در این مقاله بخوانید

شمع‌ها انواع مختلفی دارند و برای مراسمات گوناگون می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. از شمع‌ در محافل مذهبی و مناسبت‌های خاص از جمله مراسم یاد بود، مجالس عروسی، نامزدی، بله برون، سفره هفت سین، مراسم شب یلدا و… استفاده می‌شود. با استفاده از انواع پارافین شمع سازی می‌توان شمع‌های زیبا و جذاب ساخت که در این بین پارافین ژله‌ای شمع سازی نمونه‌ای از این پارافین‌ها است که با آن می‌توان شمع ژله‌ای با هر سلیقه‌ای ساخت و برای مراسمات مختلف استفاده کرد با موما همراه باشید.

شمع سازی با پارافین ژله‌ای

انواع پارافین شمع سازی از مشتقات نفتی به دست می‌آید که هر کدام از این پارافین‌ها ویژگی خاصی دارند و برای ساخت شمع‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. پارافین ژله‌ای نوعی از این پارافین‌ها است که در ساختن شمع مورد استفاده قرار می‌گیرد، در صورتی که بخواهید از پارافین ژله‌ای برای ساخت شمع استفاده کنید باید در پارافین تغییراتی ایجاد کنید. این نوع پارافین را حتما باید در لیوان یا ظرف قرار داد زیرا از خود شکل مشخصی نخواهد داشت و مانند چربی است و صرفا جنبه تزیینی دارد. انواع پارافین شمع سازی تزئینی عبارت اند از کریستال، پارافین گل یا کشی، پولکی، پودری، شیشه‌ای ، مایع و … . این نوع شمع‌ها دارای شفافیت بسیار بالایی هستند، همچنین در هنگام سوختن، بوی نامطبوعی از خود متصاعد نمی‌کند.

پارافین ژله‌ای شمع سازی را با نام پارافین شفاف هم معرفی می‌کنند. زمان بیشتری طول می‌کشد تا این نوع پارافین کامل بسوزد، در واقع شمع حاصل از پارافین ژله‌ای زمان بیشتری روشن می‌ماند. چربی زیادی که در این نوع پارافین موجود است به سبب همین چربی زیاد پارافین سفت نیست، این چربی بالا روی قیمت شمع سازی با پارافین ژله‌ای نیز اثر گذار بوده و این پارافین با قیمت بالایی در بازار به فروش می‌رسد.

روش شمع سازی با پارافین ژله‌ای+ تکنیک‌ها

شمع‌ها در انواع و اقسام مختلفی وجود دارند که برای مجالس و مراسم مختلفی از آن‌ها استفاده می‌شود. از انواع شمع‌ها می‌توان به شمع نسوز، شمع قالبی و شمع ژله‌ای اشاره کرد که می‌توان به راحتی و با کمی خلاقیت آن را ساخت و برای شمع آرایی اتاق خواب، تزیین میز، مراسم و مناسبت‌های مختلف مورد استفاده قرار داد. برای ساخت شمع‌های متنوع می‌توانید از دوره آموزش شمع سازی استفاده کنید و انواع مختلف شمع‌ها را با کیفیتی عالی بسازید و به بازار عزضه کنید.

شمع سازی با پارافین ژله‌ای یکی از جذاب‌ترین و زیباترین شمع‌ها را به ارمغان می‌آورد که شما می‌توانید به راحتی با تولید انبوه آن راهی برای کسب درآمد خود ایجاد کنید، اما قبل از هر چیزی لازم است ابتدا با لوازم مورد نیاز ساخت شمع ژله‌ای آشنا شوید.

شمع سازی با پارافین ژله‌ای

لوازم مورد نیاز برای شمع سازی با پارفین ژله‌ای

# پارفین ژله‌ای: هر نوع شمعی به مواد خاصی نیاز دارد و ساخت شمع‌های ژله‌ای نیز از این قاعده مستثنی نیستند. پارفین ژله‌ای شمع سازی در سه مدل مختلف با چگالی مختلف به فروش می‌رسد. ژل کم چگالی CG-1 بین ۰-۳ درصد اسانس دارد و حداکثر زمان سوختن را فراهم می‌کند. ژل با چگالی متوسط ​​CG-2 بین ۰-۴ درصد اسانس و پرمصرف‌ترین ژل است. ژل با چگالی بالا CG-3 بین ۰ تا ۵ درصد اسانس دارد، که شما با توجه به نیاز خود می‌توانید آن را تهیه و استفاده کنید.

# قالب شمع سازی: شیشه بهترین محفظه برای ریختن پارافین ژله‌ای است زیرا می‌توانید داخل آن را مشاهده کنید، اما هر ظرف غیر قابل اشتعال را می‌توانید برای این کار انتخاب کنید. می‌توانید از هر لیوانی مانند لیوان یا جام یا یک گلدان پهن کوچک استفاده کنید فقط بهتر است قطر آن حداقل 2 اینچ باشد. اگر می‌خواهید شمع‌های ژله‌ای که می‌سازید ظاهر زیبایی داشته باشند بهتر است از ظرف‌های فانتزی و زیبا برای این کار استفاده کنید.

# ظرف جهت آب کردن پارافین: ظرف فلزی یا هر ظرفی که در برابر حرارت مقاوم است برای ذوب کردن پارافین مناسب است زیرا پارافین را باید به روش بن ماری ذوب کنید و برای گرفتن نتیجه مناسب بهتر است از مایکروویو برای ذوب کردن ژل استفاده نشود.

# چسب کاغذی: برای وصل کردن فیتیله داخل قالب و ثابت کردن آن استفاده می‌شود.

# اسانس: بسیار مهم است که از اسانس‌ها و رنگ‌هایی که مخصوص شمع‌سازی است، استفاده کنید. روغن‌های معطر خریداری شده از یک فروشگاه لوازم آرایشی مناسب این کار نیست.

# رنگ مایع: برای رنگ کردن پارافین ژله‌ای، رنگ‌های مایع مخصوص شمع ‌سازی که در بازار موجود است و ساخت آن‌ها بر پایه موم است مناسب‌ترین گزینه خواهد بود. توجه داشته باشد که به ازای هر30 گرم رنگ، حدودا 45 کیلوگرم شمع را می‌توان رنگ کرد. لذا برای رنگ کردن شمع، احتیاج به مقدار کمی رنگ دارید.

# فیتیله نخی: انتخاب فیتیله مناسب با شمع‌های ژله‌ای به دلیل دمای سوختن بالاتر این محصول بسیار مهم است. همچنین انتخاب پایه نگهدارنده مناسب برای مونتاژ فیتیله بسیار مهم است. عنصر کلیدی در پایه نگهدارنده کناره‌های ظرف و ارتفاع لبه‌ها می‌باشد و قسمتی است که فیتیله را به صورت عمودی نگه می‌دارد. لبه بلندتراز خاموش شدن شعله قبل از رسیدن به ته ظرف جلوگیری می‌کند. در شمع سازی با پارافین ژله‌ای بهتر است از فتیله‌های پنبه‌ای استفاده نشود، زیرا ژل پارافین زیادی را به خود جذب می‌کند.

# وسایل تزئینی: مهره، سنگ ریزه، عروسک، گل‌های خشک و یا هر وسیله تزئینی دیگری به زیبا شدن هر چه بیشتر شمع کمک می‌کند.

# دماسنج و ترازو: از دماسنج و ترازو برای سنجش دمای ذوب شمع استفاده می‌شود.

مراحل انجام کار برای شمع سازی با پارافین ژله‌ای

برای شمع سازی با پارافین ژله‌ای ابتدا مقداری پارافین را در یک ظرف گود بریزید و با حرارت خیلی کم پارافین را ذوب کنید. برای این کار می‌‌توانید از اجاق‌ گاز معمولی و یا فر‌ و یک‌ قابلمه‌ برای‌ ذوب‌ استفاده‌ کنید. فیتیله را داخل پارافین بجوشانید تا هوای داخل فیتیله خارج شود و در مرحله بعد یک سر فیتیله را به یک جسم سنگین مانند مهره، گره بزنید و توسط یک  قلاب آن را در وسط ظرف شیشه‌ای قرار دهید. برای اینکه مهره داخل ظرف دیده نشود می‌توانید با وسایل تزئینی مثل گل خشک یا سنگ‌های تزئینی استفاده کنید و به راحتی داخل ظرف را تزئین کنید. حالا مقداری از پارافین ژله‌ای شمع سازی که از قبل ذوب کرده‌اید را به آرامی داخل ظرف شیشه‌ای بریزید. آخرین مرحله، مرحله سرد کردن‌ ژل‌ است.

برای‌ سرد کردن‌ پارافین ژله‌ای، دو روش‌ (سریع‌ و آهسته) وجود دارد. انجام روش‌ سریع، مانع از تشکیل حباب می‌شود. برای‌ این‌ عمل‌ پس‌ از ریختن‌ پارافین درون‌ ظرف، بایستی‌ ظرف‌ شمع‌ را روی‌ یک‌ حوله‌ آشپزخانه‌ درون‌ یخچال‌ قرار داد. در روش آهسته، ظرف‌ شمع‌ را در یک روز آفتابی به مدت چند ساعت روی‌ یک‌ سطح‌ صاف‌ در بیرون‌ از خانه‌ قرار می‌‌دهند.

نکات مهم در ساخت شمع با پارافین ژله‌ای شمع سازی

نکات اساسی و مهمی برای‌ ساخت شمع با پارافین ژله‌ای شمع سازی، وجود دارد که می‌تواند در نتیجه نهایی و کیفیت کار موثر باشد. این موارد عبارت‌اند از:

# در زمان ذوب کردن پارافین ژله‌ای باید به این نکته توجه کنید که به روش بن ماری آن را ذوب کنید و از حرارت مستقیم خودداری کنید.

# ظرفی که برای قالب شمع انتخاب می‌کنید، سعی کنید از ظروف شیشه‌ای جالب و فانتزی استفاده کنید تا شمع شما زیباتر و چشم گیرتر شود.

# نوع‌ تزیینی که برای شمع استفاده می‌کنید بسیار مهم است، سعی کنید نوع تزئین شمع را متناسب با مجلسی که قصد دارید در آن از شمع مورد نظر استفاده نمایید، انتخاب کنید.

# نکته بعدی این است که برای اینکه حباب کمتری در ظرف شمع ایجاد شود، ظرف را به آرامی با پارافین ژله‌ای پر کنید.

# هرگز به شمع، آب اضافه نکنید، اضافه کردن آب به پارافین باعث کدر شدن آن می‌شود.

# توجه‌ داشته‌ باشید که‌ پارافین ژله‌ای شمع سازی قابل‌ اشتعال‌ است‌، برای جلوگیری از این کار به‌ این‌ ترتیب عمل کنید و‌ در ظرف‌ را بگذارید تا از رسیدن‌ اکسیژن‌ به‌ آن‌ جلوگیری‌ شود.

# توجه‌ داشته‌ باشید که‌ برای‌ ذوب‌ کردن‌ پارافین ژله‌ای از مایکروویو استفاده‌ نکنید.

# برای‌ سرعت ‌بخشیدن‌ به‌ ذوب‌ پارافین، آن‌ را به‌ صورت تکه‌‌های‌ کوچک‌ درآورید.

# هنگام‌ ذوب، روی‌ چشم‌ها محافظ‌ قرار دهید.

# هنگام‌ کار از دماسنج‌ استفاده‌ کنید، به‌ طور معمول‌ روی‌ بسته‌‌های پارافین ژله‌ای درجه‌ ذوب‌ آن‌ نوشته‌ شده‌ است.

نکات مهم در ساخت شمع با پارافین ژله‌ای شمع سازی

دلایل ایجاد حباب شمع با پارافین ژله‌ای

یکی از زیباترین، جذاب ترین و محبوب‌ترین شمع‌های دست ‌ساز، شمع‌های ژله‌ای هستند که به دلیل بافت متمایز و طراحی منحصر به فردی که دارند، شناخته شده و محبوب هستند. هنگام شمع سازی با پارافین ژله‌ای به هر دلیلی ممکن است داخل شمع حباب ایجاد شود، این دلایل در ادامه ذکر شده‌اند‌.

یکی از دلایل اصلی را می‌توان، وجود هوا در ظرف یا بین تزئینات بیان کرد. هنگامی که شما پارافین را داخل ظرف قرار می‌دهید این هوا می‌خواهد تخلیه شود و در همین حین پارافین سفت خواهد شد و مانع خروج هوا می‌شود و باعث ایجاد حباب در شمع می‌شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید پارافین ژله‌ای را به حالت مذاب نگه دارید تا تمام حباب‌ها از آن خارج شوند.

نکته دیگر که باعث به وجود آمدن حباب داخل شمع می‌شود این است که شاید هنگام خرید پارافین بی کیفیت خریداری کرده باشید. باید دقت کنید پارافین، کاملا شفاف و بدون حباب انتخاب شود. ممکن است بین پارافین حباب باشد و این مسئله به دلیل بسته ‌بندی صنعتی در کارخانجات است که با ذوب شدن از بین خواهد رفت. در هنگام خرید پارافین بهتر است بدانید که پارافین مرغوب به رنگ زرد نیست و موقع ذوب شدن کاملا شفاف و بدون حباب خواهد بود. استفاده از هر یک از تکنیک یا نکته‌ها به شرایط و تجربه‌ی شخصی شمع سازان بستگی دارد، ممکن است تنها یک نکته یا ترکیبی از نکات و تکنیک‌ها مشکل ایجاد حباب داخل شمع را برطرف کند.

پارافین را حتما با حرارت خیلی کم و به تدریج به صورت بن ماری ذوب کنید.

تزئینات را با استفاده از اسپری تثبیت کننده، ثابت کنید.

اگر در کف ظرفتان برای تزئین از شن استفاده کرده‌اید، با یک لایه سلفون یا یک لایه اسپری، مانع ورود هوا به پارفین ژله‌ای شوید.

حتما فیتیله را قبل از آغاز کار، در قالب به مدت ۱۰ دقیقه در پارافین مذاب قرار دهید و سپس خارج کنید تا منافذ آن از پارافین پر شود و از هوا خالی گردد.

زمانی که ۸۰ درصد پارافین ذوب شد، آن را از روی حرارت برداشته و اجازه دهید دمای کلی آن کاهش پیدا کند و تا حدی پائین آمده و عسلی مانند شود، در ضمن از هم‌زدن پارافین خودداری کنید چون باعث ایجاد حباب می‌شود.

پارافین ژله‌ای شمع سازی را به آرامی از لبه‌ی ظرف خالی کنید تا مانع از ایجاد حباب داخل آن شود.

اگر با رعایت این نکات باز هم به مشکلی برخورد کردید و داخل شمع حباب بود، می‌توانید از تکنیک‌هایی که در آموزش شمع سازی به آن‌ها اشاره شده است استفاده کنید و این تکنیک‌ها شامل موارد زیر است که می‌توانید با به کارگیری درست آن‌ها از شر حباب‌های شمع ژله‌ای خود راحت شوید.

به این نکته توجه کنید که با گرم نگه داشتن شمع می‌توانید اجازه دهید تا حباب‌های ایجاد شده از شمع خارج شود، این نکته اصلی است. برای این کار شمع را به مدت چند ساعت در نور مستقیم آفتاب قرار دهید تا حرارت آفتاب باعث نرم شدن پارافین گردد.

می‌توانید شمع را با فر، سشوار یا آبجوش گرم نگه دارید، البته دما باید تا حدی باشد که تزئینات ذوب نشود و تزئینات داخل شمع به هم نریزد.

بعد از سفت شدن پارافین اگر مشاهده کردید که شمع تولید شده شما حباب دارد می‌توانید حباب‌ها را با سرنگ یا سوزن خارج کنید.