در این مقاله بخوانید

درست کردن شمع در خانه یکی از سرگرمی‌های راحت و در عین حال جذاب است. شمع دست ساز یک هدیه ولنتاینی جذاب و هدیه‌ای برای سایر مناسبت‌ها هم هست. با کمک انواع شمع‌های شیک و جالب می‌توانید تزیینات خاص و متفاوتی را در دکوراسیون بخش‌های مختلف منزل خود ایجاد نمایید. انواع پارافین شمع سازی به شما کمک می‌کنند بهترین شمع‌ها با ظاهر و ویژگی‌های متفاوت بسازید. اگر شما هم علاقه‌مند به یادگیری هنر شمع سازی هستید و می‌خواهدی با پارافین و انواع آن آشنا شوید توصیه می‌شود با دوره آموزش شمع سازی همراه باشید موما.

معرفی پارافین جامد شمع سازی

امروزه پارافین در شمع سازی به عنوان ماده اصلی این عمل شناخته می‌شود. به صورت کلی سه نوع پارافین تحت نام‌های یک درصد، سه درصد و پارافین کریستالی در بازار عرضه می‌شوند که کاربرد فراوانی دارد. معمولا از پارافین جامد با وجود محتوای چربی یک تا سه درصد در جهت ساخت شمع‌های ریخته گری مورد استفاده قرار می‌گیرد و از پارافین‌های کریستالی برای تولید شمع‌های دست ساز و همچنین شمع‌های تزئینی بهره می‌گیرند. در این بین پارفین جامد نسبت به سایر پارفین‌ها کاربرد بیشتری دارد و شمع سازان بیشتر با این نوع پارافین آشنا هستند. این نوع از پارافین در دمای اتاق جامد است. پارافین‌های جامد در دمایی بین ۵۸ تا۶۰ درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شوند و در دمای ۵۰ الی ۵۵ درجه سانتیگراد نیز منجمد خواهند شد. دلیل اینکه ما همیشه پارافین را به صورت جامد می‌بینیم همین نقطه انجماد آن است.

پارافین جامد شمع سازی از نظر شکل ظاهری بی رنگ، بی مزه و بی بو است. همانطور که گفته شد این پارافین بیشترین کاربرد را در بازار دارد به این علت است که حدود 90 درصد شمع‌های مصرفی و دکوری با این پارفین ساخته می‌شوند.  به طور کلی با پارافین جامد شمع سازی می‌توان انواع مختلفی از شمع‌ها را از جمله شمع‌های ستونی، شمع‌های ظرف دار، شمع‌های وارمر، شمع‌های مخروطی و … را تهیه کرد. از دیگر ویژگی این نوع پارافین این است که رنگ کدری دارد و درصد چربی این پارافین بسیار بالا است. می‌توان گفت شمع‌هایی که از این نوع پارافین ساخته می‌شوند به مرور امکان دارد زرد شوند. ولی برای افرادی که به تازگی حرفه شمع سازی را شروع کرده‌اند دانستن این نکته لازم است که از بین انواع پارافین شمع سازی، پارفین جامد بهترین گزینه است و این پارفین به نسبت دیگر پارافین‌ها هزینه کمتری دارد و کار با آن راحت‌تر است.

روش شمع سازی با پارافین جامد+ مراحل قدم به قدم

درست کردن شمع در خانه یکی از کارهای هیجان انگیز است که به مواد و وسایل محدودی نیاز دارد. با کمی تلاش و یاد گرفتن این هنر و فوت و فن شمع سازی می‌توانید انواع شمع‌ها را بسازید و به دیگران نیز آموزش شمع سازی بدهید. برای اینکار می‌توانید از پکیج و دوره آموزش شمع سازی استفاده کنید و در این کار حرفه‌ای شوید. مواد مورد نیاز برای شمع سازی با پارافین جامد شامل موارد زیر است که به معرفی آن‌ها می‌پردازیم:

# یک بسته پارافین جامد شمع سازی: پارافین جامد از حالتی ژله‌ای برخوردار است و گاه با نام وکس پارافین نیز شناخته می‌شود. پارافین جامد یا موم پارافین یک ماده جامد سفید رنگ است که از مخلوطی از هیدروکربن‌های اشباع شده تشکیل شده است. از آنجایی که پارافین از نفت خام گرفته می‌شود، موم بر پایه نفت نیز شناخته می‌شود.

# یک فتیله بلند شمع: فتیله‌ها به طور عمده از کتان و در اندازه‌های مختلف ساخته می‌شوند. ضخامت فتیله به اندازه شمع بستگی دارد و باید متناسب با آن باشد. انواع قیطانی و نخ برگ دو نوع اصلی فتیله شمع است.

# یک ظرف مقاوم در برابر حرارت یا یک ظرف فلزی برای ذوب کردن پارافین جامد شمع سازی: برای شمع سازی با پارفین جامد به یک ظرف برای ذوب کردن آن نیاز داریم. برای ذوب کردن پارافین باید از ظروف مخصوص با جنس استیل یا آلومینیوم استفاده کرد. برای این کار به دو ظرف مخصوص با اندازه‌های بزرگ و کوچک نیاز دارید. سپس ظرف کوچک‌تر که حاوی پارافین است را داخل ظرف بزرگ‌تر که حاوی آب در حال جوشیدن است قرار دهید تا پارافین ذوب شود.

# قالب شمع: قالب یکی از وسایل پر اهمیت برای شمع سازی است. قالب‌ها در انواع جنس و طرح‌های مختلف ساخته می‌شوند. حتی می‌توان از قالب‌های دیگر مثل ظروف شیشه‌ای محکم که ترک و شکستگی نداشته باشند برای ساخت شمع استفاده کرد. اما لازم است بدانید برای ساخت شمع با پارفین جامد تنها می‌توان از قالب‌هایی استفاده کرد که سوراخی جهت تعبیه فتیله در آن وجود داشته باشد. همچنین توصیه می‌شود از قالب‌هایی که دهانه باریک دارند استفاده نشود به خاطر اینکه شمع پس از سرد شدن از آن بیرون نمی‌آید.

# دما سنج: برای دقت بیشتر در ذوب پارافین می‌توان از دماسنج‌هایی که مخصوص کار شمع سازی هستند استفاده کرد. پارافین در دمای ۶۰ درجه سانتی‌گراد ذوب می‌شود و با گذشت از این دما پارافین بخار شده در نتیجه برای جلوگیری از هدر رفت پارافین بهتر است از دماسنج استفاده کرد.

# وسیله‌ای برای نگهداری فتیله در شمع (مثل مداد) یا گیره‌های مخصوص نگهدارنده فیتیله: برای اینکه پارافین ذوب شده را درون قالب بریزید به سوزن یا قلاب فتیله برای نگه ‌داشتن فیتیله در مرکز شمع نیاز دارید. برای این کار باید فتیله را به قلاب گره بزنید  و سپس پارافین را درون قالب بریزید.

# روغن‌های معطر: استفاده از روغن‌های معطر یا اسانس‌های شمع برای حذف بوی نفتی در هنگام سوختن شمع می‌تواند انتخاب درستی باشد. انواع مختلفی از این روغن‌ها در بازار وجود دارند که می‌توانید متناسب با سلیقه‌ی خودتان آن‌ها را تهیه و در ساخت شمع استفاده کنید.

روش شمع سازی با پارافین جامد+ مراحل قدم به قدم​

بعد از آشنا شدن با وسایل مورد نیاز جهت ساخت شمع با پارافین جامد حال نوبت به شروع کار و آشنا شدن با روند کار می‌رسد. شمع سازی با پارفین جامد به آسانی انجام می‌گیرد فقط برای این کار کافی است ابتدا در ظرفی که زیاد مورد استفاده شما نیست و در برابر حرارت مقاوم است مقداری پارافین جامد که از قبل آن را با چاقو خرد کرده‌ایم، داخل این ظرف بریزیم و سپس روی حرارت غیر مستقیم قرار ‌دهیم تا پارافین ذوب شود. باید به این نکته توجه داشته باشید که اگر پارافین جامد را برای ذوب شدن روی حرارت مستقیم قرار دهید پارافین خراب شده و می‌سوزد و دیگر نمی‌توان از آن استفاده کرد.لازم به ذکر است بهترین روش برای ذوب کردن این نوع پارفین روش بن ماری است. حرارت غیر مستقیم  یا روش بن ماری را اینگونه ایجاد کنید که ظرفی را پر از آب کرده و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید سپس ظرفی را که درون آن پارافین ریخته‌اید را روی آب در حال جوش بگذارید تا کم کم ذوب شود.

هنگام ذوب شدن پارافین باید مراقب باشد که دمای آن بالاتر از 90 تا 100 درجه سانتی گراد نرود. برای این کار داخل ظرف پارافین دماسنج قرار داده و دما را اندازه گیری کنید. در صورتی که دمای پارافین زیاد تر از این حد گردد به نتیجه دلخواه در ساخت شمع مورد نظر نمی‌رسیم. پارافین جامد شمع سازی در حال ذوب را با قاشقی هم بزنید و به محض اینکه کاملا ذوب شد از روی حرارت بردارید. هنگامی که پارافین جامد کاملا ذوب شد می‌توانید روغن‌های معطر را به آن اضافه کنید، این کار باعث می‌شود ابتدا بوی نامطبوع نفت از بین برود و در مرحله دوم نیز سبب می‌شود زمانی که شمع آماده شده را روشن کنید بوی مطبوعی در هوای محیط پراکنده شود. علاوه بر روغن‌های معطر شما می‌توانید رنگ‌های مختلفی را به پارافین ذوب شده اضافه کنید و به تولید شمع‌هایی با رنگ‌های مختلف و متنوع بپردازید.

در مرحله بعد نوبت قرار دادن فیتیله در قالب یا ظرف مخصوص شمع سازی است. فتیله باید طوری در داخل شمع قرار گیرد که پایین آن در کف ظرف باشد. برای اتصال فتیله به شمع، آن را در ظرف خالی شمع سازی خود قرار دهید. بعضی از انواع فتیله در انتهای خود دارای چسب هستند و برخی فاقد چسب می‌باشند که برای نگهداری آن‌ها می‌توانید از چسب کاغذی استفاده کنید. وقتی فیتیله را به خوبی داخل ظرف قرار دادید و از بالا توسط قلاب فیتیله یا مداد و یا هر چیز دیگری آن را ثابت کردید می‌توانید به آرامی پارافین ذوب شده را داخل قالب بریزید.

“برای این کار پارافین را داخل شیشه بریزید. اطراف شیشه را با حوله بپوشانید. این کار باعث کاهش دمای تدریجی پارافین می‌شود و از شکستن شمع به دلیل تغییرات ناگهانی دما و فشار حرارتی جلوگیری می‌کند. به شمع اجازه دهید تا به آرامی خنک شود، این کار حدود ۲۴ ساعت یا یک شبانه ‌روز زمان می‌برد. به هیچ وجه برای خنک کردن شمع آن را داخل یخچال یا محیط سرد قرار ندهید زیرا تغییر دمای ناگهانی باعث شکستن و ترک خوردن شمع می‌شود و شمع دلخواه به درستی ایجاد نمی‌شود. بعد از سرد شدن تدریجی شمع  فتیله را از دور مداد یا قلاب یا گیره نگهدارنده باز کنید و مداد را بردارید و مقدار فیتیله اضافی را برش دهید. اکنون شمع شما آماده است و می‌توانید آن را روشن کنید و از سوختن آن لذت ببرید.”

مزیت‌های منحصر به فرد پارافین جامد شمع سازی

# پارفین جامد یکی از گزینه‌های رایج برای ساخت شمع است زیرا این نوع پارافین بسیار مقرون به صرفه است، نقطه ذوب کمی دارد و می‌توان آن را به راحتی تولید کرد. رنگ سفید و مات آن نیز یکی از دلایلی است که پارافین را به یک انتخاب مناسب تبدیل می‌کند، شما به راحتی می‌توانید هر رنگی را با آن مخلوط کرده و در آخر یک شمع رنگی مناسب تولید کنید.

# دارای دوام مناسب در روشنایی دهی است و به آسانی روغن معطر را جذب و پخش می‌کند.

# شمع سازی با پارفین جامد بهترین انتخاب است زیرا این نوع پارفین خیلی سریع ذوب می‌شود و سطحی صاف و صیقلی به شمع می‌دهد.

مزیت‌های منحصر به فرد پارافین جامد شمع سازی​

نکات استفاده از پارافین جامد شمع سازی

# باید بدانید که پارافین جامد شمع سازی قابل اشتعال است و باید هنگام کار با آن بسیار محتاط بود و بهتر است موقع ذوب کردن آن از شعله فاصله بگیرید.

# شمع‌های ساخته شده از پارافین جامد شمع سازی ممکن است از خارج زیبا به نظر برسند، اما اگر نگاهی به اجزای سازنده آن بیندازید نظر خود را تغییر خواهید داد. پارافین حاوی فلزات سنگینی مانند سرب است و هنگام سوزاندن موم پارافین، مقادیر زیادی فلزات سنگین موجود در هوا را تولید می‌کند که برای کودکان سمی است و برای کسانی که سیستم ایمنی ضعیف و عملکرد تنفسی ضعیفی دارند بسیار مضر است. علاوه بر این دودی که از پارافین‌های شمع بلند خواهد شد برای ریه‌ها بسیار مضر است پس باید از آن دوری کنید و افرادی که مشکل تنفسی یا ریوی دارند بهتر است از آن دوری کنند.

# روغن و چربی پارافین شیمیایی است و یک روغن خوراکی گیاهی و حیوانی به حساب نمی‌آید. اگر این ماده به درون روغن‌های خوراکی وارد شود، به دلیل وجود مواد نفتی که در آن موجود است، سیستم گوارش و عمل هضم را دچار اختلال می‌کند

فروش پارافین جامد شمع سازی چگونه انجام می‌گیرد؟

فروش پارافین جامد شمع سازی به صورت عمده و جزئی صورت می‌گیرد. به طور کلی پارافین‌ها در ظرف‌های بزرگ یا همان بشکه‌های نفتی نگهداری می‌شوند و مطابق با سفارش مشتری مقداری از آن رنگ زدایی یا چربی گیری می‌شود و در اختیار خریدار قرار می‌گیرد. علاوه بر فروش عمده این پارافین‌ها به صورت جزئی و خرد خرد برای تولید شمع‌های کوچک و خانگی نیز به فروش می‌رسند.