در این مقاله بخوانید

صنعت شمع سازی پر از خلاقیت و تنوع است و هر فردی می‌تواند مطابق با ابتکار و مهارت خود هر شمعی با هر شکل و طرحی درست کند. از شمع می‌توان به عنوان یک هدیه با ارزش یا بخشی از دکوراسیون و طراحی داخلی منازل و ساختمان‌ها استفاده کرد. انواع پارافین شمع سازی برای ساخت هر مدل شمع استفاده می‌شود. پارافین مایع یکی از انواع پارافین‌های قابل استفاده برای ساخت شمع است. شمع‌هایی که با این پارافین ساخته می‌شوند ظاهری منحصربه فرد دارند. آموزش شمع سازی اطلاعات بیشتری در این خصوص در اختیار علاقه مندان قرار می‌هد که شما می‌توانید از آن بهره‌مند شوید موما.

پارافین مایع چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟

شمع سازی یکی از هنرهای قدیمی در دنیای ما است که امروزه نیز طرفداران بسیار زیادی دارد و افراد زیادی دوست دارند که این کار را یاد بگیرند. ساخت شمع با انواع پارافین شمع سازی انجام می‌گیرد بطوری‌که پارافین یکی از مواد بسیار مهم در حوزه صنعت شمع سازی محسوب می‎شود و از نفت گرفته می‌شود. به بیان ساده می‌توان پارافین را به عنوان یک ماده‌ی نفتی توصیف کرد که در بازار انواع پارافین به دو شکل مایع یا جامد یافت می‌شود. پارافین جامد از حالتی ژله‌ای برخوردار است و گاه با نام وکس پارافین نیز شناخته می‌شود. برخلاف تصور عمومی که استفاده از پارافین را تنها به استفاده در صنعت شمع سازی محدود می‌کند، این ترکیب مفید کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارا است. به نوع تصفیه شده و خالص پارافین، پارافین مایع یا پارافین وکس مایع می‌گویند. پارافین مایع دارای رنگی سفید و شفاف است و در واقع نام دیگر آن روغن سفید است. این ماده از تقطیر مشتقات نفتی به دست می‌آید و نقطه جوش این ماده 175 درجه سانتی‌گراد و نقطه تبخیر آن 265 درجه سانتی‌گراد است. پارافین مایع شمع سازی، این ماده نسبت به انواع دیگر تفاوت‌های بسیاری دارد. به شکلی می‌توان گفت که رقیق‌تر از پارافین جامد است. بدون رنگ و بدون بو و شکل است و به آب شبیه است. این خاصیت موم مایع باعث می‌شود که به عنوان یک شمع نیز، بدون بو و بدون هیچ اثر سوختگی بسوزد و خطرات ناشی از آروماتراپی را کاهش دهد.

شکل سوختن این نوع شمع نیز کاملا متفاوت از بقیه مدل‌ها است، یعنی سوختن آن بدون بو یا هر گونه اثر سوختگی دیگری است. به همین دلیل حتی افرادی که به هر دلیلی نمی‌توانند دود حاصل از سایر مدل‌های شمع را در محیط استشمام کنند، می‌توانند از این مدل پارافین در ساخت شمع استفاده کنند و از سوختن آن لذت ببرند. به طور خلاصه می‌توان گفت پارافین مایع یکی از انواع پارافین است که تصویه شده و دارای خلوص بالا است. از پارافین مایع در شمع سازی، کبریت سازی، ساخت سموم، تولید رنگ و رزین، تولید چسب، تولید پارچه و صنعت نساجی، تولید کاغذهای صنعتی ضد آب، تولید و ساخت لوازم آرایشی و بهداشتی، صنایع چوب و کاغذ و … استفاده می‌شود.

پارافین مایع چیست و چه ویژگی‌هایی دارد؟​

ویژگی پارافین مایع شمع سازی

خواص و مشخصات پارافین مایع بسته به فرآیند تصفیه و کاربرد مورد نظر ممکن است متفاوت باشد. مشخصات استاندارد برای پارافین مایع با کیفیت بالا شامل موارد زیر است:

# شفاف و روشن است: پارفین مایع شفاف و روشن بوده و عاری از هرگونه ناخالصی قابل مشاهده است. اگر پارافین کدر باشد دارای ناخالصی است.

# رنگ و بو: پارافین مایع با کیفیت بالا معمولا بی رنگ یا زرد بسیار روشن است. این پارافین به طور کلی بدون بو است یا بوی بسیار ضعیف نفت دارد. به طور کلی بدون دود، اشک و یا بوی نامطلوب است. به همین دلیل حتی افرادی که به هر دلیلی نمی‌توانند دود حاصل از سایر مدل‌های شمع را در محیط استفاده کنند، می‌توانند از این مدل پارافین در ساخت شمع استفاده کنند و از سوختن آن لذت ببرند.

# آب و رسوب: پارافین مایع با کیفیت بالا باید عاری از آب و رسوب باشد.

# عدم خنک شدن: پارافین مایع دارای نقطه انجماد بالا است که به این معنی است که در دماهای پایین خنک نمی‌شود. این ویژگی باعث می‌شود که پارافین مایع در برابر سرما و یخ‌زدگی مقاومت نشان دهد و به عنوان یک ماده محافظ در محصولات سرمازدگی مورد استفاده قرار گیرد.

# پارافین مایع شمع سازی به طور کلی یک روغن معدنی پایدار، مشترک، روان و آب بند است که در صنایع مختلف استفاده می‌شود. ویژگی‌های اصلی آن شامل پایداری، خواص مشترک، روانو آب بندی، و عدم خنک شدن است.

# سوخت شمع از خود پارافین مایع است. چرا که این ماده قابل اشتعال است و نیازی به سوختن فیتیله ندارد.

وسایل مورد نیاز برای شمع سازی با پارافین مایع

شمع سازی یکی از هنرهای زیبا و البته قدیمی است که از هزاران سال پیش رونق فراوانی داشته و مردم از آن به عنوان وسیله‌ای جهت روشنایی خانه خود، درس خواندن و … استفاده می‌کردند. اما امروزه شمع سازی و خرید وسایل آن با توجه به وجود برق و لامپ، دیگر جنبه اصلی خود را از دست داده و عملا شمع به عنوان یکی از اجزای بسیار تأثیرگذار در دکوراسیون‌های داخلی منازل محسوب می‌شود. ساخت شمع‌های زیبا قطعا بسیار سرگرم کننده است. به علاوه، این سرگرمی فرصتی برای درآمد زایی نیز فراهم می‌کند. یا از شمع‌های زینتی زیبا که هنر دست خودتان است می‌توانید برای تزئین منزل یا هدیه دادن استفاده کنید. برای اینکه بتوانید این هنر را به خوبی یادبگیرید و با وسایل کار آن آشنا شوید می‌توانید از پکیج صفر تا صد آموزش شمع سازی استفاده کنید. وسایل و لوازم مورد نیاز برای ساخت شمع با پارافین مایع شامل موارد زیر است:

# پارافین مایع: پارافین مایع یکی از مشتقات نفتی است که در تولید شمع به کار می‌رود. از مهم‌ترین ویژگی‌های پارافین خوب برای شمع‌سازی، قابلیت نگه داشتن عطر و رنگ و در نتیجه ساخت شمع‌هایی با رایحه‌ی قوی و ماندگار و رنگ‌های متنوع است.

# فیتیله: فیتیله که معمولا از پنبه‌ی بافته شده یا الیاف‌ دیگری ساخته شده است،‌ برای کشیدن پارافین ذوب شده به داخل شعله و روشن ماندن شمع استفاده می‌شود. انتخاب فیتیله‌ی مناسب برای اطمینان از سوختن مناسب شمع و حداکثر پخش بو بسیار مهم است. ضخامت فیتیله به اندازه شمع بستگی دارد و باید متناسب با آن باشد. شمع سازی با پارافین مایع بدون فیتیله هم انجام می‌شود و این کاملا اختیاری است، ولی استفاده از فیتیله برای روشن کردن راحت‌تر شمع استفاده می‌شود.

# سوزن یا قلاب فتیله: اگر از فیتیله برای ساخت شمع استفاده می‌کنید باید از سوزن و قلاب فیتیله نیز استفاده کنید. به سوزن یا قلاب فیتیله برای نگه‌ داشتن فیتیله در مرکز شمع نیاز دارید. برای این کار باید فیتیله را به قلاب گره بزنید  و سپس پارافین را درون قالب بریزید.

# قالب شمع: قالب یکی از وسایل شمع سازی بسیار پر اهمیت است. قالب‌ها در انواع جنس و طرح‌های مختلف ساخته می‌شوند. شیشه، پلاستیک، فلز و سیلیکون  از جمله موادی است که قالب‌های شمع با آن‌ها تولید می‌شود. هنرمندان حرفه شمع سازی بر این باورند که قالب‎های شیشه‌ای به دلیل تولید شمع‌های صاف، یکدست و صیقل و همچنین طول عمر بیشتر نسبت به سایر قالب‌های پلاستیکی بهترین نوع قالب هستند. قالب شیشه‌ای برای ساخت شمع با پارافین مایع بیشترین کاربرد را دارد.

# وسایل تزئینی: از وسایل تزئینی مانند گل و پایه‌های فرفورژه برای اکثر کارهای هنری استفاده می‌شود این کار بستگی به سلیقه و خلاقیت سازنده و مشتری دارد.

روش شمع سازی با پارافین مایع+ قدم به قدم

می‌توان گفت ساخت شمع با پارافین مایع، یکی از آسان‌ترین روش‌های شمع سازی است. همواره مراحلی مثل ذوب کردن موم و نحوه ریختن آن داخل قالب، از چالش برانگیزترین مراحل شمع سازی است. پارافین مایع دیگر نیازی به طی کردن این مراحل ندارد. معمولا شمع سازی با پارافین مایع به این صورت انجام می‌شود که آن را در ظروف شیشه‌ای می‌ریزند تا استفاده شوند. البته ظروف شیشه‌ای باید با دقت انتخاب شوند، قالب‌هایی که استفاده می‌شوند باید در برابر حرارت مقاومت بالایی داشته باشند تا در حین کار آسیب نبینند. پارافین مایع، برای سوختن معمولا نیازی به فیتیله ندارند و به خودی خود هم می‌توانند بسوزند. اما برای روشن کردن راحت شمع می‌توانید از فیتیله استفاده کنید. بعد از ریختن پارافین مایع در داخل ظرف مورد نظر می‌توانید آن را روشن کنید و از آرامشی که سوختن شمع در محیط ایجاد می کند لذت ببرید.

اگر از فیتیله برای ساخت شمع استفاده می‌کنید فیتیله باید طوری داخل شمع قرار گیرد که کف آن در ته ظرف باشد، همچنین برای اتصال فیتیله به شمع، آن را در ظرف خالی شمع‌ سازی خود قرار دهید. دقت داشته باشید که برخی از انواع فیتیله‌ها دارای چسب در انتهای خود هستند. ظروفی که برای ساخت این شمع‌ها استفاده می‌شوند چند بار مصرف هستند و شما می‌توانید، بعد از تمام شدن شمع داخل ظرف آن را بشوئید و با پارافین مایع شمع سازی پر کنید و مجدد مورد استفاده قرار دهید. اگر می‌خواهید عطر دلنشینی در فضا پخش شود، می‌توانید از اسانس‌های عطری استفاده کنید و کمی از آن را به ظرف شمع مدنظرتان اضافه کنید. به طور کلی شمع‌هایی که با پارافین مایع ساخته می‌شوند نیز روش خاصی ندارند و بیشتر برای تزیینات آن‌ها باید هنر به خرج داد. بیشتر شمع‌های ساخته شده با پارافین مایع معمولا در داخل محفظه‌های شیشه‌ای ساخته می‌شوند و فیتیله‌ روی درب محفظه قرار داده می‌شود.

پکیج یا آموزش شمع سازی با پارافین مایع به شما یاد می‌دهد که شمع‌های مایع یکی از زیبا‌ترین نوع شمع هستند که به واسطه‌ی شفافیت آن‌ها امکان تزیین و ترکیب کردنشان با مواد مختلف مانند رنگ، روغن معطر وجود دارد. همچنین محدودیتی برای تزیین ندارید. برای این کار می‌توانید خلاقیت به خرج دهید و هر چیزی را که دوست دارید داخل ظرف خود قرار دهید. به طور مثال بسیاری از افراد از گل یا عروسک‌های فانتزی برای تزیین شمع خود استفاده می‌کنند. برای این کار عروسک یا هر وسایل تزئینی دیگر را در داخل قالب یا طرف شیشه‌ای قرار دهید و روی آن را با گلیسرین بپوشانید به طوری كه سه چهارم ظرف با گلیسیرین پر شود. سپس پارافین مایع را روی آن بریزید، به وزن وسایلی که برای تزئین استفاده می‌کنید توجه کنید زیرا وسایل تزئینی کوچک ممکن است داخل پارافین شناور شوند و ظاهر خوبی ایجاد نکنند.

روش شمع سازی با پارافین مایع+ قدم به قدم

قیمت پارافین مایع شمع سازی

پارافین مایع از مشتقات نفتی است و در تولید شمع به کار می‌رود که قیمت آن با عوامل مختلف تغییر می‌کند و از آنجایی که از مشتقات نفتی است و قیمت ارز و دلار به صورت مستقیم  روی قیمت نفت تاثیر می‌گذارد پس باید در نظر داشت که نوسانات بازار ارز می‌توانند روی قیمت این محصول تاثیر گذار باشد. علاوه بر این قیمت پارافین مایع شمع سازی به برندهای مختلفی که از این محصول در بازار وجود دارد بستگی خواهد داشت. شمع سازان می‌توانند پارافین مایع مخصوص شمع سازی را بین 100 هزار تومان تا 1 میلیون و 500 هزار تومان در بازارهای مختلف خریداری کنند. پارافین مایع اغلب بی رنگ و شفاف هستند و نوع رنگی آن‌ها نیز از رنگ‌های شفافی تولید شده است پس در هنگام خرید به شفافیت این پارافین دقت کنید زیرا اگر پارافین کدر باشد دارای ناخالصی است و به نتیجه دلخواه  در ساخت شمع نخواهید رسید.