آنچه در این مقاله میخوانید
شغل نجاری چیست
– نجاری چطوره واسه کار کردن؟
– یک کارگاه نجاری چقدر سرمایه میخواد؟
– چه وسایلی باید بخرم؟
– چقدر مکان لازم دارم واسه کارگاه؟
سلام خدمت همه شما دوستان عزیزم امیدوارم حالتان خوب باشد. قصد داریم در این مقاله حوزه آموزش کار با ام دی اف مطالب مفیدی را در مورد شغل نجاری در اختیارتان قرار دهیم. اگر شما هم در ذهنتان سوالاتی از این شغل دارید و البته می خواهید یک نجار شوید این مطلب را تا انتها دنبال کنید. همراه موما باشید…
قبل از هر چیزی به توضیح شغل نجاری می پردازیم تا یک دید کاملا روشنی را نسبت به این کلمه در ذهن داشته باشید. نجاری زیر مجموعه ای از صنعت بزرگ کار با چوب است و زیر شاخه های متفاوتی را دارد.
درودگری:
یکی از زیر شاخه های مهم صنعت چوب و نجاری است. درودگری در زمینه تراش و پرداخت چوب کاربرد دارد. این هنر از زمان های دور تا به الان با ایرانیان بوده و یک هنر به حساب می آید. ساخت درب های چوبی، پنجره های چوبی، صندلی و تزئینات چوبی از محصولات این هنر زیبا است.
معرق کاری:
هنری با ظرافت و دقت بالا است که بیشتر برای تزئین کارهای چوبی استفاده می شود. در معرق کاری با ابزار های مخصوص چوب ها به صورت قسمت ها ریز طراحی شده را برش می زنند و در آخر مونتاژ می شود. برای ساخت تابلو های هنری نفیس، تزئینات روی صنایع چوبی مثل میز، صندلی یا کمد از معرق بسیار استفاده می شود.
منبت کاری:
به هنر کنده کاری طرح و نقش بر روی چوب منبت کاری می گویند و برجستگی عنصر اصلی در این هنر است.در ایجاد طرح منبت بیشتر از چوب های درخت گردو، شمشاد و گلابی استفاده می شود .
کابینت سازی MDF:
ام دی اف را می توان یکی از متریال های پر کاربرد در ایران نام برد. ارزان بودن نسبت به چوب، زیبایی، تنوع در طرح، نقش و اجرای آسان از دلایل محبوبیت ام دی اف است. چوب های ام دی اف در ساخت کابینت ها آشپزخانه کاربرد زیادی دارد. به علاوه با پیشرفت صنعت طراحی داخلی و نیاز مردم در قسمت های زیادی از خانه این متریال جای چوب خام را گرفته است.
ساخت مبلمان:
مبل هایی که در خانه ها استفاده می شود از شالوده چوبی تشکیل شده است. مبلمان انواع مختلفی دارد که متریال های به کار برده اکثر آنها چوب می باشد. شغل مبل سازی برای نجار ها یک موقعیت کاری پردرآمد به حساب می آید.
تارخیچه نجاری
طرح کسب و کار نجاری
- نکته: اگر زمان ندارید و علاقمند به شغل های صنایع چوب هستید به دنبال اموزش ام دی اف و ساخت مبلمان باشید.
اموزش نجاری
-
برداشت ابعاد و اندازه:
-
اشنایی با نرم افزار های پر کاربرد:
دنیا همواره به سمت علم حرکت می کند و تاثیر خود را بر جامعه می گذارد. با تولید نرم افزار ها در انوع زمینه های کاری، خطاهای سهوی که توسط انسان به وجود می آیند کمتر شده است. همچنین سرعت و راحتی پروژه ها هم نیز بیشتر می شود. در زمینه کار با MDF هم نرم افزاری برای سهولت در برش، ابعاد و اندازه وجود دارد. نرم افزار CutMaster 2D Pro در زمینه برش چوب یک دستیار بسیار خوب می باشد که کار با آن راحت است. یادگیری نرم افزار کات مستر برگ برنده دوم شما نسبت به رقبا است.
-
کار با اره های مخصوص:
اره از ابزار های پر مصرف و حیاتی است برای نجاران، و به نوعی دست راست آنها به حساب می آید. اره وسیله ای برای برش انواع چوب است. این ابزار مدل های مختلفی را دارد که در موقعیت های گوناگون و جنس چوب متفاوت است.
-
شناخت ابزار و یراق های مخصوص:
برای این که کار با ام دی اف را به صورت کامل یاد بگیرید باید با ابزار و یراق هایی پر کاربرد در این شغل آشنا باشید. به عنوان مثل انواع ریل ها، انواع لولا، انواع پیچ، انواع میخکوب و … تعدادی از این ابزار های ضروری هستند.
-
آشنایی با روش نصب و نکات اجرایی:
اگر می خواهید یک آشپزخانه را کابینت کنید باید به نکات اجرایی هم توجه داشته باشید. آشپزخانه قلب خانه است و موارد مهمی را درون خود جای داده است. جا نمایی گاز، ماشین لباسشویی، سینک ظرفشویی و پکیج رادیاتور در کابینت ها باید مشخص شود. همچنین باید توجه داشته باشید که لوله کشی گاز و آب از کجا عبور کرده است، چرا که بر روی طراحی کابینت شما تاثیر مستقیم دارد.
بخشی از نکات مهم اموزش را در اینجا گفتیم و برای یادگیری کامل باید به بخش فروشگاه مراجعه کنید.
وسایل نجاری
اره مویی: برای کار های ظریف مانند منبت و معرق کاری استفاده می شود که دارای دو مدل برقی و دستی است.
اره فارسی بُر: ابزاری برای برش انواع چوب ها MDF است که به علت اندازه مناسبی که دارد قابل حمل است. برای برش زدن با زاویه های مختلف لبه چوب هم این اره کاربرد دارد.
اره عمود بُر: اره ای کوچک و مناسب برای برش چوب است. این اره ابعاد کوچکی دارد و قابل حمل است. از یک تیغه تشکیل شده که با حرکت رفت و برگشت عمودی عملیات برش را انجام می دهد.
اره گرد بُر: این اره عموما برای برش های مشتقیم در راستای طول و عرض چوب های نئوپان،MDF، فیبر، … استفاده می شود. تیغه این اره به شکل دیسک است و به نام های دیگر اره دیسکی، ورق بُر، نفوذی … نیز شناخته می شود.
اره نواری: اره ای است که در مبل سازی کاربرد دارد و ابعاد ان به گونه است که قابل حمل نیست. برای انواع برش کام و زبانه یا برش چوب ها از این اره استفاده می شود.
اره میزی: این اره را می توان در کارگاه هر نجاری پیدا کرد. کاربرد زیادی در برش چوب دارد. همچنین ابعاد مختلفی از این محصول در بازار موجود است. با توجه به حجم کار باید نوع مناسب آن انتخاب شود.
اره که یکی از اصلی ترین ابزار ها است را توضیح دادیم. با توجه به کاری که می خواهید انجام دهید و ابعاد کارگاه خود می توانید نوع مناسب اره را تهیه کنید. حالا نوبت به دیگر ابزار ها می رسد که در ادامه برایتان معرفی می کنم.
میخکوب: ابزاری است مهم برای اتصال قطعات چوب به یکدیگر استفاده می شود. مدله های مختلفی را شامل می شود که معروف ترین آن ها میخکوب بادی است.
منگنه کوب: برای اتصال ورق های نازک فیبر استفاده می شود. بهترین نوعی که می توانید تهیه کنید نوع بادی این ابزار است.
دریل: به منظوری ایجاد سوراخ بر روی سطح چوب و همچنین بستن پیچ کاربرد دارد. با عوض کردن مته دریل کاکرد آن نیز متفاوت می شود. دریل به دو صورت برقی و شارژی در بازار عرضه می شود که پیشنهاد می کنم هر دو نوع را داشته باشید.
سشوار حرارتی: اگر کارگاه کوچکی را دارید و سرمایه زیادی را برای تجهیز ندارید این ابزار برای شما بسیار ضروری است. برای زیبا تر شدن کارهای ام دی اف معمولا در لبه های چوب از نوار های UPVC استفاده می شود. نصب نوار نیازمند یک دستگاه بزرگ است که هزینه بالایی را دارد. با تهیه کردن سشوار حرارتی می توانید نوار ها را به صورت دستی بر روی کار نصب کنید.
گیره: برای فیکس کردن و نگهداری اتصال ها از این ابزار می توانید کمک بگیرید.
نکته: ابزار های بالا به منظور کار با MDF استفاده می شوند و بعضی از انها نیز مشترک هستند. توضیح دادن ابزار های منبت کاری، درودگری و معرق کاری نیازمند مقاله دیگری است و در این مطلب نمی گنجد.
نجاری در منزل
شاید اسم این شغل در ذهن شما تصویری از یک کارگاه بزرگ را ایجاد کند. درست است، اگر می خواهید یک کارگاه کاملا مجهز راه اندازی کنید نیازمند یک فضای بزرگ هستید. اما ما نیازمند همچنین فضایی نیستیم. برای مونتاژ کردن کار یک فضایی مناسب مانند یک مغازه را اجاره کنید و برای برش کاری های ورق ها بزرگ با پرداخت هزینه، مکان هایی مجهز این کار را برای شما انجام می دهند. البته باید بدانید این هزینه کاملا قابل بازگشت است. حتی در حیاط خانه خود با تولید اکسسوری ها چوبی و فروش آن در فضای اینستاگرام می توانید درآمد خوبی را کسب کنید.
(جهت اطلاع: در سال 1400 قیمت اجرای هر متر کابینت MDF حدودا 3,000,000 تومان می باشد) البته این قیمت ها با توجه به متریال استفاده شده و نوع کار متفاوت است.