در این مقاله بخوانید

در بازار انواع مختلفی لوازم و وسایل شمع سازی با برندهای گوناگون وجود دارد. در بین لوازم شمع سازی پارافین جز اصلی این هنر محسوب می‌شود. در ساخت شمع، انتخاب پارافین شمع سازی مرغوب یعنی رسیدن به نتیجه مطلوب. از آنجایی که پارافین انواع مختلفی دارد و هر کدام ویژگی‌های خاصی دارند لذا باید متناسب با نوع شمعی که می‌سازید پارافین مناسب را انتخاب کنید. هر چه میزان چربی پارافین کم باشد، سوختی با ماندگاری بالا و کیفیت سوخت بهتری دارد با ما همراه باشید موما.

خرید پارافین شمع سازی+ خرید اینترنتی

پارافین یکی از لوازم و وسایل شمع سازی مهم در این حوزه محسوب می‌شود که از نفت گرفته می‌شود. به طور کلی پارافین را به عنوان یک ماده‌ی نفتی توصیف می‌کنند و در بازار انواع پارافین به دو شکل مایع یا جامد یافت می‌شود. پارافین جامد از حالتی ژله‌ای برخوردار است و گاه با نام وکس پارافین نیز شناخته می‌شود. اصلی‌ترین منبع پارافین نفت، ذغال سنگ یا منابع طبیعی دیگر است. موم پارافین یک فرآیند تصفیه را طی می‌کند تا از آلاینده‌ها پاک شود و به یک ماده با کیفیت بالا تبدیل شود. به شکل جامد پارافین، موم پارافین و به شکل مایع آن روغن پارافین می‌گویند. روغن پارافین مایع دو نوع دارد، روغن پارافین مایع سنگین یا روغن پارافین مایع سبک. پارافین به دلیل سوخت تمیز خروجی خود معروف است. اما در تعریف علمی پارافین را می‌توان یک ترکیب هیدروکربنی سیر شده نامید که تمام اتم‌های کربن موجود در مولکول آن با پیوندهای ساده‌ای به یکدیگر متصل‌ هستند. این هیدروکربن‌ها که پارافین نامیده می‌شوند را با نام آلکان نیز می‌شناسند. برای خرید پارافین شمع سازی بهتر است ابتدا با انواع پارافین و خواص آن‌ها آشنا شوید تا بتوانید پارافین مناسب برای ساخت شمع با کیفیت را به درستی انتخاب و خریداری کنید.

# پارافین قالبی یا جامد اسیددار: یکی از انواع مختلف پارافین شمع سازی، پارافین جامد است که ماده اولیه آن وکس است. این نوع پارافین اسید دار است و در انواع شمع سازی از آن استفاده می‌شود. پارافین‌ها با انواع مختلف پارافین نیم تا یک درصد چربی، پارافین یک تا 3 درصد چربی، پارافین 3 تا 5 درصد چربی، پارافین 5 تا 7 درصد چربی نامگذاری می‌شوند. این تقسیم بندی با توجه به درصد چربی یا روغن به کار رفته در آن انجام می‌شود، بنابراین هرچقدر درصد چربی آن کمتر باشد خلوص و شفافیت پارافین جامد نیز بالاتر خواهد بود و کیفیت بیشتری خواهد داشت. پارافین جامد بی رنگ، بی بو و بدون مزه با نقطه ذوب پایینی است. نقطه ذوب پارافین جامد از 58 الی 60 درجه سانتی گراد است و در دمای حدود 50 الی 55 درجه سانتی گراد نیز سفت می‌شود. به طور کلی ساده‌ترین و کم قیمت‌ترین نوع پارافین، پارافین قالبی است که دارای انواع ساده و رنگی بوده و برای ساخت شمع‌های معمولی و ساده استفاده می‌شود برای اینکه در خرید وسایل شمع سازی به خصوص پارافین اشتباه نکنید می‌توانید کیفیت آن را مورد بررسی قرار دهید برای این کار بهتر است آن را بشکنید و دانه‌های کریستالی پارافین را از وسط برش دهید و ببنید که هر چقدر سفیدتر و شکری‌تر باشد کیفیت بهتری خواهد داشت.

# پارافین کریستال: این نوع پارافین سفید رنگ و شفاف است و به نسبت پارافین جامد قیمت بالاتری دارد. اما دارای ویژگی‌های منحصربه فردی مانند انعطاف پذیری بالا، شفافیت بیشتر، نقطه ذوب بالاتر و خلوص بیشتر است که باعث شده از آن برای درست کردن شمع پارافینی استفاده شود. رنگ‌ها و افزودنی‌های دیگر به راحتی در این پارافین حل می‌شوند و تاثیری روی شفافیت آن ندارند. این نوع از پارافین برای ساختن شمع‌های دست ساز به کار برده می‌شود. انعطاف پذیری پارافین کریستالی بالا بوده بنابراین به راحتی حالت می‌گیرد و می‌توان شمع‌هایی با اشکال خاص و پیچیده را با کمک این پارافین تهیه کرد.

پارافین قالبی یا جامد اسیددار

آیا پارافین جامد با پارافین کریستالی یکسان است؟

تفاوت پارافین کریستال و معمولی در درصد چربی و تصفیه است. درصد چربی پارافین کریستال کمتر از پارافین جامد بوده و دارای مقاومت بیشتر و مدت زمان سوخت بیشتر و رنگ پذیری بهتری بوده و حاصل از نفت خام است. در حالی که پارافین جامد از مشتقات نفتی است و تصفیه کمتری نسبت به پارافین کریستالی دارد. همچنین رنگ آن تیره‌تر و کدرتر است و نسبت به پارافین کریستالی ارزان قیمت است. اما ﭘﺎﺭﺍﻓﻴﻦ ﮐﺮﻳﺴﺘﺎﻝ ﺷﻔﺎﻑ‌ﺗﺮ ﻭ ﻗﺎﺑﻞ ﺍﻧﻌﻄﺎﻑ‌ﺗﺮ ﺍﺯ ﭘﺎﺭﺍﻓﻴﻦ ﺟﺎﻣﺪ ﺍﺳﺖ و به طورﮐﻠﻰ ﮐﻴﻔﻴﺖ ﺑﺎﻻﺗﺮﻯ دارد. پارافین کریستال برای تولید شمع بسیار مناسب است، زیرا به راحتی ذوب می‌شود و شکل خود را حفظ می‌کند. این نوع پارافین همچنین به دلیل شفافیت بالا، باعث می‌شود شمع‌های تولید شده ظاهر زیباتر و چشمگیرتری داشته باشند.

# پارافین مایع: یکی دیگر از انواع پارافین‌های شمع سازی، پارافین مایع است که اگر با خصوصیات و ویژگی آن آشنا باشید هنگام خرید پارافین شمع سازی مشکلی نخواهید داشت. پارافین مایع بی رنگ و بو و بی مزه است و همچنین در آب و الکل نامحلول بوده ولی در حلال‌های طبیعی، قابل حل است. به طور کلی این نوع پارافین رقیق‌تر از پارافین جامد است، بدون رنگ بدون بو و شکل بود و همچنین بیشتر شبیه آب است. همین ویژگی‌ها باعث شده شمعی که با این پارافین ساخته می‌شود سوختی تمیز و بدون بو داشته باشد. یعنی بدون ایجاد آلودگی، یا باقی مانده یا لکه می‌سوزد. برای تزئین بهترین گزینه است. لازم به ذکر است این نوع پارافین را در لیوان یا گیلاس می‌ریزند.

# پارافین ژله‌ای: این پارافین از شفافیت بالایی برخوردار بوده و از لحاظ مدت زمان سوخت، ماندگاری بهتری نسبت به پارافین جامد دارد. پارافین ژله‌ای نسبت به دما و حرارت بالا بسیار حساس بوده و بسیار آسیب پذیر است برای همین برای ذوب کردن آن باید از حرارت غیر مستقیم یعنی روش بن ماری استفاده شود. اگر در معرض حرارت مستقیم قرار بگیرد رنگ آن شفافیت خودش را از دست می‌دهد و زرد می‌شود و موجب آسیب دیدن سیستم پارافین و آزاد کردن گاز هیدروژن خواهد شد. این نوع از پارافین لغزنده است و حالت چرب مانند دارد بنابراین با سایر پارافین‌ها کمی فرق دارد. عمدتا شمع‌های ژله‌ای در شیشه یا ظرف‌های بلوری ساخته می‌شوند و چون بسیار شل و روان است نباید از روش قالب ریزی استفاده کنید و بهتر است داخل ظرف‌های شیشه‌ای ریخته شود.

# پارافین پودری: پارافین پودری یا pearl sand wax به شمع سازان این امکان را می‌دهد که خلاق باشند و هر ظرفی را به یک شمع زیبا و تمیز تبدیل کنند. این ماده از مواد طبیعی ساخته شده است، بدون هیچ گونه باقیمانده دوده می‌سوزد و دوام و ماندگاری بالایی به نسبت سایر شمع‌هایی که با دیگر پارافین‌ها ساخته می‌شوند، دارد. شمع پودری با توجه به داشتن ظاهری زیبا و راحتی در ساخت و استفاده به یکی از شمع‌های بسیار پرطرفدار تبدیل شده است. این نوع پارافین و شمع حاصل از آن قابلیت بارها شارژ کردن و استفاده مجدد را دارد. همینطور زمان سوخت بسیار بالای و طولانی داشته و از آن می‌توان به عنوان شمع روی آب استفاده کرد زیرا قابلیت حل شدن در آب را ندارند. داخل هر ظرف و قالبی می‌توان از آن‌ استفاده کرد و بدون بو بوده و به جای شمع‌های وارمری به خاطر دمای بیشتری که تولید می‌کنند، می‌توان از این نوع پارافین استفاده کرد.

# پارافین شنی: شمع‌های تپه‌ای با استفاده از این نوع پارافین که شبیه ترافل قنادی است ساخته می‌شوند این نوع پارافین‌ها در رنگ‌های مختلف وجود دارند.

# پارافین پولکی: با توجه به نام این پارافین می‌توان متوجه شد که ظاهری شبیه پولک ماهی دارد و از انواع پارافین شنی است. این پارافین را می‌توان با نوع دیگری از پارافین ذوب شده مخلوط کرد و داخل قالب ریخت و یا به عنوان تزئین استفاده کرد.

# پارافین گلس: اگر قصد خرید پارافین شمع سازی را دارید به سبد خریدتان پارافین گلس یا وکس گلس را نیز اضافه کنید، زیرا از این پارافیَن برای ساخت انواع شمع جار و شات و قوطی به خصوص وارمر استفاده می‌شود. این نوع پارافین دارای ویژگی‌های خاصی است که باعث تمایز آن از سایر انواع پارافین‌ها می‌شود. یکی از ویژگی‌های مهم و مشهود پارافین گلس این است که از ظرف شیشه‌ای جدا نمی‌شود، به این صورت که در طول استفاده از پارافین گلس به ظرف چسبیده و جدا نمی‌شود، به خاطر همین ویژگی است که شمع‌هایی که در ظروف شیشه‌ای با این پارافین ساخته می‌شوند ظاهری زیبا و پایداری بیشتری داشته باشند. شفافیت بالاتر و عدم سفیدک زدن یکی دیگر از ویژگی این پارافین است که به دلیل داشتن این ویژگی شمع‌های شاخته شده با این نوع پارافین دارای شفافیت بیشتری می‌شوند و از زیبایی و جذابیت بیشتری برخوردار خواهند بود. از آنجایی که این پارافین سفیدک نمی‌زند، افزایش ماندگاری و کیفیت شمع را تضمین می‌کند. علاوه بر این پارافین گلس دارای اسانس پذیری بالایی است، به این معنی که می‌تواند مواد اسانس را به خوبی جذب کند و برای مدت طولانی در شمع نگه دارد. همچنین، وقتی اسانس‌ها به پارافین گلس اضافه می‌شوند، به خوبی در آن حل می‌شوند و این امر باعث می‌شود که شمع‌ها عطر و بوی مطلوب را تا زمان سوختن کامل داشته باشند.

پارافین پودری

راه‌های تشخیص پارافین با کیفیت برای خریدی(حضوری و اینترنتی)مطمئن!

در شمع سازی پارافین اصلی‌ترین ابزار است به‌طوری که بدون وجود پارافین امکان ساختن شمع وجود ندارد. این ماده از مواد نفتی حاصل می‌شود و از نظر ظاهری سفید رنگ و مات است. نقطه ذوب پارافین متفاوت است اما در روند شمع سازی از نقطه ذوب ۶۰ تا ۶۳ درجه سانتی‌گراد بهره می‌گیریم. همانطور که می‌دانید نحوه خرید پارافین شمع سازی به دو صورت حضوری و غیر حضوری است که می‌توانید با مراجعه به مراکز خرید وسایل شمع سازی اقدام به خرید آن به میزان مورد نیاز خود کنید. اما برای اینکه وسایل شمع سازی  با‌کیفیت‌تری خریداری کنید باید راه‌های تشخیص پارافین با کیفیت را بلد باشید. در خریدهای حضوری این امر بسیار بهتر انجام می‌گیرد ولی اگر این راه‌ها را بلد باشید می‌توانید هنگام خرید اینترنتی نیز آن‌ها را به کار ببرید و از خرید خود اطمینان حاصل کنید، حتی می‌توانید در خریدهای اینترنتی از فروشنده بخواهید این راهکارها را برای شما انجام دهد، تا از کیفیت پارافین مطلع شوید و به راحتی خرید کنید، این راهکارها شامل موارد زیر است:

# هر نوع پارافینی را که دیدید ابتدا آن را فشار دهید و ببینید نرم است یا سفت، اگر نرم بود و انگشت به داخل آن فرو رفت یعنی این پارافین شمع سازی از کیفیت خوبی برخوردار نیست به این علت که چربی زیادی دارد لذا برای ساخت شمع مناسب نخواهد بود، اما اگر سفت بود یعنی ارزش خریدن را دارد و می‌توان شمع با کیفیت با آن تولید کرد.

# به رنگ پارافین دقت کنید: دومین نکته در خرید پارافین شمع سازی توجه به رنگ آن است. اگر زرد بود یا به زردی میزد به احتمال زیاد چربی زیادی دارد و کیفیت خوبی ندارد ولی اگر رنگ آن سفید بود یعنی کیفیت پارافین خوب است.

# پارافین تاول نداشته باشد: پارافین با درصد چربی بالا تاول میزند و اگر روی پارافین تاول دیدید به هیچ وجه آن را خریداری نکنید هر چقدر هم فروشنده از محصول خودش تعریف کرد باز هم اعتماد نکنید. دقت داشته باشید که فروشنده هر چقدر هم از جنس خود تعریف کرد شما پارافین تاول دار نخرید.