در این مقاله بخوانید
شمع سازی، یکی از روشهای کم هزینه و راحت برای ایجاد منبع درآمد و شروع کسبوکار خانگی است و همچنین یادگیری این مهارت باعث میشود شمعهای متنوع با پارافینهای مختلف را بسازید. شمعها با توجه به اشکال و رنگهای متنوعی که دارند، در مکانهای مختلف مورد استفاده قرار میگیرند. آنها میتوانند جلوه زیبا و آرامش بخشی به فضاهای داخلی خانه، رستورانها، اتاقهای ماساژ و … ببخشند. اما هر آنچه باعث شکل گیری این هنر زیبا میشود وسایل شمع سازی با کیفیت است که نتیجه دلخواه را ایجاد میکند موما.
خرید وسایل شمع سازی در تهران+ خرید ارزان
استفاده از شمع تقریبا در بیشتر مراسمات و مجالس ایرانیها مرسوم است. برخی آن را نماد نور و روشنی میدانند و برای همین در جشن تولدها مورد استفاده ویژه قرار میگیرد. امروزه تنوع طرح و رنگ برای این محصول زیاد است و هر کسی با هر سلیقهای میتواند در بازار پر زرق و برق این حرفه شمع مورد نظرش را پیدا کند. اگر شما هم دوست دارید به سراغ این هنر و مخصوصا تزیین شمع بروید بهتر است قبل از هر چیز با مهمترین لوازم شمع سازی آشنا شوید.
•پارافین شمع سازی:
پارافین شمع یک ماده شیمیایی است که در بازار به صورت مایع که سفید و شفاف است و همچنین جامد یا ژلی که به صورت تختهای دیده میشود موجود است. از نوع خوراکی آن در درمان بسیاری از بیماریها مانند عکس برداری از داخل بدن استفاده میشود و نوع صنعتی به جای روانکارها و گرید بهداشتی و در صنایع بهداشتی در تولید انواع کرم و ضدآفتاب مورد استفاده قرار میگیرد و نوع دیگر آن در صنعت شمع سازی مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی پارافین انواع مختلفی دارد که به معرفی آنها میپردازیم:
•پارافین کریستال:
نوعی از پارافین شفاف که در بازار وجود دارد و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، پارافین کریستالی میباشد. این نوع پارافین از استحکام خیلی بالایی برخوردار است به گونهای که اگر با انگشت به آن فشار وارد کنید اصلا به داخل فرو نمیرود. پارافین کریستالی با 5 درصد چربی در بازار به فروش میرسد که از نظر قیمتی کمی گرانتر از دیگر پارافینهای جامد است و از آن برای ساخت شمعهایی که قرار است تزئینات داخلی آنها دیده شود استفاده میشود.
•پارافین جامد یک درصد:
پارافین جامد یک درصد همانند پارافین کریستالی از استحکام بالایی برخوردار است و رنگ آن هم کاملا سفید بوده ولی نسبت به پارافین کریستالی قیمت پائینتری دارد و بیشتر برای ساخت شمعهای استوانهای و قالبی مورد استفاده شمع سازان قرار میگیرد.
•پارافین جامد 3 تا 5 درصد:
همانطور که از اسمش پیداست میزان درصد چربی آن بالا بوده و رنگ آن بیشتر متمایل به زرد است. اگر با انگشت به آن فشار وارد کنید، به داخل فرو میرود و شمعی که با این پارافین ساخته میشود از استحکام زیادی برخوردار نیست. ساعت سوخت پایینی دارد و خیلی زود تمام میشود. پارافین جامد 3 تا 5 درصد بوی نفت زیادی میدهد و از نظر قیمتی نیز ارزانتر از سایر پارفینها است.
•پارافین ژلهای:
شاید بتوان گفت شفافترین و گرانترین پارافین موجود در بازار پارفین ژلهای است. این نوع پارافین بیشتر جنبه تزئینی دارد، از ویژگیهای آن میتوان گفت که خیلی دیر ذوب میشود ولی خیلی زود میبندد و سفت میشود، برای همین شمع سازان برای کار با این پارافین باید سرعت عمل بالایی داشته باشند. موقع کار با این پارافین نباید آن را هم بزنید زیرا حباب زیادی تشکیل میشود که باعث میشود شمع زیبایی خود را از دست میدهد.
•اسید استئارین:
این ماده از وسایل شمع سازی است. مادهای بیرنگ، بیبو و بیطعمی است که برای استحکام بیشتر و افزایش طول مدت سوخت به پارافین اضافه میشود. کریستالهای آن به شکل ورقه ورقهاند که در الکل و اتر داغ حل میشود و برای ساختن شمع و صابون به کار میرود. همچنین این ماده باعث میشود که شمع پس از خشک شدن کمی کوچکتر شده و به راحتی از قالب خارج شود. ضمنا حلال خوبی برای رنگ به شمار میرود و باعث شفاف شدن آن میشود. اگر مقدار استئارین بیشتر از حد معمول باشد، شمع، حالت صابونی به خود میگیرد.
•فیتیله:
یکی دیگر از لوازم شمع سازی فیتیله است. فیتیله انواع مختلف دارد: فتیله قیطانی، سیمی و نخ پرک که در بازار به فروش میرسد. اما رایجترین جنس فتیله معمولا کتان است که در اندازهها و ضخامتهای گوناگون وجود دارد. اندازه فتیله بستگی به قطر شمع دارد و با نازک و یا کلفت شدن ضخامت شمع، اندازه قطر فیتیله نیز تغییر میکند. طریقه آماده کردن فتیله، به این ترتیب است که باید آن را ۵ دقیقه در پارافین ذوب شده قرار داده، سپس فتیله را از ظرف خارج کرده و به صورت صاف روی یک کاغذ روغنی یا یک ظرف مسطح بگذارید تا خشک شود.
فیتیلههایی که نام برده شده در ساخت شمع خاصی به كار میروند، به عنوان مثال فتیلههای قیطانی برای شمعهای باریک با قطر 5/2 تا ۳ سانتیمتر و نخ پرک برای شمعهای خیلی بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند و یا برای ساخت شمعهای ژلهای به هیچ وجه نباید فیتیلههای با جنس پنبه به کار برد زیرا باعث جذب ژل به خودشان میشوند.
•رنگ شمع:
یکی دیگر از وسایل ضروری و لوازم مورد نیاز برای ساخت شمع به ویژه شمعهای زیبا و تزئینی، رنگ شمع است. اگر قصد دارید به ساخت شمع با رنگهای متنوع و جذاب دست بزنید لازم است از رنگ شمع سازی استفاده کنید. این رنگها در حال حاضر تنوع بسیار بالایی در بازار دارند و به شکلهای پودری و یا قرصی تولید میشوند و روانه بازار مصرف میگردند. رنگهای پودری از قدرت بالاتری نسبت به نوع قرصی برخوردار هستند. شما میتوانید رنگهای مخصوص شمع سازی را در بازار خریداری کنید و یا از مداد شمعی استفاده نمایید.
اما باید به نکاتی هم توجه داشته باشید که یکی از مهمترین نکات این است که در هنگام ساخت شمع نباید از رنگهای زیادی استفاده کنید. اگر رنگهای زیادی را به کار گیرید، شمع شما به خوبی نخواهد سوخت. وجود رنگ زیاد در شمع باعث میشود تا حالت پلاستیکی پیدا کند. بنابراین در هنگام سوختن دود و بوی نامطبوعی به وجود خواهد آورد. شما میتوانید از رنگهای شب نما و یا فلورسنت نیز استفاده کنید. این محصولات به صورت پودری در بازار وجود دارند. در بیشتر موارد از این مواد در پارافینهای پولکی استفاده میکنند.
•ظرفهای مخصوص شمعسازی:
از لوازم اصلی شمع سازی همین ظرفهای مخصوص شمع سازی است که برای ذوب کردن پارافین مورد استفاده قرار میگیرد. برای انجام این کار لازم است از دو ظرف با جنس فلز استیل و یا آلومینیوم استفاده کنید که یکی بزرگ و دیگری ابعاد کوچکتری دارد. نحوه کاربرد این دو ظرف به این شکل است که باید یکی از آنها را که ابعاد بزرگتری هم دارد، آب کنید تا جوش بیاید. ظرف کوچکتر را نیز که درون آن پارافین ریختهاید، درون ظرف بزرگتر قرار میدهید تا بتوانید پارافینهای مورد نظر خود را ذوب کنید، به این روش، روش بن ماری یا حرارت غیر مستقیم گفته میشود که برای ذوب پارافین استفاده میشود. به طور کلی هر ظرفی که توانایی تحمل درجه حرارت بالا دارد را میتوانید برای ذوب کردن پارافین استفاده کنید.
•قالب شمع سازی:
قالب یکی از وسایل پراهمیت برای شمع سازی است. قالبها در انواع جنس و طرحهای مختلف ساخته میشوند. شیشه، پلاستیک، فلز و سیلیکون از جمله موادی است که قالبهای شمع با آنها تولید میشود. هنرمندان حرفه شمع سازی بر این باورند که قالب های شیشهای به دلیل تولید شمعهای صاف، یکدست و صیقل و همچنین طول عمر بیشتر نسبت به سایر قالبهای پلاستیکی بهترین قالبها هستند. اما از نظر اقتصادی اینگونه نیست زیرا قیمت قالبهای شیشهای نسبت به قالبهایی با جنس پلاستیک و فلز بیشتر است. انواع قالبهای شمع دارای یک حفره در قسمت بالا یا پایین خود برای قرار دادن فتیله درون شمع هستند.
•چسب کاغذی:
چسبهای کاغذی از دیگر مواد و ملزوماتی هستند که برای ساخت شمع به صورت حرفهای به آنها نیاز دارید. در حقیقت وجود این ابزار کمک میکند محصولی مرغوبتر و با کیفیت بالاتر تولید کرده و به مشتری خود تحویل دهید. پس باید چسب کاغذی با کیفیتی را برای این کار در نظر بگیرید. در شمع سازی از چسب کاغذی به منظور ثابت نگه داشتن فیتیله در انتهای قالب استفاده میکنند.
•براکس شمع سازی:
از یک قاشق چای خوری ترکیب براکس و نمک جهت نسوز کردن فتیله شمع استفاده میشود. به این ترتیب که مخلوط براکس و نمک را به مدت ۵ دقیقه در یک استکان آب جوشانده و سپس فتیله را وارد مخلوط میکنیم بعد از خارج کردن فیتیله لازم است آن را در یک سطح صاف قرار دهید تا کاملا خشک گردد. استفاده از موم عسل یکی دیگر از روشهای نسوز کردن فتیله است و برای این روش باید فتیله را به مدت ۵ دقیقه در مومی که با بخار ذوب شده است قرار دهید و با همان روش قبلی خشک کنید.
•عطر شمع و اسانسهای خوش بو کننده:
همانطور که میدانید موم شمع و یا همان پارافین، مادهای بدون بو است که برای خوشایند شدن یا خوش بو کردن، بوی حاصل از سوختن شمع، هنگام ذوب پارافین به آن چند قطره از عطر مخصوص شمع اضافه میکنند. شمعهای معطر، حس گرمی و لطافت را به خانه شما خواهند آورد. با خرید روغن معطر شمع و یا همان عطر شمع مرغوب، بوی خوب و ماندگاری بالایی خواهد داشت.
به بیان دیگر استفاده از عطر شمع یکی از بهترین لوازم شمع سازی است که برای حذف بوی نفتی در هنگام سوختن شمع ضروری است. انواع مختلفی از عطر شمع در بازار موجود است که شمع سازان میتوانند به سلیقه خودشان آنها را تهیه کرده و در روند ساخت شمع خود به کار بگیرند. برای استفاده از عطر یا اسانس داخل شمع باید آن را همراه پارافین ذوب شده داخل قالب بریزید.
•دماسنج:
برای دقت بیشتر در ذوب پارافین میتوان از دماسنجهایی که مخصوص کار شمع سازی هستند استفاده کرد. پارافین در دمای ۶۰ درجه سانتیگراد ذوب میشود و با گذشت از این دما پارافین بخار شده در نتیجه برای جلوگیری از هدر رفت پارافین بهتر است از دماسنج استفاده کرد.
•قاشق با همزن:
در زمان افزودن رنگ به پارافین برای بهتر حل شدن آنها باهم لازم است.
•اسپری سیلیکون یا روغن مایع:
از این دو ماده برای جدا کردن شمع از قالب آن استفاده میشود. اسپری سیلیکون مادهای روغنی و چرب است که برای راحت تر جدا کردن شمعها از قالب مورد استفاده قرار میگیرد. این اسپری در دنیای شمع سازی کاربرد بالایی دارد. برای استفاده از آن، برای مدت بسیار کوتاهی نظیر 2 الی 3 ثانیه، سیلیکون را به قالب اسپری کنید. توجه داشته باشید استفاده بیش از اندازه از اسپری سیلیکون آسیب رسان بوده و به بافت شمع آسیب میرساند.
•قلاب نگهدارنده فیتیله:
فتیله شمع باید درست در مرکز آن قرار داشته باشد. داشتن یک نگهدارنده که به نصب هر فتیله دقیقاً در مرکز ظرف کمک میکند الزامی است. به این وسیله قلاب یا گیره نگهدارنده فیتیله گفته میشود.
خرید وسایل شمع سازی در تهران
شمع سازی یکی از هنرهای زیبا و البته قدیمی است که از هزاران سال پیش رونق فراوانی داشته و مردم از آن به عنوان وسیلهای جهت روشنایی خانه خود، درس خواندن و … استفاده میکردند. اما امروزه شمع سازی و خرید وسایل آن با توجه به وجود برق و لامپ، دیگر جنبه اصلی خود را از دست داده و با توجه به ماهیت شمع و البته ظاهر و شکل آن به عنوان وسیلهای تزئینی در اماکن مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. برای ساخت شمع برخی از وسایل شمع سازی ضروری هستند تا بتوانید به شیوهای حرفهای و بدون دردسر شمع دست ساز استوانه یا انواع دیگر را بسازید.
این وسایل در فروشگاهها و مراکز مختلف مخصوص اینکار در تهران به فروش میرسند که شما به راحتی میتوانید با مقایسه کیفیت و قیمت در فروشگاههای مختلف خریدی ارزان و با صرفه داشته و آنها را مورد استفاده قرار دهید. آدرس دقیق مرکز فروش انواع لوازم شمع سازی در تهران خیابان ۱۵ خرداد در بازار بزرگ واقع در منطقه ۱۲ است وه میتوانید در این بازار انواع لوازم مورد نیاز خود را به صورت عمده با قیمتی کاملا مناسب و باکیفیت تهیه کنید.
سوالات متداول
بسیاری از فروشگاههای آرایشی و هنری، خاصاً در خیابانهای معروف مانند خیابان ولیعصر، انقلاب، و بازار بزرگ تهران، به فروش وسایل شمع سازی میپردازند. همچنین میتوانید به فروشگاههای آنلاین معتبر مانند دیجیکالا و باسلام نیز مراجعه کنید.
مواد اولیه اصلی شامل پارافین، سوتی (موم زنبور عسل)، رنگ و عطر مخصوص شمع، فیتیله، و قالبهای شمع است.
بله، بسیاری از فروشگاهها امکان فروش عمده و تخفیفهای ویژه برای خریدهای بزرگ را دارند. میتوانید با فروشندگان تماس بگیرید و درباره قیمتها و شرایط عمدهفروشی سوال کنید.
قیمتها متنوع است و به نوع و کیفیت مواد اولیه بستگی دارد. برای مثال، قیمت پارافین ممکن است از ۳۰ هزار تومان تا ۱۰۰ هزار تومان برای هر کیلو متفاوت باشد.
نیازی به مهارت خاصی نیست، اما داشتن اطلاعات اولیه درباره تکنیکها و فرایند شمع سازی میتواند کمککننده باشد. میتوانید از دورههای آموزشی یا ویدئوهای آنلاین بهرهبرداری کنید.
بله، بسیاری از کارآفرینان و فناوران از وسایل شمع سازی برای تولید انبوه و تجاری استفاده میکنند. در این مورد، پیشنهاد میشود که با تامینکنندگان عمدهتری که مواد با کیفیت بالا ارائه میدهند، همکاری کنید.
بله، چندین وبسایت معتبر در ایران وجود دارد که امکان خرید آنلاین وسایل شمع سازی را فراهم میکنند. از جمله این وبسایتها میتوان به دیجیکالا، باسلام و ترب اشاره کرد.
رای شروع شمع سازی در سطح پایه به ابزار زیر نیاز دارید:1-پارافین یا موم .2-فیتیله .3-رنگ و عطر.4-قالب شمع .5-حرارتسنج .6-قاشق یا لیوان مخصوص ذوب کردن .7ابزار ایمنی مانند دستکش و ماسک