در این مقاله بخوانید

سنگ مصنوعی !  واژه ای که امروزه بین طراحان ساختمان ، معماران و حتی افراد شاغل کسب و کار خانگی بر سر زبان ها افتاده است. حالا این سنگ مصنوعی چیه ؟ از چی درست میشه ؟ فرمول سنگ مصنوعی چیه ؟
در این مقاله قصد داریم به طور کامل سنگ مصنوعی را برای شما شرح دهیم .

چراغ راه کسب وکار

سنگ مصنوعی در حال حاضر میتواند بازار پر سودی را برای تولید کنندگان داشته باشد . علاقه مندی شما به حرفه سنگ مصنوعی می تواند به زیر شاخه های مجزایی تقسیم شود . ساخت اکسسوری سنگ مصنوعی برای شروع کار بسیار مناسب است و شما می توانید با هزینه کم اقدام به کار آفرینی کنید 

با یک کلیک تولید کننده شو !

 فقط با پکیج اموزش ساخت سنگ مصنوعی
 در ادامه با گسترده شدن محیط کاری خود ، در صورت تمایل می توانید سنگ مصنوعی برای نما تولید کنید .مقاله درامد و هزینه سنگ مصنوعی ، اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهد تا برای شروع کار هزینه گزافی را متحمل نشوید 

ساخت سنگ مصنوعی با فرمول اولیه( گچ )

سنگ مصنوعی چیست

تعریف کلی و جامع از سنگ مصنوعی به شرح زیر است :
سنگ های مصنوعی معمولا از خرده و تکه های سنگ طبیعی تشکیل شده اند و به وسیله ی یک سری مواد شیمیایی و چسب های مخصوص به هم متصل شده اند .
اگر به تاریخچه سنگ مصنوعی نگاهی بیندازیم ، این نوع سنگ در سال 1960 اولین بار در ایتالیا تولید و مورد استفاده قرار گرفت . سنگ مصنوعی تولید شده در ایتالیا از دو نوع کورین و کوارتز بود که در فضای داخلی از آن استفاده می شد .
چرا فقط فضای داخل ؟ این نوع از سنگ در برابر آفتاب و اشعه UV  یا فرابنش مقاومت چندانی نداشت .

بعد ها روسیه به دلیل دمای سرد و یخبندان دست به تغییر زد ! آنها با تغییر در فرمولاسیون موفق به تولید سنگ منصوعی شدند که در محیط بیرون هم کاربرد داشت .

علت بوجود آمدن سنگ مصنوعی :
مهم ترین عامل ، کمبود منابع طبیعی در دسترس
محصولات سنگ طبیعی به دلیل محدودیت در تنوع ، رنگ و…
احساس نیاز مردم

مزایا استفاده از سنگ مصنوعی

1- هزینه مقرون به صرفه

2- مقاومت بالا در برابر تغییرات آب و هوایی

3- چسبندگی بالا و نصب آسان

4- تنوع در طرح ، رنگ و…

5- جذب آب پایین

6- سازگاری با محیط زیست

این ها از مواردی بود که سنگ مصنوعی را به انتخابی درست برای ما تبدیل می کند .

مزایا استفاده از سنگ مصنوعی

انواع سنگ مصنوعی

همانطور که گفته شد سنگ مصنوعی درطرح و بافت های متفاوتی تولید می شود . انواع سنگ مصنوعی به شرح زیر است :

1- سنگ مصنوعی کورین

2- سنگ مصنوعی سمنت پلاس

3- اونیکس

4- کوارتز

5- وکیوم لمینت

 6- مرمر و گرانیت

7- کفپوش صنعتی پلیمری

اموزش سنگ مصنوعی با موما

لوازم و مواد مورد نیاز برای ساخت سنگ مصنوعی

1- برای ساخت سنگ مصنوعی شما به مواد زیر لازم دارید :

2- پودر سنگ ( قابلیت حجم دهندگی )

3- سیمان سفید ( استحکام دهنده )

4- گچ ( قابلیت خشک کنندگی )

5- فوق روان کننده بتن یا رزین

6- آب

7- قالب

نکات
سیمان انتخابی شما باید رنگ آن به سفیدی مایل باشد .
گچ ؛ دو نوع گچ وجود دارد : زیر کار و روی کار، برای ساخت سنگ مصنوعی از گچ روی کار استفاده می کنیم.
پودر سنگی که تهیه می کنید باید دانه ریز باشد و همینطور نم نداشته باشد .

قالب های سنگ مصنوعی متفاوت هستند بسته به نوع کار شما و طرحی که مد نظر دارید می توانید از آنها استفاده کنید . برای راهنمایی بیشتر و انتخاب قالب مدر نظر شما میتوانید مقاله انواع قالب سنگ مصنوعی را مطالعه نمایید تا اطلاعات جامع و کاملی را درباره قالب ها بدست آورید .

لوازم و مواد مورد نیاز برای ساخت سنگ مصنوعی

فرمول اولیه ساخت و تولید سنگ مصنوعی

فرمول اولیه ساخت سنگ مصنوعی شامل مواد و ترکیبات گفته شده در بالا می باشد :
ابتدا موارد مورد نیاز را به نسبت یک به یک یا مساوی ( از هر کدام به یک اندازه به عنوان مثال : اگر 100 گرم سیمان سفید باشد به همین مقدار پودر سنگ و … ) اما برای این مقدار از مواد حدود 4 الی 4.5 گرم روان کننده مورد نیاز است ( نسبت 100 گرم پودر سنگ ، سیمان ، گچ و… )
مقدار مواد گفته شده را باهم ترکیب می کنیم توجه داشته باشید در مرحله آخر آب را اضاف کنید و سریع شروع به هم زدن کنید زیرا گچ قابلیت خشک کنندگی دارد و مواد شما به سرعت سفت می شود 
پس از ترکیب ، مواد را داخل قالب بریزید دقت کنید مواد شما نباید سفت باشد ، بعد از گذشت زمان تقریبی 20 دقیقه مواد را از داخل قالب خارج کنید 

نکته : زمان 20 دقیقه گفته شده زمانی تقریبی است زیرا مواد ترکیبی ما خاصیت گرمایی دارد . وقتی مواد را داخل قالب ریختیم ماد به نقطه اوج گرما میرسد و بعد شروع به سرد شدن می کند در این زمان مواد را از داخل قالب خارج می کنیم .

هنگامی که مواد داخل قالب است آن را تکان ندهید تا ساختار و بافت داخل مواد بهم نریزد و ترک در آن ایجاد نشود 

فوت پایانی

مواد که در بالا ذکر کردیم ؛ اولیه و ابتدایی است . درست است که پودر سنگ و… به صرصرفه است اما ما می توانیم از پودر آماده استفاده کنیم . حالا چرا ؟ پودر سنگ به مرور زمان با سیمان واکنش نشان می دهد و مقاومت آن پایین می آید بنابراین استفاده از پودر آماده منطقی تر است 

سوالات متداول

یکی از مصالح ضروری که در مراحل ساخت سنگ مصنوعی مورد استفاده قرار می گیرد فیلر یا همان پر کننده است. این نوع از مصالح در بر گیرنده انواع مواد معدنی طبیعی یا مصنوعی هستند که با مواد رزینی ترکیب می گردند و در واقع سبب تولید چسب های پایه رزینی می شوند. وظیفه این نوع از فیلرها ارزان سازی و یا ایجاد یکسری خصوصیات و ویژگی خاص در سنگ مصنوعی تولید شده است. فیلر در برگیرنده مواد پودری معدنی و همچنین سنگ های خرده شده است که در جنس و ابعاد مختلفی موجود می باشد. از فیلرهای طبیعی می توان اشاره ای به پودرهای کربنات کلسیم و همچنین سلیس نمود.

از دیگر مواردی که می‌توان در ساخت سنگ مصنوعی اکسسوری به کار برد، مواد معدنی مانند فلزاتی همچون کوارتز، فلدسپات، کربنات کلسیم و… هستند که به سنگ زیبایی و استحکام می‌بخشند. همچنین می‌توان از انواع سنگ‌های شب تاب استفاده کرد و حالت شب نما را نیز به سنگ یا زیورآلاتی که در ادامه با آن ساخته می‌شود بخشید.

به دنبال پر کردن قالب با مواد ترکیب شده، قالب آماده را در محیطی قرار دهید تا خشک شود. برای این کار می‌توانید از سشوارهای صنعتی استفاده کرده یا قالب را در آون یا خشک‌ کن قرار دهید. زمان لازم برای خشک شدن متفاوت بوده و برحسب شرایط محیطی و ترکیب مواد و نوع رزین مختلف است.

از دیگر موادی که در قسمت پرکننده سنگ مصنوعی می‌توان به کار برد، پودرهای پلیمری مانند پلی اورتان یا پلی‌استر هستند که ضمن ایجاد استحکام، حالتی انعطاف‌پذیر به سنگ بخشیده که شکل‌دهی آن را راحت‌تر می‌کند.

نسبت ترکیب مواد بسیار متنوع است و بر حسب نوع متریال یا نوع سنگی که می‌خواهید بسازید، اعداد مختلفی را شامل می‌شود. به ‌عنوان مثال رزین که ماده اصلی ساخت سنگ مصنوعی به شمار می‌آید بسته به برند یا مقاومت و غلظتی که دارد، نسبت مختلفی از آن را باید برداشت، اما به ‌طور کلی نسبت رزین به سایر مواد حدود پنجاه تا هفتاد درصد باید باشد.
پیگمنت یا رنگدانه‌هایی که استفاده می‌شود نسبتی حدود 1 تا 5 درصد رزین را در بر می‌گیرند. مواد پاک‌کننده برحسب حجم و سختی که از سنگ در نظر دارید می‌توانند بین 20 تا 40 درصد در مقایسه با رزین وزن شود. موارد دیگری نیز که برای بهبود ویژگی و ساختارهای این سنگ به‌ کار می‌برید نیز برحسب مقدار، بسیار کم و حدود یک تا دو درصد رزین باید باشند.

مواد پرکننده شامل انواع مواد معدنی، پلیمری، سنگ‌های قدیمی و خرد شده و شیشه‌آلات رنگی هستند.

سیمان _ شن و ماسه _ رنگدانه ها

افزودنی های شیمیایی: برای بهبود خواص سنگ مصنوعی و تسهیل فرآیند تولید، انواع افزودنی های شیمیایی به مخلوط اضافه می شوند. از جمله این افزودنی ها می توان به فوق روان کننده ها، کاهنده آب، بتن ریزها، ضد کف ها، و تثبیت کننده ها اشاره کرد. هر یک از این مواد وظایف خاصی را در بهبود کارایی، کاهش آب مصرفی، افزایش روانی، کنترل تخلخل و غیره بر عهده دارند.
الیاف تقویتی: برای افزایش استحکام کششی، مقاومت در برابر ضربه و جلوگیری از ترک خوردگی سنگ های مصنوعی، از انواع الیاف تقویتی استفاده می شود. الیاف شیشه، الیاف پلیمری، الیاف فلزی و الیاف طبیعی مانند الیاف سلولزی از جمله الیاف رایج در این زمینه هستند.
پلیمرها: در برخی از انواع سنگ های مصنوعی، از رزین های پلیمری به عنوان چسباننده و ماتریس اصلی استفاده می شود. رزین های اپوکسی، پلی استر و آکریلیک از جمله پلیمرهای کاربردی در این زمینه هستند که به سنگ مصنوعی خواصی همچون مقاومت شیمیایی، انعطاف پذیری و براقیت می بخشند.