در این مقاله بخوانید
مقدمه
_ انواع پنل سه بعدی کدامند؟
_ پنل یا دیوار پوش سه بعدی چیست؟
_ پنل سه بعدی چه مزایا و معایبی دارد؟
پنل سه بعدی همان دیوار پوش است که امروز برای زیبا سازی منازل و دکوراسیون محیط های مختلف از جمله محیط رستوران، هتل، کافی شاپ، ادارات و… مورد استفاده قرار میگیرد. انواع پنل سه بعدی در جنس ها و طرح های مختلف برای زیباسازی دیوار به کار میروند، از این رو امروزه بازار فروش و استفاده از این پنلها برای زیباسازی منازل بسیار افزایش یافته است. موما قصد دارد در این مقاله آموزش دیوارپوش سه بعدی، انواع آنها را به شما معرفی کند.
پنل یا دیوار پوش سه بعدی چیست؟
دیوار پوش سه بعدی نوعی پنل است که جهت محافظت از دیوارها و زیباسازی دکوراسیون داخلی به کار میرود. این پنل ها به دو دسته خارجی و داخلی تقسیم میشوند. پنل های خارجی در قسمت بیرونی ساختمان کارایی دارند و در برابر عوامل بیرونی مانند سیل، باد، باران و نور خورشید دارای مقاومت بالایی هستند. پنل های داخلی نیز به پنل های گفته میشود که در قسمت درونی ساختمان به کار میرود و دارایی خاصیت عایق حرارتی، صوتی و… است. از این رو انواع پنل سه بعدی در جنس های مختلف و در حیطه خارجی و داخلی وجود دارد.
انواع پنل سه بعدی کدامند؟
دیوار پوش سه بعدی خود دارای انواع مختلفی در سایز، طرح و جنس است که با توجه به محیط به کارگیری آن میتوانید طرح های مختلفی را انتخاب کنید. از جمله انواع پنل سه بعدی میتوان به پنل چوبی، پنل چرمی، پنل سنگی، پنل آلومینیومی، پنل کاغذی، پنل پی وی سی، پنل فایبرگلاس، پنل اکوستیک و پنل بتنی اشاره کرد.
•پنل چوبی:
دیوارپوش های چوبی با ظاهر طبیعی که دارند امروزه برای بخش های مختلفی از جمله آشپزخانه و راه پله ها بیشترین استفاده را دارند. این نوع دیوارپوش ها دارای مقاومت بالای هستند و عایق حرارتی و صوتی خوبی نیز محسوب میشوند. از این رو در صورتی که قصد استفاده از این نوع پنل در بلند مدت را دارید بهتر است برای آن از روکش استفاده کنید.
•پنل چرمی:
پنل های چرمی یکی از انواع پنل سه بعدی هستند که نصب آنها به راحتی و به دو صورت انجام میشود. در هنگام نصب این نوع دیوار پوش سه بعدی زیرکاری را با قطعات چوبی نئوپان و ام دی اف انجام میدهیم و یا در صورتی که دیوار کاملا مسطح باشد و هیچگونه تو رفتگی نداشته باشد مستقیم این پنل ها را بر روی دیوار نصب میکنیم. برخی از تولیدکنندگان دیوارپوش های چرمی در پشت آنها چسبی قرار میدهند که به راحتی میتوان آنها را به دیوار چسباند و محکم کرد.
•پنل سنگی:
یکی دیگر از انواع پنل سه بعدی پنلهای سنگی هستند که امروزه بسیار مورد توجه قرارگرفته اند. این پنلها برای نقاط مرکزی منازل مانند دیوار پشت تلویزیون، کنار شومینه و… بیشتر استفاده میشوند. دیوارپوش های سنگی در ابعاد و رنگ های مختلفی وجود دارند و دارای خاصیت ضد خراشیدگی و ضد ضربه هستند. این پنلهای سنگی را میتوان به راحتی با چسب های سیمانی به دیوار چسباند.
•پنل آلومینیومی:
یکی از انواع پنل سه بعدی نوع آلومینیومی آن است که در انواع تک رنگ، ترکیبی و طرحدار وجود دارد. این نوع پنل آلومینیومی کامپوزیتی است و ضخامتی در حدود 4 میلیمتر دارد که به راحتی به دو روش میتوان آنها را بر روی دیوار نصب کرد. در زمان نصب این نوع دیوار پوش سه بعدی درصورتی که سطح دیوار صاف و عاری از هرگونه فرورفتگی باشد آن را مستقیم به دیوار میچسبانیم، اما در صورتی که دیوار نیاز به زیرسازی داشته باشد از پروفیل امگا استفاده میکنیم، سپس آن را به دیوار میچسبانیم.
•پنل کاغذی:
پنل کاغذی همان کاغذ دیواری سالیان سال در بین مردم رواج داشته است. پنل کاغذی در رنگ و طرح های مختلفی وجود دارد و با چسبی که در پشت آنها قرار دارد به راحتی قابلیت نصب بر روی دیوار را دارند.
•پنل pvc:
پنل پی وی سی یکی از انواع پنل سه بعدی است که در انواع مختلف طرحها و رنگها ساخته میشود. این گونه پنلها در برابر آلودگی و رطوبت بسیار مقاوم عمل میکنند و همچنین قابلیت شستشو دارند. این نوع پنل با داشتن مقاومت طولانی و عمر بادوام خود بسیار مقرون به صرفه هستند.
•پنل فایبرگلاس:
دیوار پوش سه بعدی فایبرگلاس یکی از انواع پنل سه بعدی است که با مواد طبیعی مثل کربنات، کوارتز و سیلیس به حالت الیاف شیشه ای ساخته میشود. این پنل به حالت تار و پودی با نوعی چسب بر روی دیوار میچسبد و دارای استحکام و مقاومت بالایی است. یکی از خاصیت های دیوارپوش های فایبرگلاس که نوعی الیاف نسوز محسوب میشود عایق حرارتی بودن آن است. این پنل همچنین در برابر اشتعال، مواد شیمیایی و عوامل مختلف بسیار مقاوم است. یکی از ویژگی های مهم پنلهای فایبرگلاس خاصیت ضد کپک و قارچ کشی آنهاست، از این رو به راحتی میتوان در محیط های مرطوب از آن استفاده کرد.
•پنل اکوستیک:
پنل اکوستیک نیز یکی از انواع پنل سه بعدی است که از پارچه هایی از جنس پلی استر و اولفین ساخته میشوند و دارای خاصیت عایق صوتی بسیار بالایی است. از این رو بیشتر در مکان هایی مانند سالن های تئاتر، سینما و اتاق جلسات به کار گرفته میشود.
•پنل بتنی:
پنل بتنی همانطور که از اسمش پیداست از غالبهای بتنی در ابعادی به ضخامت 4 میلیمتر ساخته میشود و در انواع طرح ها و رنگ ها وجود دارد. این نوع دیوار پوش سه بعدی بیشتر برای راهرو منازل استفاده میشود و دارای مقاومت بالایی نسبت به ضربه و خراشیدگی است. همچنین شما بعد از نصب این نوع پنل ها به راحتی میتوانید رنگ آنها را عوض کنید.
مزایای دیوار پوش سه بعدی
انواع پنل سه بعدی دارای مزایایی همچون عایق حرارتی، عایق صوتی و خاصیت ضد آب هستند. از دیگر مزایای دیوار پوش سه بعدی میتوان به قابلیت شستشو با مواد شوینده، امکان تغییر رنگ بعد از نصب، دارای امکان فراهم ساختن قابلیت نصب سیم کشی بعد از نصب پنلهای سه بعدی، خاصیت انتی باکتریال و ضدپوسیدگی است.
جمع بندی
پنل سه بعدی نوعی دیوارپوش است که در جنسهایی با طرح و رنگهای مختلف ساخته میشود. انواع پنل سه بعدی با خاصیتهای مختلفی که دارند در قسمتهای داخلی ساختمان به کار میروند و نمای چشم نوازی را در محیط ایجاد میکنند.
سوالات متداول
پنل سه بعدی یک نوع مصالح ساختمانی است که به صورت صفحات بزرگ و معمولاً از مواد سبک و بادوام ساخته میشود و به دیوارها یا سقفها نصب میشود
معمولاً از موادی مانند پلیاستایرن، سنگ، چوب و یا کامپوزیتهای مخصوص استفاده میشود
مزایای آن شامل سبکی، عایقبندی حرارتی و صوتی، نصب آسان و ظاهری زیبا میباشد
این پنلها در دکوراسیون داخلی، طراحی فضاهای تجاری و مسکونی، و حتی در کارهای هنری و نمایشگاهی استفاده میشوند
نصب این پنلها معمولاً با چسب یا پیچ به دیوارها و سقفها انجام میشود و نیاز به زیرسازی خاصی ندارد
بستگی به نوع مادهی به کار رفته دارد. برخی از پنلها مقاوم در برابر رطوبت هستند و برخی دیگر نه
طراحیهای مدرن، هندسی و ارگانیک معمولاً محبوبترین گزینهها هستند
عمر مفید بسته به نوع ماده و شرایط نگهداری میتواند بین ۵ تا ۲۰ سال متغیر باشد