در این مقاله بخوانید
ترک خوردن کاشی
دلایل ترک خوردن کاشی
•نصب نادرست کاشی
1_ کاربرد نادرست چسب:
کاشی ها را باید با چسبی که تمام پشت آن را بپوشاند، محکم کنید. اگر شکاف یا فضای خالی بین کاشی و سطح وجود داشته باشد، بر یکپارچه بودن کاشی اثر می گذارد و نقاط ضعیفی را در سطح آن ایجاد می کند.
2_ چسبندگی نامناسب:
کاشی ها باید با استفاده از چسب با خواص انعطاف پذیر به طور ایمن بر روی سطح نصب شوند که امکان جابجایی های کوچک را بین قعات صلب و زیر لایه را بدون تاثیر بر پایداری کاشی فراهم کند. استفاده از مواد نامناسب مانند دوغاب یا ملات سیمان به علت نداشتن انعطاف کافی ممکن است باعث شکستگی ترک خوردن کاشی شود.
•تاثیرات سخت بر روی کاشی
•تحمل وزن بیش از حد کاشی
•بستر ترک خورده کاشی
•کاشی کاری روی درز های کنترلی
•تغییرات شدید دما
•کاشی نامناسب یا بی کیفیت
روش ترمیم ترک خوردن کاشی
•ترک های جزئی
1_ تمیز کردن سطح کاشی: کاشی را با استفاده از مواد شوینده مخصوص تمیز کنید تا عاری از هرگونه کثیفی شود. اجازه دهید کاشی و ترک آن کاملا خشک شود چون این کار باعث چسبندگی بهتر اپوکسی می شود.
2_ استفاده از اپوکسی برای ترمیم: اپوکسی را در امتدادشکاف بمالید و اجازه دهید به داخل شکاف نفوذ کند. هنگامی که شکاف پر شد، آن را با سطح کاشی به اندازه 0.5 سانتی متر از دو طرف به صورت تراز بپوشانید و اجازه دهید تا خشک شود. این چسب به سرعت خشک می شود و در هنگام کار کردن باید سرعت عمل داشته باشید.
3_ حذف اضافه ی چسب: پس از خشک شدن چسب، با استفاده از یک کاتر اپوکسی های اضافی را از ترک جدا کنید.
4_ ترمیم رنگ از دست رفته: یک لایه رنگ بمالید تا اپوکسی همرنگ کاشی شود.
•ترک های بزرگ
1_ استفاده از کاردک: با کمک یک کاردک دوغاب را از بندکشی و اطراف کاشی آسیب دیده جدا کنید تا تاثیری بر روی دیگر کاشی ها نگذارد.
2_ حذف قسمت بندکشی: یک حوله کهنه را روی کاشی ترک خورده بگذارید و آن را با یک چکش خورد کنید. با تراشیدن بندکشی و خورد کردن کاشی از وسط، از آسیب رسیدن به بقیه کار جلوگیری می شود.
3_ حذف تیکه های ترک خرده کاشی: کاشی های خورد شده را از روی دیوار بردارید و با استفاده از یک قلم یا مغار، تیکه های باقی مانده را نیز جدا کنید.
4_ تمیز کردن سطح کاشی: از همین روش برای جداسازی کامل دوغاب بندکشی استفاده کنید و در نهایت پاکسازی را انجام دهید تا سطح کار تمیز شود.
5_ استفاده از چسب کاشی: مقدار کمی چسب کاشی را با هم مخلوط کنید و با استفاده از یک ماله شیار دار بر روی سطح پشتی کاشی بمالید. اطمینان حاصل کنید که سطح را به طور کامل پوشانده اید تا از ایجاد حفره های هوا جلوگیری کنید. عدم توجه به این نکته باعث ترک خوردن کاشی خواهد شد.
6_ نصب کاشی: کاشی جدید را به آرامی در محل معین شده قرار دهید و با مابقی کار تنظیم کنید تا صاف باشد. سپس فرصت دهید تا چسب کاملا خشک شوید.
7_ پر کردن قسمت بندکشی: در آخر با استفاده از دوغاب، محل بندکشی ها را پر کنید. یک اسفنج مرطوب بردارید و دوغاب اضافی را پاک کنید و بگذارید تا خشک شود. برای تمیز کردن بقایای دوغاب از محلول مخصوص استفاده کنید. اکنون همه چیز آماده است، به همین راحتی می توانید تمام کاشی های شکسته خود را ترمیم کنید تا زیبایی به محیط شما برگردد.
سوالات متداول
ترک کاشی به عوامل زیادی بستگی دارد که میتوان کاشی کاری نادرست .گرمی و سردی زیاد هوا,تحمل وزن زیاد,جنس بی کیفیت کاشی رانام برد .
دلیل وجود حباب های روی شمع تکان ندادن قالب بعد از ریختن پارافین، وجود پرز و خاک درون قالب، قالب ریزی سریع، خشک نشدن کامل قالب هست.
بله میتوان کاشی ترک خورده را تعویض کرد ولی باید با مهارت این کار را انجام داد تا باعث شکستگی دیگر کاشیها نشود.
انتخاب مواد و روش مناسب بستگی به نوع ترک، محل و ابعاد آن دارد. مهمترین نکته این است که مواد مورد استفاده باید با کاشی همخوانی داشته باشند و تا جای ممکن شبیه به رنگ و الگوی کاشی باشند.
بله اگر نخواهید کاشی جدید جایگزین کاشی ترک خورده کنید میتوانید با ابزار و وسایل خاص ترمیم کاشی ترک کاشی را ترمیم کنید
روشهای زیادی برای یادگیری این هنر وجود دارد شما میتوانید به صورت حضوری و غیر حضوری در کلاس های آموزشی استفاده کنید ولی بهترین روش تهیه پکیج های آموزشی در این زمینه است .