در این مقاله بخوانید
مقدمه
نصب کاشی با چسب از متود های جدید در ساختمان برای کاشی کاری می باشد که سابقه آنچنان طولانی ای در صنعت ساختمان ندارد. اگر زیرسازی کار مناسب باشد و سطح شما تراز باشد خودتان نیز به راحتی می توانید اقدام به نصب کنید. همین امر باعث شده تا نصب کاشی با چسب به محبوبیت برسد. این چسبها به دو صورت پودری و خمیری موجود است که در ادامه به آن میپردازیم. برای یادگیری بیشتر تکنیک ها نصب کاشی می توانید آموزش تخصصی کاشی کاری را تهیه کنید. اگر شما هم علاقهمند به حرفه کاشی کاری هستید خبر خوبی برایتان دارم تیم موما یک آموزش جامع کاشیکاری آماده کرده است.
آشنایی با چسب کاشی و انواع آن
1) چسب های خمیری: برای چسباندن کاشی و سرامیکها به دیوارهای بتنی و گچی مورد استفاده قرار میگیرند که در برابر آب، مواد نفتی و اسید مقاومت دارند. برای سطوح کاهگلی و خاکی ابتدا باید سطح دیوار با ملات سیمان زیرسازی شود.
مزایا و معایب استفاده از چسب کاشی
ابزار و مصالح برای نصب کاشی
# ماله شیاردار: این نوع ماله در یک سمت به صورت صاف و سمت دیگر به صورت شیاردار می باشد. سمت صاف این ماله برای صاف کردن چسب بر روی سطح دیوار و از سمت شیاردار برای ایجاد الگوهای پستی بلندی بر روی ملات استفاده میشود. دلیل ایجاد شیار بر روی ملات استحکام بیشتر کاشی و سرامیک به دیوار و کف زمین میباشد. با توجه به اندازه کاشی و سرامیک شما سایز ماله متغیر میباشد.
ابزار و مصالح دیگر: کاشی و سرامیک، کاتر، کاردک، اسپیسر، ریسمانکار، سطل آب و اسفنج و قاب های چوبی میباشند.
مراحل نصب کاشی
• زیرسازی:
قبل از شروع چسباندن کاشی و سرامیک ها برای زیرسازی محل نصب باید اقداماتی را انجام بدهیم. درجهت زیرسازی بررسی کنید که دیوار و یا کف کاملا تراز بوده باشد، شکستکی و یا ترک در سطح وجود نداشته باشد، تمیز و به دور از هرگونه آلودگیای باشد. اگرقصد دارید روی کاشی قدیمی اقدام به نصب کنید بندهای خالی سطح قدیمی را با دوغاب پر کنید. اگر سطح زیری شما دیوارگچی، سیمانی و یا چوبی می باشد به منظور جلوگیری از انتقال رطوبت موجود در این سطوح از ماده ای به نام پرایمر زیر سازی استفاده کنید.
• آماده کردن ملات:
این مرحله از کار در صورتی میباشد که شما از چسب پودری استفاده کنید. اگر از نوع خمیری این چسب ها استفاده کنید نیازی به این مرحله نیست. بر روی بسته های چسب های پودری دستورالعمل خاص این نوع چسب وجود دارد که بهتر است از آن پیروی کنید. پودر را کم کم به میزان آب مشخص اضافه کرده و با میکسر به خوبی مخلوط کنید. توجه کنید که از چسب های 123 مخصوص نصب کاشی به هیچ عنوان استفاده نکنید. این چسبها برای چسباندن فقط یک عدد از کاشی های جداشده از سطح مناسب میباشد.
•توزیع کردن ملات:
در این مرحله با استفاده از ماله چسب کاشی را بر روی سطح پشتی کاشی پخش می کنید که البته برای تمیزی در کار بهتر است ملات خود را به سطح دیوار و یا کف توزیع کنید. مهم ترین نکته در این مرحله ظرافت می باشد. بعد از اینکه ملات بر روی سطح پخش شد شروع به چسباندن کاشی ها از یک سمت می کنید. بعد از آن 3 الی 4 ساعت نیاز به زمان خشک شدن چسب می باشد.
بند کشی
•تمیز کردن چسب های اضافه از سطح کاشی :
چسب یا ملات ماسه و سیمان؟
سخن پایانی
سعی کردیم در این مقاله نصب کاشی و سرامیک با چسب را به شما عزیزان آموزش دهیم که امروزه تکنیک های نوین ساختمان سازی طرفداران زیادی پیدا کرده که مثلا همین روش چسباندن کاشی و سرامیک ها از این دسته می باشد که شما به راحتی میتوانید انجام دهید.
سوالات متداول
چسب کاشی یک نوع ملات آماده است که برای نصب کاشیها بر روی سطوح مختلف استفاده میشود. انتخاب چسب مناسب بستگی به نوع کاشی و سطح زیر کار دارد. معمولاً چسبهای پلیمری یا اپوکسی برای نصب کاشیهای سرامیکی و سنگی مناسبترند.
بله، در بسیاری از موارد میتوان کاشی جدید را بر روی کاشی قدیمی نصب کرد. اما باید اطمینان حاصل کنید که سطح زیرین صاف، تمیز و بدون ترک باشد. همچنین استفاده از یک چسب مناسب برای این روش حائز اهمیت است.
برای آمادهسازی سطح، ابتدا آن را بهخوبی تمیز کنید و هر گونه گرد و غبار، روغن یا آلودگی را از بین ببرید. در صورت وجود ترک یا ناهمواری، باید آنها را ترمیم کنید.
زمان خشک شدن چسب بسته به نوع چسب و شرایط محیطی (دما و رطوبت) ممکن است متفاوت باشد. معمولاً چسبهای پلیمری بین 24 تا 48 ساعت برای استفاده نهایی نیاز به زمان دارند.
بله، استفاده از خطوط جوش (فاصلهگذار) ضروری است. این خطوط به حفظ فاصله یکنواخت بین کاشیها کمک کرده و ظاهر نهایی کار را بهبود میبخشند.
برای جلوگیری از ترک خوردن کاشی، اطمینان حاصل کنید که سطح زیر کاشی بهخوبی آماده شده و چسب بهدرستی اعمال شده باشد. همچنین، استفاده از چسبهای مناسب و توجه به زمان خشک شدن آنها نیز اهمیت دارد.
بله، برخی از چسبهای مخصوص برای استفاده در فضاهای مرطوب مانند حمام و آشپزخانه طراحی شدهاند. بهتر است از چسبهای مقاوم در برابر رطوبت استفاده کنید.
نصب کاشی با چسب در صورتی که مراحل بهدرستی انجام شود، نسبتا آسان است. اما توصیه میشود که در صورت عدم تجربه، از کمک یک متخصص بهرهبرداری کنید.
برای نصب کاشی به ابزارهایی همچون ماله دندانهدار، تراز، فاصلهگذار، دکمههای چسب مخصوص و ابزار برش کاشی نیاز دارید.