آنچه در این مقاله میخوانید
مقدمه
نحوهی ساخت MDF
برای تولید MDF از ذرات کوچک و ریز چوب استفاده میکنند. ذرات چوب را با کمک رزین و موم ترکیب میکنند و سپس این ترکیب را تحت فشار و حرارت شکل میدهند و بایکدیگر میچسبانند. نتیجهی کار تختههای صاف و یکدست از ام دی اف است اما هنوز به روکش احتیاج دارد. متداولترین نوع روکش، ملامینه است این روکش باعث میشود تا MDF در برابر رطوبت که یک عامل جدی برای پوسیدگی چوب است محافظت شود. ام دی اف مقاومت بالایی دارد و دلیل آن هم استفاده از تکههای چوب سخت و نرم در کنار یکدیگر است، تا خلل و فرج موجود در ام دی اف تا حد امکان کاهش پیدا کند. البته با وجود مقاومت بالا، این محصول در ردهی چگالی متوسط است. نوع مقاومتر آن که HDF نام دارد چگالی بالایی دارد که نه تنها خلل و فرج آن به حداقل رسیده است، بلکه ذرات استفاده شده در آن از جنس چوب محکمتری است و همچنین تحت فشار بیشتر و حرارت بالاتر تولید میشود.

MDF بهتر است یا HDF؟

مزایای استفاده از MDF
- یکی از مزایای استفاده از MDF قیمت مناسب آن است که با توجه به مقاومت و کیفیت آن، این محصول را تبدیل به یک انتخاب مناسب در میان رقبای خود مانند و نئوپان کرده است.
- همچنین، ام دی اف در برابر رطوبت مقاومت خوبی دارد که مشکلات استفاده از محصولات چوبی را به حداقل رسانده است.
- ام دی اف قابلیت رنگ آمیزی کردن و استفاده از طرحهای طبیعی چوب را در خود دارد که به شما حس استفاده از چوب طبیعی را میدهد.
- سبک است و جابجایی آن به راحتی امکانپذیر میباشد. در عین سبکی مقاوم است و افرادی که قصد دارند روی محصولات از اقلام سنگین استفاده کنند، این محصول مقاومت بالایی خواهد داشت.

معایب استفاده از MDF
- استفاده از MDF در کنار مزایایی که دارد عجیبی نیز متوجه آن میباشد. یکی از معایب ام دی اف این است که با وجود مقاومت در برابر رطوبت اگر رطوبت برای نفوذ در آن راهی پیدا کند به سرعت باعث جدا شدن پیوند میان ذرات خواهد شد و ام دی اف باد میکند.
- معایب دیگر ام دی اف این است که با وجود مقاومت بالا در صورت بروز شکستگی به سختی دوباره به یکدیگر چسبانده میشوند. حتی ممکن است نتوان تکههای شکسته را دوباره به هم چسباند و باید آنها را تعویض کرد.
- برای اتصالات کابینت و محصولات دیگر MDF هم از چسب و پیچ استفاده میکند. از آنجایی که پیچها داخل مغزی چفت میشوند ممکن است، بعد از مدتی آن را نرم کرده و اتصالات شل شوند.
کاربرد MDF
کاربرد MDF بیشتر در ساختمان و دکوراسیون داخلی نقش دارد. دلیل آن هم هماهنگ شدن آن با انواع دکوراسیون، تنوع طرح و رنگ آن میباشد. با هم چند مورد از آنها را بررسی میکنیم.
در کابینت سازی:
ساخت کابینت از متداولترین زمینههایی است که به استفادهی MDF نیازمند میباشد. کابینتهای ام دی اف و هایگلاس جزو محبوبترین کابینتها میباشد. دلیل آن هم ویژگیهای ام دی اف در کنار قیمت پایین آن است.
استفاده از MDF در کمد دیواری:
کمد دیواری همواره از فضاهای مورد نیاز هر خانه است که میتوان وسایل زیادی را بدون اینکه باعث خراب شدن دکوراسیون شود، در خود جای بدهد. کمد دیواریها، معمولا فضایی را به خود اختصاص میدهند که از فضای اضافی اتاق خواب بهترین استفاده را میکند و زیبایی طرح MDF میتواند در دکوراسیون تاثیر بسیاری داشته باشد.
کاربرد MDF بعنوان دیوارپوش:
استفاده از ام دی اف در روی دیوارهای ساختمان گزینهی مناسبی خواهد بود. زیرا زیبایی و پتانسیل پیاده کردن طرحهای مختلف روی MDF تاثیر مناسبی در دکوراسیون دارد. اما باید به یاد داشته باشید که ام دی اف مقاومت بالایی در برابر رطوبت ندارد و باید از استفادهی این بردها بعنوان دیوارپوش در فضاهای مرطوب خودداری کرد.
کاربرد MDF بعنوان کفپوش:
کاربرد ام دی اف بعنوان کفپوش هم مناسب است. مقاومت فشاری ام دی اف این اجازه را میدهد که در کف ساختمان مورد استفاده قرار بگیرد. کفپوش MDF به دلیل اینکه قابلیت استفاده از روکش چوبی را دارد، یک جایگزین به صرفه برای پارکت چوبی میباشد.
سایر کاربردهای MDF
MDFمیتواند بعنوان دکوراسیون حجمی در ساختمان، ساخت مبل و میز تحریر یا میز کامپیوتر، بعنوان زیرسازی برای نصب شیشههای دکوراتیو، تولید کالای خواب، قفسههای فروشگاهی یا قفسهی کتاب در محیط خانه نیز کاربرد داشته باشد.

نتیجه گیری
MDF یکی از محصولات چوبی است که از ترکیب خرده چوب، رزین و موم تولید میشود و برای مقاومت بیشتر در برابر رطوبت از یک روکش ملامینه در آن استفاده میشود. ام دی اف مقاومت فشاری بالایی دارد و رطوبت به سختی وارد آن میشود. همچنین وزن آن به نسبت پایینتر است و امکان جابجایی آن به راحتی وجود خواهد داشت. معایب MDF نیز بیشتر به اتصالات آن که در مغزی به یکدیگر متصل خواهد شد و امکان نفوذ رطوبت مربوط میشوند. کاربرد ام دی اف در زمینههای مختلفی مورد استفاده است. بخصوص برای دکوراسیون داخلی ساختمان، از جمله؛ کابینت سازی، کفپوش، دیوارپوش، کمد دیواری، ساخت مبل و میز نهار خوری، کالای خواب و قرنیز از ام دی اف استفاده میشود.