کرونا رندر چیست؟

آنچه در این مقاله میخوانید
مقدمه
برای ارائه دادن پروژه های معماری یکی از موضوعاتی که مورد توجه است و اهمیت زیادی دارد، موتور های رندر هستند کرونا یک برنامه جداگانه نیست بلکه یک پلاگین است که به نرم افزار رندر اضافه میشود. کاربرد اصلی موتور کرونا رندر رندر گیری معماری میباشد. میتوان این پلاگین را بر روی نرم افزار های 3ds max و Cinema 4d اعمال کرد و از آن استفاده کرد.
یکی از دلیل هایی که از موتور کرونا رندر در پروژه های معماری استفاده میشود محیط ساده این برنامه، سرعت بالا و نتیجه گیری سریع در زمان کم است. شما با استفاده از موتور کرونا رندر میتوانید به سادگی یک محیط را طراحی کنید. یکی از مزیت های این موتور وجود نداشتن پارامتر های سنگین است که در فرایند رندرینگ مشکل ایجاد میکردند مانند تنظیمات نور، متریال، شدت فتون و….
در ادامه مقاله کرونا رندر شما رو با فرآیند رندرینگ، موتور رندر و تاریخچه کرونا رندر بیشتر آشنا می کنیم پس تا انتها با موما همراه باشید.
رندرینگ چیست؟
رندرینگ فرآیندی است که در آن با استفاده از یک مدل سه بعدی یک تصویر سه بعدی یا دو بعدی ایجاد میشود. برای اولین بار فردی به نام ویلیام فتر در سال هزار و نهصد و شصت هنگامی که میخواست کابین خلبان را طراحی کند از فرایند رندرینگ و شبیه سازی استفاده کرد.
موتور رندر چیست؟
وقتی صحبت از تصاویری سه بعدی یا دو بعدی دیجیتالی میشود شاید تصاویر مختلفی مانند بازی های رایانه ای، انیمیشن ها یا پوستر ها در ذهن شما نقش ببندد. طراحی سه بعدی کار پیچیده ای است که با برنامه های طراحی سه بعدی انجام میشود به طور کلی ابتدا اشیا و اِلمان های سه بعدی را طراحی میکنند و سپس نوبت به رندرینگ کردن میرسد.
موتورهای رندر جدا از برنامه های طراحی سه بعدی نیستند، در اصل این موتورها پلاگین هایی هستند که بر روی برنامه های طراحی سه بعدی نصب میشوند و امکانات بیشتری را در اختیار طراحان قرار میدهند.

تاریخچه کرونا رندر
کرونا رندر در سال دو هزار و نه میلادی به عنوان یک پروژه دانشجویی از طرف فردی به نام Ondřej Karlík معرفی و ارائه شد. این موتور رندر یکی از جدیدترین و مشهور ترین موتور های رندر در دنیاست. با پیشرفت تکنولوژی و ورود برنامه های شبیه سازی، فرایند رندرینگ و موتور هایی مانند کرونا رندر در معماری، گرافیک و پویا نمایی تحول ایجاد شد.
کاربردهای کرونا رندر چیست؟
- نور پردازی: کار کردن با ابزارهای نور پردازی کرونا بسیار ساده است. این ابزار های نورپردازی شامل آی ای اس، سان لایت، لایت و اِسکای هستند که مخصوص موتور رندر کرونا میباشد.
- متریال: دوتا از مهمترین بخش های این موتور رندر آرشیو و کتاب خانه است. شما میتوانید متریال مورد نظر خود را در کتابخانه سرچ کنید یا خودتان آن را بسازید همچنین این موتور رندر از متریال های تری دی مکس هم پشتیبانی میکند
- دوربین: در ورژن جدید برنامه تری دی مکس دوربین فیزیکال به این برنامه اضافه شده. موتور کرونا رندر هم بر روی برنامه تری دی مکس نصب و اجرا میشود پس از تنظیمات دوربین پشتیبانی میکند.
- انیمیشن سازی: یکی دیگر از کاربرد های موتور کرونا رندر انیمیشن سازی است با استفاده از این موتور برای انیمیشن سازی دیگر لازم به تهیه کردن فریم ها به صورت جداگانه نیست و در کمترین زمان بهترین خروجی را به شما تحویل میدهد.

آیا استفاده از موتور کرونا سرعت سی پی یو را کاهش میدهد؟
سی پی یو به خودی خو از سرعت بالایی برخوردار است و موتور کرونا از این سرعت برای پردازش استفاده میکند. وجود نداشتن پارامتر های سنگین بر روی این برنامه و سرعت بالای آن نکته مثبتی است که نشان میدهد که سرعت سی پی یو را کاهش نمیدهد.
موتور کرونا بر روی چه نرم افزار هایی قابل اجرا میباشد؟
این موتور بر روی برنامه های 3dmax، Cinema 4d، blender، Sketch up نصب و اجرا میشود.

تنظیمات رندر در کرونا چگونه است؟
برای افراد تازه وارد شاید تنظیمات رندر کرونا کمی سخت و پیچیده به نظر بیاید چون منو ها و آپشن های زیادی وجود دارد که فرد میتواند از آن ها استفاده کند. ولی در واقع کار کردن با این موتور سریع و آسان است میتوانید با تغییرات کوچک رندرینگ بسیار خوبی را داشته باشید همچنین میتوانید صحنه مورد نظر خود را با تمام متریال های لازم ایجاد کنید.
قابلیت رندر real time
نتایجی که رندر real time نشان میدهد با فریم های نهایی یکسان است پس پیش نمایش های تصویر شما با رندر نهایی یکسان است همچنین یک ویژگی V ray RT هم وجود دارد که با استفاده از آن بدون انتظار کشیدن میتوانید بازخورد real time را از آن صحنه دریافت کنید.

محدودیت موتور رندر کرونا چیست؟
اینکه موتور رندر کرونا سرعت بالایی دارد و یک ویژگی برای این موتور رندر به حساب می آید مشخص است اما این موتور رندر در همه جا به سرعت عمل نمیکند برای مثال در پروژه هایی که فوتورئالیسم ندارند.
برخلاف موتور های دیگر که رندرینگ بر پایه سی پی یو و جی پی یو دارند متور رندر کرونا فقط برپایه سی پی یو و کمک گرفتن از پردازش سی پی یو برای ارائه دادن رندر استفاده میکند.

سه پارامتر مهم در رندرینگ حرفه ای چیست؟
- نور پردازی: نور پردازی یکی از موثرترین موارد در رندرینگ است که در موتور کرونا رندر تا حد ممکن ساده شده و کار کردن با آن بسیار آسان است.
- متریال یا شیدرینگ: متریال سازی در موتور کرونا کاری ساده است چون موتور کرونا دارای ابزارهای ساده است.
- لایت میکس: قابلیت لایت میکس بسیار قابلیت مهمی در موتور کرونا است که مربوط به بخش نور پردازی موتور کرونا میباشد. در نور پردازی لایت میکس موتور کرونا نور ها به صورت فیزیکال قابل پردازش هستند یعنی میتوان نور ها را تفکیک کرد و حتی بعد از رندرینگ آن ها را تغییر داد.

نتیجه گیری
موتور کرونا رندر پلاگینی است که به برنامه های رندر اضافه میشود و امکاناتی در اختیار ما میگذارد. کار با ابزار های این موتور رندر بسیار ساده است و سرعت بسیار بالایی دارد همچنین این موتور جزو موتورهای رندر مدرن است که بر پایه سی پی یو است یعنی با کمک سی پی یو تصاویر را پردازش میکند.
دیدگاهتان را بنویسید