هدف از رنگ آمیزی ساختمان

مقدمه
رنگ آمیزی داخل ساختمان
رنگ آمیزی داخل ساختمان شامل رنگ کردن دیوارها و گاهی اوقات رنگ آمیزی نرده ها میشود. رنگ دیوار بر اساس محل قرار گرفتن دیوار، جنس دیوار و اندازه آن و… انتخاب میشود. در ادامه چند نمونه از رنگهایی که برای دیوارهای داخلی ساختمان استفاده میشود را معرفی میکنیم.
- رنگ پرایمر: رنگ پرایمر یکی از رنگهای مناسب برای دیوارهای گچی است هدف از استفاده کردن رنگ پرایمر برای دیوار به وجود آوردن یک زیرساخت مناسب و آماده کردن دیوارها برای پذیرش رنگ است این رنگ به صورت محلول به دیوار زده میشود و باعث میشود دیوار گچی کمی نم دار شود تا برای رنگ آمیزی آماده شود.
- رنگ لایه زیرین: اگر دیوار از قبل رنگ خورده باشد و شما تمایل به رنگ آمیزی مجدد دیوار داشته باشید باید از رنگ لایه زیرین استفاده کنید. به خاطر این که رنگ لایه زیرین یک پوشش و یک زیرسازی مناسب برای رنگ اصلی است و روشن بودن یا تیره بودن آن وابسته به رنگ قبلی دیوار است.
- رنگهای براق: از این نوع رنگها به خاطر براق بودن و جلوه زیبا و تمیزی که دارند استفاده میشود از این نوع رنگها کمتر برای زیر سازی استفاده میشود.

رنگ آمیزی دیوارهای بیرونی ساختمان
هدف از رنگ آمیزی نمای بیرونی ساختمان زیبایی بخشیدن به نمای ساختمان، مقاوم کردن دیوار در برابر باران یا حتی تبلیغات و نشان دادن اسم ساختمان بر روی دیوار ساختمان است. اما این رنگها باید ویژگیهایی داشته باشند که بتوان از آنها در محیط بیرونی ساختمان استفاده کرد برای مثال:
رنگ مناسب برای نقاشی دیوارهای بیرونی ساختمان باید در برابر شرایط آب و هوایی مقاوم باشد یعنی در برابر سرما، در برابر گرما، در برابر آفتاب یا باران و تگرگ از خود مقاومت نشان دهد و خراب نشود. بهتر است قابل شست و شو باشد که اگر گرد و خاک بر روی رنگ نشست بتوانیم آن را تمیز کنیم. در زمان انتخاب رنگ یک نکته ای که باید به آن توجه داشته باشیم غیر اشتعال بودن رنگ است، معمولا رنگهایی که بر پایه آب هستند از این ویژگی برخوردار هستند اما رنگهایی که بر پایه تینر و مواد نفتی هستند در صورتی که در معرض آتش یا آتش سوزی قرار بگیرند مشتعل میشوند.

چند وقت یک بار باید سقف ساختمان را رنگ آمیزی کنیم؟
سقفها نور را بازتاب میکنند و تمیزی و رنگ خوب آنها فضای زیباتری به خانه میدهد. رنگ سقفها در اثر سایه افتادن، گرد و غبار و کثیفیها لک و فرسوده میشود. اگر برای اولین بار بخواهیم دیوارهای ساختمان را رنگ آمیزی کنیم ابتدا باید به جنس دیوار توجه داشته باشیم تا یک رنگ مناسب برای زیر سازی آن انتخاب کنیم.
قبل ازهرفعالیتی باید دیوارها را تمیز کنیم تا گرد و غبار بر روی آن نباشد و برای رنگ آمیزی آماده شود. اما اگر دیوار ساختمان شما از قبل رنگ شده این سوال برای شما مطرح خواهد بود که هر چند وقت یک بار باید دیوارهای ساختمان را رنگ آمیزی کنیم؟ در اصل جواب به این سوال به میزان فرسودگی دیوارها و رنگ ها بستگی دارد اما به طور استاندارد بازه زمانی که رنگ دیوار دارد چیزی بین پنج تا هفت سال است.

زیبایی نقاشی و رنگ های مدرن
هدف از رنگ آمیزی خانه ها بیشتر زیبایی دادن به محیط است البته کاراییهای دیگر هم دارد که پیشتر گفته شد مانند مقاومت در برابر آب و… در گذشته رنگها برای رنگ آمیزی و نقاشی ساختمانها محدود بود و رنگهایی که خیلی مورد توجه و استفاده قرار میگرفتند رنگ های روغنی و پلاستیکی بودند اما امروزه از رنگهای اکریلیک استفاده میشود که برای افرادی که از آنها استفاده میکنند مناسب و کاربردی است. رنگهای مدرن یک دست و حرفه ای به نظر میآیند و به خاطر این که به سرعت خشک میشوند میتوان با استفاده از آن به سرعت، طی یک یا دو روز خانه را رنگ آمیزی و نقاشی کرد.

مزایا و معایب رنگ آمیزی ساختمان
از مزایای رنگ آمیزی ساختمان میتوان به محافظت از دیوار و سقف، زیبایی دادن به محیط، مقاومت در برابر آب و… است اما دلیل اصلی انسانها از ابتدا برای نقاشی خانه و ساختمان خود زیبایی بخشیدن به آن بوده و هست.
عیبهایی که رنگ آمیزی ساختمان دارد :
- اگر سطوحی که رنگ شده در معرض رطوبت قرار بگیرد یا دیوار نم داشته باشد و کثیف بشود زیر سطح رنگ شده هوا میرود و باد میکند یا به اصطلاح طبله میکند و همچنین باعث ترک خوردگی میشود.
- وقتی رنگ در معرض نور خورشید باشد و نور خورشید به صورت مستقیم به آن بتابد باعث کمرنگ شدن رنگ دیوار میشود
- پوسته پوسته شدن یکی از معایب رنگ است. این اتفاق وقتی رخ میدهد که رنگ به خوبی به لایه زیرین نچسبیده باشد که میتواند به دلیل وجود داشتن گرد و غبار یا وجود نداشتن زیر سازی مناسب باشد.
بیشتر این مشکلات وقتی رخ میدهند که کار رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان به درستی انجام نمیشود.

نتیجه
هدف اصلی از رنگ آمیزی ساختمان و نقاشی زیبایی بخشیدن به فضای خانه میباشد. البته این به معنای کارایی نداشتن رنگها نیست. انواع مختلفی از رنگهای ساختمان در بازار هستند که علاوه بر زیبایی کارایی و ویژگیهای مختلفی دارند.
دیدگاهتان را بنویسید