نکات مهم در رنگ آمیزی ساختمان

مقدمه
استفاده از رنگ بعنوان پوشش روی دیوارهای داخلی و خارجی ساختمان هم به منظور محافظت و هم بعنوان نمای بیرون و هم طرح دکوراسیون یک انتخاب به صرفه است که تنوع طرح و رنگ در آن بسیار بالا است. قدمت استفاده از رنگ در ساختمان بالای نیم قرن است و تا بحال هم بسیاری هنوز آن را به سایر پوششهای جدید ترجیح میدهند. اما رنگ آمیزی ساختمان نیاز به رعایت نکاتی دارد که در این مقاله با آنها آشنا میشویم؛ پس تا انتها با موما همراه باشید.
فاصله دادن وسایل خانه قبل از شروع به رنگ آمیزی
اگر برای نوسازی ساختمان قصد رنگ آمیزی دارید، حتما قبل از اقدام به این کار باید وسایل را از دیوارها فاصله دهید و برای اینکه رنگ روی آنها پاشیده نشود، یک روکش نایلونی روی آنها بکشید. اگر قصد رنگ زدن سقف را دارید ترجیحا وسایل را از فضا خارج کنید یا میتوانید کامل روی آنها را با نایلون بپوشانید. رنگ بخاطر ترکیب شیمیایی که دارد اگر روی وسایل ریخته شود به سختی پاک خواهد شد و حتی ممکن است رد آن بماند.
پوشاندن پریزها و کلید برق
کلید برق و پریزها روی دیوار ممکن است با وارد شدن رنگ دچار مشکل شوند و بخاطر عبور جریان برق ممکن است دچار مشکل شوند. به همین دلیل بهت است آنها را ترجیحا در آورده و فرو رفتگیشان را نیز با چسب و نایلون یا کاغذ بپوشانید
نکات مربوط به زیر سازی
زمانی که میخواهید شروع به رنگ آمیزی کنید اولین اقدام زیرسازی است. چه دیوار نو ساز باشد و چه قدیمی مرحله زیرسازی برای رنگ آمیزی ساختمان اهمیت بالایی دارد. زیر سازی را باید با علامت گذاری فرو رفتگیها و برآمدگیها شروع کنید، سپس بتونه را آماده کنید. بتونههای سنتی با استفاده از گچ ساخته میشد. اما در حال حاضر بتونهها به صورت پودری است که با آب ترکیب میشود یا آماده و بدون نیاز به ترکیب خواهد بود.
بتونهها از نظر سختی هم دو مدل دارند که یکی نرم است و برای پر کردن فرو رفتگیها میباشد و بتونهی سفت برای محکمتر کردن بتونه میباشد. البته بتونهی سنگی هم که با رنگ ترکیب میشود میتواند سرعت کار را برای شما بالاتر ببرد اما همه جا قابل استفاده نخواهد بود. سعی کنید بسته به دیوار محیط نوع بتونه را انتخاب کنید تا در مراحل بعدی دچار مشکل نشوید.
مرحلهی بعدی زیرسازی سنباده زدن است. سنباده به خوبی میتواند تمام برجستگیها را از بین ببرد و سطح دیوار را یکدست کند. اما کاری زمانبر است و بهتر است از دستگاه سنباده زنی استفاده شود. زدن رنگ آستر نیز جزو زیر سازی است. قسمت زیر سازی بسیار مهم است و باید با دقت انجام شود.

نکات مهم در رنگ آمیزی
وقتی به مرحله رنگ آمیزی رسیدید اول نوع قلم را انتخاب کنید. اگر رنگ شما لاتکس است قلم مصنوعی انتخاب بهتری خواهد بود چرا که ردی از خود به جای نمیگذارد و رنگ را یکدست اجرا میکند. البته تمام قسمتها را با قلم رنگ نمیکنند و قسمتهای وسیعتر را با غلتک رنگ میکنند. قلم برای قسمتهای کناری و لکه گیری استفاده میشود، اما اگر با پیستوله رنگ میکنید نیازی به قلم ندارید.
اگر در دیوار از چند رنگ استفاده میکنید حتما مراقب مرز بندی باشید و برای اینکه مرزبندیها رعایت شود آنها را با چسب و نایلون مشخص کنید. به رنگ فرصت دهید تا به خوبی خشک شود و بعد سراغ مراحل بعدی بروید.

نکات مهم برای نگهداری از دیوارهای رنگ شده
بعد از رنگ آمیزی ساختمان و اتمام کار، برای افزایش طول عمر رنگ باید نکاتی را مد نظر داشت.
رنگها در دو نوع روغنی و لاتکس هستند. رنگهای روغنی قابل شستشو میباشند و ماندگاری خوبی دارند. اما رنگهای لاتکس در انواع مختلف هستند و بعضی از آنها قابل شستشو و ضد آب است اما انواع دیگرشان در برابر رطوبت و شستشو مقاومت ندارند و آسیب پذیر هستند. هنگام انتخاب رنگ باید به این ویژگیها توجه کرد تا در مراحل بعد دچار مشکل نشوید.
قابل شستشو بودن رنگ بخصوص برای خانوادههایی که فرزند کوچک دارند و احتمال خط کشیدن توسط کودک وجود دارد اهمیت پیدا میکند. همچنین گاهی افراد قصد دارند که در حمام و سرویس بهداشتی هم از رنگ استفاده کنند که بهتر است از رنگهای ضد آب و قابل شستشو باشد. رنگهایی که قابل شستشو نیستند هم با کمک دستمال نیمه مرطوب قابل تمیز کردن است و مشکلی متوجه آن نمیشود.
شرایط آب و هوایی مربوط به هر منطقه روی رنگها تاثیرگذار است. هوای گرم باعث از هم گسیختگی رنگ میشود و بافت آن را از بین میبرد و هوای سرد یا مرطوب رنگ را پوسته پوسته خواهد کرد. همچنین قرار دادن رنگ در کنار شوفاژها یا بخاری و به طور کلی در مجاورت گرما ممکن است باعث خراب شدن رنگ روی دیوار شود.

نتیجه گیری
خاصیت رنگ بخاطر ترکیب شیمیایی که دارد به گونهای است که به سختی از روی سطوح پاک میشود پس قبل از رنگ آمیزی حتما وسایل را از محل مورد نظر دور کنید و روی آنها را بپوشانید. همچنین کلیدها و پریزها را نیز بپوشانید. برای آماده سازی دیوار ابتدا آن را زیر سازی میکنند. مرحلهی زیرسازی تعیین کنندهی میزان سیقلی بودن سطح دیوار و کیفیت رنگ خواهد بود. به همین دلیل باید به خوبی با دقت بتونه کاری شده و سپس با سنباده کاملا یکدست شود.
هنگام رنگ آمیزی هم ابتدا از رنگ آستر استفاده کنید و سپس رنگ اصلی را روی دیوار اجرا نمایید. این کار مقاومت رنگ را بالا میبرد. اگر قصد دارید از چند رنگ روی دیوار استفاده کنید حتما مرز بندی آنها را با دقت انجام دهید تا کار تمیز انجام شود. نگهداری از رنگها نیز بسیار مهم است. انتخاب رنگ قابل شستشو طبق نیاز شما باید انجام شود و باید مراقب شرایط آب و هوایی منطقهی خود باشید. همچنین وجود رنگ در مجاورت شوفاژ، بخاری و وسایل گرمایشی باعث خراب شدن رنگ دیوار میشود.
دیدگاهتان را بنویسید