مزایا و معایب قرنیز MDF

مقدمه
قرنیز در دیوارها جزو اجزایی است که از نفوذ رطوبت به دیوار جلوگیری میکند. به این منظور هم میتواند از مصالحی مانند سنگ، کاشی، PVC یا MDF ساخته شود. معمولا قرنیزها در فضای داخلی ساختمان مورد استفاده قرار میگیرد و ارتفاعی حدود ۷ تا ۱۰ سانتیمتر دارد، البته بسته به جنس قرنیز این اندازه بیشتر یا کمتر هم خواهد شد.
قرنیزهای MDF جزو مصالحی هستند که در اصل مقاومت بالایی در برابر رطوبت ندارند و بخصوص در محیط مرطوب، طول عمر آنها کوتاه میباشد. اما بیشتر بخاطر به چشم آمدن قرنیز استفاده میشوند. قرنیزهای MDF از روکش PVC بهره میبرند که کمی در مقابل رطوبت مقاومتر میشود، اما هدف اصلی آنها بیشتر ظاهر و زیبایی میباشد و مقاومت آنها مد نظر نیست. در این مقاله به بررسی مزایا و معایب قرنیز MDF میپردازیم، پس با موما تا انتها همراه باشید.
مزایای قرنیز MDF
تنوع طرح MDF
قرنیز در یک فضا بیشتر یک مکمل ساده برای دکوراسیون است که همیشه هم به چشم نمیآید و هدف اصلی آن جلوگیری از نفوذ رطوبت به دیوار است. اما قرنیز MDF کاربرد دیگری دارد. تنوع طرح و رنگ در MDF بیشمار است و میتواند مات یا براق باشد، توان بازتاب روکش نیز بالا میباشد. همین عوامل باعث میشود که دکوراسیون خانه، بخصوص اگر در کف یا دیوار از پارکت چوب یا لمینت استفاده کرده باشید یک نقطهی تلاقی بسیار زیبا را به شما بدهد. البته نیازی نیست که حتما تمام پوشش خانه از چوب باشد، گاهی ترکیب MDF و کاشی یا حتی کاغذ دیواری خود یک ایدهی مدرن خواهد بود.
قابلیت طرح پذیری قرنیز MDF
ترکیب MDF و PVC به نوعی از خانوادهی ممبران حساب میشود. پس قرنیزها نیز قابلیت اجرای طرح را خواهند داشت. همچنین ماشینکاری دقیق روی آنها و روکش وکیوم باعث میشود که به راحتی در دید شما بیافتد. این ویژگی به طور ناخودآگاه، باعث ایجاد حس تغییر در دکور خواهد شد و قرنیز بسیار به چشم میآید.

نصب آسان
نصب قرنیز ام دی اف بسیار ساده انجام میشود. وزن آن هم چندان بالا نیست و به راحتی قابل حمل است. معمولا با کمک پیچ های مخصوص به راحتی روی دیوار نصب میشود و نیازی به چسب یا ملات ندارد. این ویژگی برای تعویض سریع آنها در صورت آسیب دیدن بسیار مناسب است.
قیمت مناسب
دیگر جنسهای قرنیز دیوار، مانند سنگ، سرامیک، چوب طبیعی، قیمت بالایی نسبت به ام دی اف دارند. در حالی که این متریال سبک است و زیبایی طرحهای آن بسیار بالا میباشد، در عین حال هم با وجود ویژگیهای خاصی که دارد مقرون به صرفه است.
بهداشتی و مقاوم در برابر آفت و رشد گیاه
ام دی اف به دلیل وجود رزین و موم باعث جذب حشرات، جانوران موذی و رشد گیاهان نمیشود. همچنین، به راحتی تمیز میشود.

معایب قرنیز MDF
ضعف در برابر رطوبت
رطوبت یک عامل اصلی برای آسیب دیدن و پوسیدگی چوب است. حتی استفاده از رزین و روکش نیز نمیتواند متریالی مانند را از گزند آن دور کند. اما بهر حال نسبت به بافت چوب مقاومت بیشتری در برابر رطوبت خواهد داشت که به لطف روکش آن انجام میشود. البته استفاده از افزدنیهای دیگر در ترکیب مغزی تا حدی آنها را نیز مقاوم کرده است، اما همچنان نفوذ رطوبت به داخل آنها ممکن است.
ضعف روکش قرنیز MDF در برابر خط و خش
روکش MDF با وجود مقاومت در برابر رطوبت، به راحتی دچار خط و خش میشود که قابل ترمیم نخواهد بود. این مشکل در انواع MDF وجود دارد بجز روکش اکریلیک که در برابر خط و خش مقاوم است و در صورت خط خوردگی ترمیم میشود.

قرنیز چوبی بهتر است یا MDF
قرنیز چوبی از نظر بافت طبیعی و یکدست خود، طرحهای زیبایی دارد که از دل طبیعت به محیط خانه میآید. اما همین ویژگیها میتواند یک مشکل هم به شمار برود. قرنیزهای چوبی، به دلیل طبیعی بودن، طرحهای متنوعی ندارند و به جنس چوب درخت بستگی دارد که چه طرحی داشته باشند، رطوبت به راحتی در چوب نفوذ میکند و باعث آسیب دیدن آن میشود، حشرات و جانوران بخاطر طبیعی بودن چوب وارد آن میشوند و بهداشت فضا را به خطر میاندازند.
در مورد قرنیز هم میتوان گفت ترکیب خرده چوب و رزین و موم که ترکیب اصلی آن است و افزودنیهای دیگر برای جلوگیری از نفوذ آب به آن اضافه میشود، باید گفت که تا حدی این مشکلات، بخصوص حشرات و جانوران را ندارند. همچنین به راحتی تمیز میشوند و به اندازهی چدوب در برابر رطوبت حساس نیستند. بعلاوه قیمت آنها مناسب خواهد بود. علاقه مندان به چوب نیز میتوانند قرنیز MDF با روکش چوب را انتخاب کنند که روکش آن از چوب طبیعی است و مشکلات چوب را ندارد.

قیمت قرنیز MDF
قیمت قرنیز MDF به میزان ضخامت آن و همچنین نوع روکشی که دارد وابسته است. ایجاد طرح روی قرنیز هم امکانپذیر است اما قیمت آن را بالاتر میبرد. اما به هر حال نسبت به سرامیک، سنگ و چوب طبیعی قیمت پایینتری دارد بجز قرنیز پی وی سی که قیمت نهایی آن پایینتر از MDF است و همچنین ضد رطوبت میباشد.

نتیجه گیری
قرنیز MDF بیشتر جنبهی تزئینی دارد و در ساخت آن نلاش شده است که مشکلات مربوط به چوب طبیعی تا حدی مرتفع شود. این متریال بعنوان قرنیز هم امتحان خود را پس داده است و بعنوان یک حد تقارن میان کف و دیوار در دکوراسیون تاثیرگذار میباشد. از مزایای آن میتوان به قیمت مناسب، تنوع طرح، نصب آسان، هماهنگی با دکوراسیون خانه، مقاومت نسبی در برابر آب، بهداشتی نگاه داشتن محیط و این موارد اشاره کرد. همچنین معایبی مانند؛ ضعف در برابر خط و خش، ضعف در برابر رطوبت را نام برد.
دیدگاهتان را بنویسید