مزایا و معایب شغل جوشکاری

مقدمه
شغل جوشکاری ساختمان و اسکلتهای ساختمانی که درآمد آن خوب است و در کشورهای اروپایی و استرالیا موقعیتهای شغلی زیادی دارد جوشکاری ساختمان و اسکلت به روشهای مختلفی انجام میشود برای مثال به روش ذوبی و غیر ذوبی، قوس الکتریکی، گرما و فشار، ترمیت و… هیچوقت هیچ ربات یا دستگاهی نمیتواند به اندازه نیروی انسانی کار جوشکاری را به خوبی انجام دهد و به همین خاطر موقعیت های شغلی خوبی یافت خواهد شد مخصوصا در زمینه های جوشکاری ساختمان، جوشکاری اسکلت و… در ادامه مقاله در مورد مزایا و معایب شغل جوشکاری صحبت میکنیم؛ پس تا انتها با موما همراه باشید.
مزایای شغل جوشکاری ساختمان و اسکلت
- امکان مهاجرت شغلی: به خاطر پیشرفت زیاد کشورهای اروپایی در صنعت و تکنولوژی موقعیت های بسیار خوبی برای شغل های فنی ایجاد شده و درآمد این شغل ها هم درآمد خوبی است یکی از این شغل های فنی که به آن توجه زیادی میشود جوشکاری ساختمان و اسکلتهای خانه ها است افرادی که به صورت تخصصی این کار را دنبال کردهاند و مدارک و سابقه کار دارند به راحتی میتوانند به کشورهای اروپایی مهاجرت شغلی داشته باشند و حتی میتوانند اقامت دائم بگیرند در کشور هایی مانند اتریش، آلمان، و…
- شغل جوشکاری در استرالیا جزو شغلهایی است که به آن خیلی نیازمند هستند و شما از طریق این شغل و کار کردن در استرالیا میتوانید به راحتی اقامت بگیرید.
- موقعیتهای شغلی مختلف: جوشکاری موقعیت های شغلی مختلفی دارد برای مثال شما به عنوان یک جوشکار میتوانید با روش های مختلف و در مکان های مختلف کار کنید. جوش کاری ساختمان، جوشکاری اسکلت، تعمیرات کشتی، جوشکاری ترمیت یا ترمایت، جوشکاری زیر آب که درآمد بسیار بالایی دارد. جوشکاری کربن و… این ها انواع مختلف روش ها و کار های جوشکاری هستند همچنین در موقعیت های سخت تر به خاطر سختی کار چه در کشورهای خارجی چه در کشور خودمان مبلغی اضافهتر به عنوان سختی کار به شما میدهند برای مثال جوشکاری زیر آب که بسیار دشوار است اما از درآمد بسیار زیادی هم برخوردار است.
- مقاومت جوش و جوشکاری نسبت به اتصالات دیگر محکم تر است: متصل کردن دو قطعه فلز به همدیگر با استفاده از جوش و جوشکاری بهترین و محکم ترین راه است و این اتصال به صورت دائمی بر قرار میشود.

معایب شغل جوشکاری ساختمان و اسکلت
- خطر گرما و حرارت بالا: در جوشکاری شما با گرما و حرارت بالا سر و کار دارید، با منابع انرژی الکتریکی و قوس الکتریکی سر و کار دارید که خطرناک هستند و باید ایمنی بسیار زیاد مورد توجه قرار بگیرد و رعایت شود در غیر این صورت احتمال رخ دادن هر اتفاقی ممکن است. استفاده از دستکش، کلاه، عینک و… در هنگام کار ضروری میباشد. در روشهای از جوشکاری مانند روش ترمایت یار ترمیت که بیشتر شبیه به ریخته گری است دما و حرارت بسیار بالا است چیزی حدود سه هزار و صد تا دو هزار و پانصد درجه و شما به عنوان یک جوشکار باید به ایمنی خود در آن محیط اهمیت بدهید یعنی به قالب ها تا وقتی سرد نشده اند دست نزنید مراقب مواد مذاب تهیه شده از فلزات باشید و…
- وسایل جوشکاری هزینه نسبتا زیادی دارند: شما برای جوشکاری ساختمان نیاز با یک منبع انرژی الکتریکی دارید نیاز به سیم های ضخیم مسی دارید همچنین باید از الکترودهای روکشدار استفاده کنید البته این وسایل فقط برای روش جوشکاری قوس الکتریکی به کار میروند برای کارهایی مانند جوش دادن بدنه و پایه رابیتس و ساختن سقف کاذب کارهای سبک و ساختمانی و… برای کارهای سنگین تر از وسایل گرون تری هم استفاده میشود.
- داشتن مدرک زبان آلمانی، انگلیسی یا روسی و داشتن دو سال سابقه کار برای مهاجرت کاری به کشورهای اروپایی: برای کار کردن در کشورهای اروپایی یا حتی کشور هایی مانند کانادا و استرالیا باید زبان آن کشور یا یکی از زبان های بین المللی را بلد باشید و مدرک آن را به کار فرمای خود تحویل بدهید همچنین سابقه کار به مدت حداقل دوسال نیاز است. سابقه کار هرچه بیشتر باشد نشان میدهد که شما فرد با تجربه تری هستید.
کشور کانادا برای این شغل امتیاز گذاری کرده است که فردی که دارای شریط بهتری است برای مثال مدارک زبان، سابقه کار، مدارک تحصیلی و… را دارد امتیاز بیشتری دارد و موقعیتهای شغلی بیشتر و بهتری دارد.

مزایای جوشکاری قوس الکتریکی
- در شرایط مختلف میتوان از این روش استفاده کرد. چه در محیطهای باز چه در محیطهای بسته آب و هوای گرم یا سرد به کار می آید و میتوان از این روش استفاده کرد.
- از مقاومت بالایی بر خوردار است البته توجه داشته باشید در کارهای سبک اینگونه است نه در کارهای سنگین.
- ایمنی بیشتری نسبت به روش های دیگر جوشکاری دارد به خاطر این که حرارت و جرقه کمتری ایجاد میشود.
معایب جوشکاری قوس الکتریکی
- این نوع جوشکاری برای فلز های ظریف و فلزات بسیار بزرگ مناسب نمیباشد اگر برای فلزات بسیار بزرگ استفاده شوند مقاومت زیادی نخواهند داشت همچنین در استفاده برای فلزات ظریف هم ظاهر خوبی ندارند و معمولا استفاده نمیشود ولی مقاومت آنها بالا است.
- برای برخی از فلزات نمیتوان از این نوع جوشکاری استفاده کرد برای مثال فلز آلمینیوم یا تیتانیوم اما جالب است که از فلز آلمینیوم برای درست کردن مواد ترمیت ساده استفاده میشود که با اکسید آهن ترکیب میشود.
- اگر جوشکار ماهر نباشد کارها درست پیش نمیرود و برای انجام جوشکاری قوش الکتریکی به یک فرد ماهر و با تجربه نیاز است.

نتیجه
هدف جوشکاری ساختمان اتصال قطعات مختلف فلز به همدیگر است که به صورت های مختلف لب به لب یا T شکل یا قائم به همدیگر جوش داده میشوند و از روش های مختلفی استفاده میشود در کل دو روش کلی وجود دارد یک روش غیر ذوبی و یک روش ذوب در روش های ذوبی میتوانید قوس الکتریکی، ترمیت یا ترمایت و جوشکاری با الکترود روکش دار را مشاهده کنید.
مزایای جوشکاری ساختمان که در آن از روش های جوشکاری قوس الکتریکی استفاده میشود به طور کلی: امکان مهاجرت شغلی، جوشکاری راحت تر نسبت به روش های دیگر، مقاومت بالا و… است و معایب آن به طور کلی هزینه بالای دستگاه ها، مناسب نبودن برای همه نوع فلز، و داشتن مدارک تحصیلی مدرک زبان و سابقه کار برای مهاجرت شغلی است.
دیدگاهتان را بنویسید