روش نصب پنل 3D

آنچه در این مقاله میخوانید
مقدمه
دربارهی پنل 3D چه میدانید؟
از مزایای استفاده از آنها چیزی میدانید؟
روش نصب پنل سه بعدی به چه صورت است؟
این پنلها در چه مکانهایی استفاده میشوند؟ در ادامه این مقاله روش نصب پنل 3D با موما همراه باشید به سوالات شما پاسخ میدهیم.
پنل 3D کاربردهایی از قبیل پوشش، استحکام، ضد حرارت و آب و صوت، دسترسی بیشتر، صرفه جویی در انرژی، مقاومت در برابر زلزله و… دارد. این پنلهای 3D بعد از آن که به خوبی قرار داده شدند با بتن مخصوصی به ارتفاع چهار تا هشت سانتیمتر پوشش داده میشوند.
پنل 3D چیست؟
پنل 3D یک پلی استایرن است که روی آن دو قسمت شبکه فولادی جوشکاری شده است و سپس توسط المانهایی به هم وصل میشوند. از این وسیله به جهتهای گوناگونی میتوان استفاده کرد.
آموزش نصب پنل 3D
برای نصب قطعات مربوط به پنل 3D ابتدا باید به این نکته توجه کرد که سیستم پنلی شما به صورت باربر است یا به صورت غیر باربر. برای دانستن این موضوع لازم است بدانید اگر انتقال بارهای سازهی شما به وسیلهی اسکلتهای فلزی و یا بتنی باشد، پنل 3D شما غیر باربر است. ولی اگر خود سیستم پنل 3D شما وظیفهی انتقال بار را داشته باشد، سیستم شما به صورت باربر است.

آموزش نصب سیستمهای غیر باربر پنلهای 3D
رسم محیطهای صفحه تراز
برای نصب پنل سه بعدی ابتدا لازم است محیطهای صفحه تراز را رسم کنید. این کار برای این است که میلگردهای روی اسکلتهای بتنی و فلزی جایگذاری شوند. در اجرای این رسم هم میتوان شاقولهای لیزری را به کار برد و هم شاقولهای دستی و یا شمشه. اما نکته قابل توجه اینجاست که شاقولهای لیزری در کنار سرعت بیشتر در اجرای این کار، دقت کافی و لازم را نیز در این موارد به همراه دارند. در انتها نیز جهت رسم خطهای صفحه از وسیلهای به نام چک لاین استفاده کنید.
نصب میلگردهای انتظار
پس از اجرای خطوط صفحه تراز نوبت به نصب میلگردهای انتظار میرسد. اگر در سازهی شما از اسکلت فلزی استفاده شده باشد، میلگردهای انتظار را میبایستی جوش بدهید. اما اگر اسکلت بتنی به کار رفته باشد، اول باید با استفاده از یک دریل سوراخهایی ایجاد کنید و سپس این میلگردهای انتظار را از داخل آن سوراخها عبور دهید و تعبیه کنید، رول بولت در واقع نام دیگر این کار است.
پروفیل بندی دور بازشوها
بعد از اجرای مرحلهی قبل، باید فریم کشی دوربازشوها را انجام دهید. فریم کشی که در اصطلاح به نام پروفیل بندی نیز میگویند، پیش از نصب پنل سه بعدی موجب میشود، هم کار سریعتر انجام بگیرد و هم اینکه مقاومت و استحکام سازه به ویژه در هنگام بلایایی چون زلزله را بالاتر ببرد.

وصل پنل و میلگرد انتظار
حال که میلگردهای انتظار را جایگذاری کردید و فریم کشی را نیز انجام دادید، لازم است که پنل 3D را به میلگرد انتظار وصل نمایید. برای این اتصال ابتدا باید لایهی خارجی سیستم پنل را به وسیلهی مفتول آرماتوربندی به میلگردها اتصال دهید.
این کار به این علت است که شاتکریت کاملا میلگرد را پوشش دهد. در صورت انجام ندادن این کار اتصال شما مستحکم و قوی نخواهد بود. یک کار اشتباه دیگر نیز که در این زمینه وجود دارد این است که بعضی از افراد میلگرد را در لایهی درونی پنل 3D در مکانی بین عایق و شبکه مش جایگذاری میکنند.
در صورتی که این کار را باید برای نصب پنل سه بعدی باربری انجام داد که آن فاصله در سیستم باربر دو برابر سیستم غیر باربر باشد، در این صورت پوشش بتن به خوبی انجام میشود. پس لازم است زمانی که این مورد را در کار هر فردی مشاهده کردید به او تذکر دهید.
اجرا مش اتصال همپوش
در این مرحله از نصب پنل سه بعدی نوبت به جایگذاری مشهای اتصال میرسد که باید آنها را در همجوار پنلها قرار بدهید. سپس با مفتول آرماتوربندی آنها را به هم اتصال دهید. این مشهای اتصال همپوشان را باید در هر دو سمت پنل نصب نمایید.
اگر مشاهده کردید که فرد نصاب از مش اتصال استفاده نکرد و تنها به میلگردها جهت اتصال اکتفا کرد، حتما به او تذکر دهید و بدانید که احتمالا آن شخص فرد با تجربه و ماهری نیست. در واقع میلگردها نمیتوانند به اندازهی مش اتصال، عملکرد خوبی داشته باشند و فقط میتوانند به عنوان مکمل در این سازهها مورد استفاده قرار بگیرند.
اگر در هنگام نصب پنل سه بعدی خود از مش اتصال استفاده نکنید، زیرا بعداً متوجه ترکهایی در محل همجواری پنل 3D میشوید. دقت داشته باشید که در مکانهایی که پنلها به صورت عمود و بدون هیچ عنصر اضافهای به هم متصل شدند، مش اتصالی را به شکل ال مانند به کار ببرید.
قرار دادن تاسیسات مکانیکی و الکترونیکی داخل کار
حال که همه مراحل نصب پنل سه بعدی را به درستی و با دقت انجام دادید لازم است سراغ قرار دادن تاسیسات سازه بروید که ممکن است این تأسیسات مکانیکی و یا الکتریکی باشند. این مرحله را قبل از انجام شاتکریت انجام دهید تا خطوط انفصال در آن ایجاد نشود.
همانطور که میدانید قرارگیری تاسیسات خرطومی شکل و توکار در پنل 3D راحتتر و سریعتر از روشهای جایگزین مانند آجر و یا بلوک هستند. در این صورت قسمت فوم پلی استایرن خیلی کم به سمت درون منقبض میشود تا تاسیسات به خوبی قرار بگیرند.
اگر در بخشی از کار لازم بود قسمتی از مش را برش دهید. بعد از آنکه تاسیسات را در جای خود قرار دادید، مش اتصال را در آن قسمت تعبیه نمایید. علت این کار تشکیل دیافراگم به حالت صلیبی بعد از مرحله بتن پاشی است.

اَشکال پنل 3D
سازههای پنل 3D در شکلهای مختلف و در مکانهای گوناگونی به کار گرفته میشوند. از این اشکال میتوان به موارد زیر اشاره کرد. دیوارههای باربری، دیوارههای مجزاکننده غیر باربری که به صورت داخلی و خارجی استفاده میگردند. ساختارهایی چون پنل سقفی و یا عایقها سقفها.
جمع بندی
با وجود دانش و تکنولوژی نوین در موضوع ساخت و ساز میتوان با به کارگیری پنل 3D قدمهای مهمی در زمینهی صنعت ساختمان سازی برداشت. استفاده از این تجهیزات جدید باعث بهبود کمیت و کیفیت در این صنعت خواهد شد. همچنین با توجه به نوع ساختار کشورمان که منطقهای زلزله خیز محسوب میشود و در معرض حوادث طبیعی زیادی قرار دارد، نیاز به استفاده از پنل 3D بیشتر احساس میشود. خوشبختانه در طی سالهای اخیر در دسترس بودن این سازهها موجب شده است که بتوان به راحتی نصب پنل سه بعدی را جایگزین روشهای سنتی کرد.
دیدگاهتان را بنویسید