روش رندرگیری با پلاگین ویری

آنچه در این مقاله میخوانید
مقدمه
از پلاگین ویری چه میدانید؟
آیا تا به حال روش رندرگیری با ویری را شنیدهاید؟
در چه نرم افزارهایی میتوان پلاگین ویری استفاده نمود؟
در ادامه مقاله آموزش رندرینگ با پلاگین ویری به این موضوعات میپردازیم، پس همراه موما باشید.
رندرگیری یکی از مراحل جالب در طراحی و مدلسازی سه بعدی است. زیرا که در این مرحله شما نمایی ایجاد میکنید که از نظر نورپردازی، سایه زنی و متریال در وضعیت خوبی قرار دارد و بسیار جالب توجه است.
باید بدانید که روش رندرگیری در واقع نوعی هنر محسوب میشود. از جمله مهمترین مسائل در رندرگیری داشتن سابقه و حوصله است. علاوه بر آن انتخاب آبجکتهای مناسب نیز تاثیر مستقیمی در کیفیت رندر خواهد داشت. همچنین تنظیم مناسب نور، متریالها و تعیین کادر مناسب از جمله عوامل مهم در رندر هستند. یکی از مهمترین ابزار و نرم افزارها برای این کار پلاگین ویری است که در ادامه آن را بررسی میکنیم.
رندر چیست؟
روش رندرگیری در واقع عملکردی است که طبق آن نمای احجام به صورت سه بعدی به شکل دو بعدی بر روی نمایشگر نمایان میشوند. شما بعد از مدلسازی که انجام دادید، میتوانید با استفاده از رندر آن را به عکس و تصویر تبدیل نمایید. رندر با کیفیت موجب میشود که این عکس واقعی به نظر برسد و فرد تفاوت آن را با نمای واقعی متوجه نشود.

روش رندرگیری
بعد از اینکه در نرم افزار خود مانند اسکچاب، مدل مورد نظر خود را طراحی کردید و سپس نورپردازیهای لازم آن را اجرا کردید. حال نوبت به این میرسد که از مدل ساخته شدهی خود رندرگیری کنید و رندر نهایی بگیرید. همانطور که از قبل میدانید پلاگین ویری به دو صورت رندرگیری را انجام میدهد.
حالت اول:
اولین روش رندرگیری توسط پلاگین ویری به صورت اینتراکتیو است. در این حالت ویری هرگونه تغییری که در تنظیمات ایجاد شود را مشخص کرده و به سرعت نمایان خواهد کرد.
حالت دوم:
این حالت همان رندر نهایی است که بعد از انجام تنظیمات، رندرگیری نهایی را به شما تحویل خواهد داد.
حال قصد داریم روش رندرگیری توسط این پلاگین را به شما آموزش دهیم.
- در اول کار از قسمت تنظیمات ویری که به صورت Asset editor است، وارد قسمت تنظیماتی که دارای رول رندر است شوید و سپس آن را باز کنید.
- در مرحلهی بعدی در قسمت Engine میتوان به جز سی پی یو، رندرگیری را از طریق کارت گرافیکهای متفاوتی که در سیستم وجود دارند، نیز انجام داد. اینتراکتیو به صورتی است که به شکل زنده هر تغییری در فضا را به رندر انتقال میدهد. شما جهت رندر نهایی باید آن را غیرفعال کنید. Progressive نیز موجب میشود، روش رندرگیری به صورت مرحله مرحله اجرا شود.
- Quality نیز در واقع کیفیت رندر را از نظر دیدگاهی مشخص میکند و از طریق این گزینه میتوان کیفیت رندر مورد نظر خود را انتخاب نمود.
- البته نکتهای که باید در پلاگین ویری به آن توجه داشته باشید این است که اگر بخواهید کیفیت رندر خود را بالا ببرید باید زمان بیشتری نیز برای رندرگیری مناظر صرف کنید. برعکس این قضیه نیز وجود دارد. در زمان رندرگیری دقت داشته باشید که اگر گزینه Denoiser فعال باشد، این گزینه کل نویزهایی که در رندر وجود دارد را میگیرد. این مورد در بالا بردن کیفیت رندر بسیار موثر است.
- در ادامه ممکن است با گزینهای چون رول اوت دوربین برخورد کنید. این گزینه به تنظیمات دوربین در رندر ارتباط دارد. گزینهی دیگری به اسم type نیز وجود دارد که نوع دوربینی که از طریق آن روش رندرگیری صورت میگیرد را مشخص میکند.
- بهتر است برای یک رندر متوسط این گزینه را روی حالت استاندارد قرار دهید. در ادامه به حالت دیگری به اسم Exposure value برخورد میکنید که به تنظیمات نور ارتباط دارد. بهتر است این گزینه را تغییر ندهید و برای هر گونه تغییری در این زمینه از lights استفاده نمایید. خوب است بدانید Exposure میزان روشنایی و white balance میزان درجهی گرمی و سردی فضا را نمایان میکنند.
- سپس در تنظیمات پلاگین ویری برای رندرگیری به رول اوت Render parameters میرسید که جز مهمترین گزینههای تنظیم در رندر است. همچنین Noise limit را مشاهده میکنید که آن هم جز مهمترین عناصر رندرگیری است. عدد این گزینه هر چه قدر که به عدد صفر نزدیکتر باشد، فضای کلین و نویزها کمتر نشان داده خواهند شد.
- در همین زمینه عبارت time limit نیز مدت زمانی است که مشخص میکنید تا رندرگیری در آن زمان به پایان برسد. گزینه دیگری در پلاگین ویری که باید بررسی کنیم shading rate است که به شکل مستقیم بر کیفیت متریالها، سایه زنیها و نورها تاثیر دارد. مقدار این عدد عموما زوج است. حال این عدد هر چقدر بزرگتر باشد، کیفیت بالاتری نیز خواهد داشت.
- در آخر گزینهای با نام Global Illumination را داریم که به تنظیمات نورهای غیر مستقیم ارتباط دارد.

ویری آر تی چیست؟
ویری آرتی یک پلاگین و موتور رندر برای نرم افزاری چون تری دی مکس است. این ابزار این امکان را برای شما فراهم میکند که با فعالسازی آن، در حالتی که رندرهای همزمانی را ایجاد میکنید آنها را مشاهده کنید. این رندرهای همزمان میتوانند به شکل تغییرات مختلف در زمینههای نورپردازی، متریال و انتقال آبجکت باشند.
افرادی که با نرم افزاری دی مکس مدلسازی انجام میدهند مطلع هستند که در زمان رندرگیری باید وقت زیادی برای این کار گذاشت. زیرا که رندر گرفتن وقت بسیاری را فقط برای تنظیمات و محاسبات هدر میدهد تا کاری بسیار نزدیک به واقعی را اجرا کند.
این اتفاق ممکن است برای هر فردی پیش بیاید که بعد از انجام مراحل رندر گرفتن و در هنگام رندرگیری به خاطرتان بیاید که باید تغییری را انجام دهید، در این حالت میبایستی رندر را قطع کنید، سپس تنظیم دلخواه را وارد کنید. در این گونه مواقع ویری آرتی میتواند به شما کمک به سزایی کند. زیرا که با استفاده از آن میتوانید بدون مکث هم روش رندرگیری انجام دهید و هم تنظیمات مورد نظر را اعمال نمایید.

جمع بندی
پلاگین ویری یک موتور رندر است که کار پشتیبانی نرم افزارها را برعهده دارد. پلاگین وی ری در نرم افزارهای مدلسازی چون تری دی مکس و… به کار برده میشود. پلاگین وی ری دارای رندرهایی با کیفیت، سریع و قوی است. علاوه بر آن رندرهایی که توسط پلاگین ویری به دست میآیند، بسیار واقعی به نظر میرسند.
دیدگاهتان را بنویسید