رنگ شناسی و ارتباط آن با شخصیت شناسی

آنچه در این مقاله میخوانید
مقدمه
در مورد رنگها چه میدانید؟
حقایق جالب در مورد تئوری رنگ چیست؟
رنگ چه تاثیری در برداشت و نگاه اول دارد؟
کدام رنگ نماد آرامش و کدام نماد هیجان است؟
مخترع چرخ رنگ چه کسی بود؟
رنگ شناسی چه تاثیر بر ما خواهد داشت؟
با موما تا انتهای مقاله رنگ شناسی و ارتباط آن با شخصیت شناسی همراه باشید تا پاسخ سوالاتتان را دریافت کنید.
تئوری رنگ یک ابزار ارتباطی قدرتمند است که میتواند برای سیگنال دادن به تأثیر بر واکنشهای فیزیولوژیکی و تأثیر بر خلق و خو و… استفاده شود. رنگ شناسی نشان میدهد که برخی از رنگها مانند رنگ قرمز با افزایش فشار خون و برخی مانند رنگ آبی باعث کاهش استرس و ضربان قلب میشوند
تئوری رنگ چیست؟
تئوری رنگ مبنایی برای قوانین و دستورالعملهای اولیه است که رنگ را احاطه کرده و استفاده از آن در ایجاد تصاویر زیباییشناختی دلپذیر است. با درک مبانی تئوری رنگ، میتوانید ساختار منطقی رنگ را برای خودتان تجزیه و تحلیل کنید تا پالتهای رنگی را بهطور استراتژیکتری ایجاد و استفاده کنید.
رنگ شناسی
دانشمند انگلیسی سر آیزاک نیوتن در سال 1666، متوجه شد که وقتی نور سفید خالص از یک منشور عبور میکند، به تمام رنگهای قابل مشاهده جدا میشود. او کشف کرد که هر رنگ فقط یک طول موج دارد و نمیتوان آن را به رنگهای بیشتر جدا کرد. در آزمایشات بیشتر در مورد تئوری رنگ متوجه شد که با ترکیب دو نور مثلا رنگ قرمز و رنگ زرد، رنگ نارجی تولید میشود.
رنگ شناسی یعنی احساسات فرد در مورد رنگ، این مسئله عمیقا شخصی است و ریشه در تجربه یا فرهنگ دارد. به عنوان مثال، در حالی که رنگ سفید در بسیاری از کشورهای غربی برای نشان دادن پاکی و بی گناهی استفاده میشود، در بسیاری از کشورهای شرقی به عنوان نماد عزاداری دیده میشود.

اثرات روانی رنگ بر اشخاص
درحالی که درک رنگ تا حدودی ذهنی است، برخی از جلوههای رنگی وجود دارند که معنای جهانی دارند. رنگهای گرم، رنگهایی هستند که در ناحیه طیف رنگی قرمز قرار دارند و شامل قرمز، نارنجی و زرد میشوند.
رنگ شناسی و تئوری رنگ در مورد این رنگهای گرم این گونه است که آنها از منشا گرما و راحتی گرفته شدهاند و باعث برانگیخته شدن خشم، هیجان و… میشوند. همچنین رنگ شناسی در مورد رنگهای طیف آبی این گونه است که آنها رنگ سرد هستند و اغلب به رنگ آرام توصیف میشوند.
روانشناسی رنگ برای درمان
چندین فرهنگ باستانی، از جمله مصریها و چینیها، کروموتراپی یا استفاده از رنگها را برای بهبودی انسانها انجام میدادند. کروموتراپی گاهی اوقات به عنوان نور درمانی یا رنگ شناسی شناخته میشود.
رنگ شناسی امروزه نیز جایگاه مهمی در درمان دارد و هنوز هم برای درمان خیلی از دردها استفاده میشود مثلا:
- برای تحریک بدن و ذهن و افزایش گردش خون رنگ قرمز بهترین گزینه است.
- رنگ شناسی در مورد رنگ زرد این است که این رنگ باعث تحریک اعصاب و پاکسازی بدن میشود.
- تئوری رنگ در مورد رنگ نارنجی این است این رنگ از ترکیب رنگ قرمز با رنگ زرد به وجود آمده است و رنگ شناسی از این بر مبنای بهبود عملکرد ریهها نام میبرد.
- همچنین اعتقاد بر این است که آبی باعث تسکین بیماریها و درمان درد میشود.

چند حقیقت جالب در مورد رنگ
- مردان و زنان رنگ قرمز را متفاوت می بینند: محققان دانشگاه آریزونا کشف کردند که توانایی دیدن رنگ قرمز از ژنی است که به کروموزوم X متصل است. از آنجایی که زنان دارای دو کروموزوم X هستند، دو نسخه از این ژنها به زنان کمک میکند تا طیف قرمز-نارنجی را بهتر درک کنند.
- صورتی اعصاب را آرام میکند و اغلب برای کنترل خشم استفاده میشود: رنگ شناسی از رنگ صورتی نشان میدهد که صورتی خشم و اضطراب را سرکوب میکند و به طور کلی اثر آرام بخش دارد. اغلب در موسسات مراقبت از سلامت روان و حتی زندانها برای کمک به ایجاد حس آرامش استفاده میشود.
- آبی در سراسر جهان رایجترین رنگ مورد علاقه افراد است: مطالعات انجام شده توسط شرکتهای مختلف بازاریابی جهانی نشان میدهد که آبی رایجترین رنگ مورد علاقه در سراسر جهان است و پس از آن بنفش قرار دارد. در تئوری رنگ آبی رنگ اصلی است یعنی از اختلاط هیچ رنگی حاصل نمیشود.
- برخی افراد فوبیا از رنگ دارند: کروموفوبیا یا کروماتوفوبیا یک ترس مداوم و غیرمنطقی از رنگها است که میتواند تأثیر منفی بر فعالیتهای روزانه فرد داشته باشد. این ترس اغلب از یک رویداد آسیب زای مرتبط با یک رنگ خاص ناشی میشود.
- زرد و قرمز در کنار هم شما را گرسنه میکنند: فست فودهای زنجیرهای سالها پیش به این موضوع پی بردند و بارها و بارها از این ترکیب رنگ در برندسازی، تبلیغات و دکوراسیون رستوران استفاده کردند.
- قرمز اولین رنگی است که نوزاد میبیند: قرمز طولانیترین طول موج رنگها را دارد و دانشمندان حدس میزنند که این امر پردازش گیرندهها و اعصاب چشم نوزاد را آسانتر میکند. رنگ شناسی روی مردم نشان داده است که مردم احتمال دارد چیزی را وقتی سیاه و سفید باشد فراموش کنند.
- 62 تا 90 درصد از اولین برداشت به دلیل رنگها است: هنگامی که مردم برای اولین بار ملاقات میکنند، اکثریت قریب به اتفاق اولین برداشتهای آنها از تشخیص رنگ تشکیل شده است. مطالعات نشان میدهد کسانی که به طور مداوم رنگهای خنثی یا مشکی میپوشند، تاثیرات اولیه مثبت کمتری بر جای میگذارند، اما کسانی که رنگهای روشنتر میپوشند، به احتمال زیاد پیوندهای دوستانهتری ایجاد میکنند. به طور خاص، پوشیدن رنگهای قرمز (برای خانمها) یا آبی (برای آقایان) در قرار اول میتواند منجر به احساسات قویتر و قرار ملاقات دوم قطعی شود، در حالی که کسانی که برای مصاحبه شغلی مشکی میپوشند، احتمالا استخدام میشوند.

جمع بندی
با تئوری رنگ ساختار منطقی رنگ را میتوان تجزیه و تحلیل کرد. در سادهترین حالت، طول موجهای مختلف از یک جسم منعکس میشود و به چشم ما باز میگردد و به شبکیه چشم برخورد میکند. با این حال، این انعکاس ساده طول موجها روی افراد تأثیری دارد که بسیار ساده نیست. رنگ شناسی نشان میدهد که رنگ میتواند حال و هوا را تغییر دهد، صحنهای را رقم بزند یا شما را به سمت یک شخص جذب کند.
دیدگاهتان را بنویسید