رنگ آمیزی ساختمان با پمپ

مقدمه
برای رنگ زدن ساختمانها از ابزار آلات مختلفی مانند برس، قلمو، غلطک، غلطک طرح دار و… استفاده میشود اما استفاده از پمپ به خاطر اینکه ردی بر روی دیوار به جای نمیگذارد استفاده میشود. وقتی که از قلمو و غلطک برای رنگ آمیزی ساختمان استفاده میشود رد قلمو و غلطک بر روی دیوار میماند. باید طوری رنگ آمیزی انجام بشود که رد قلمو و غلطک روی دیوار معلوم نشود اما وقتی از پمپ برای رنگ آمیزی استفاده میشود هیچ ردی بر روی دیوار نمیماند و جلوه بهتر و زیباتری دارد. در ادامه این مقاله با موما همراه باشید تا با رنگ آمیزی ساختمان با پمپ بیشتر آشنا شوید.
چگونه با پمپ دیوار های ساختمان را رنگ آمیزی کنیم؟
رنگ آمیزی دیوارها با استفاده از پمپ مراحل مختلفی دارد که در ادامه به ترتیب درباره آن ها توضیح میدهیم.
انتخاب رنگ و تینر:
انتخاب رنگ و تینر بر عهده خودتان است. میتوانید از رنگهای اکریلیک و لاتکس و تینر مناسب با رنگها استفاده کنید. اضافه کردن حلال به رنگها باعث میشود رنگهایی که غلظت بیشتری دارند هم بتوانند از لوله دستگاه عبور کند و به نازل دستگاه برسد.
آماده سازی وسایل و فضای مورد نیاز:
ابتدایی ترین کار رقیق سازی رنگها و آماده کردن آنها برای قرار گرفتن در دستگاه است سپس باید محیط را آماده سازی کنیم برای مثال زمین را با روزنامه یا پارچه بپوشانیم همچنین قسمتهایی که نیاز به رنگ ندارند را با استفاده از چسب نواری میپوشانیم و بعد از رنگ آمیزی چسب ها را از دیوار جدا میکنیم.
استفاده از ماسک:
هنگام کار رنگ آمیزی با استفاده از پمپ کمی از ذرات رنگ در هوا پخش میشود و برای اینکه از بیماریهای تنفسی یا آسیبهای احتمالی جلو گیری کنید باید از ماسک، عینک و دستکش استفاده کنید.

چگونه سطوح دیوار را برای رنگ آمیزی آماده کنیم؟
برای آماده سازی سطح دیوار باید آن را از هرگونه کثیفی و گرد و غبار پاک کنید تا رنگ چسبندگی لازم را داشته باشد و پوسته پوسته نشود. اگر نیاز به شست و شوی سطح بود میتوان از آب و صابون یا روان کنندههای معدنی استفاده کرد.
مرحله زیر سازی چگونه انجام میشود؟
یکی از بهترین زیر سازیها برای رنگ آمیزی استفاده از یک لایه رنگ پلی استر است. بعد از استر زدن و زیر سازی کردن با پلی استر باید به سراغ لکه گیری و سمباده زنی برویم تا تو رفتگیها یا برآمدگیهای سطح را صاف کنیم.

آماده سازی دستگاه کمپرسور:
قبل از استفاده از پمپ و پیستوله باید فشار هوای آن را طوری تنظیم کنیم تا رنگ به خوبی روی دیوار پاشیده شود در اصل تنظیم رگلاتور کمپرسور، فشار پاشیدن رنگ را تنظیم میکند که باید در بازهای بین دوازده الی بیست و پنج پوند بر اینچ مربع تنظیم شود.
اتصال دادن سوپاپ هوا:
سپواپ هوا را به دستگاه متصل کنید و مطمئن باشد که در جای خود محکم شده باشد. میتوانید برای اطمینان بیشتر از نوار تفلون استفاده کنید.
آماده سازی پیستوله رنگ برای رنگ آمیزی دیوارها:
برای شروع کردن رنگ آمیزی با پیستوله باید مقداری تینر داخل مخزن ریخته شود و بعد با فشار دادن ماشه تینر با هوا و کمی رنگ از داخل لوله بیرون بیاید تا مسیر رسیدن رنگ به لوله باز شود. سپس رنگ را داخل مخزن ریخته و شروع به رنگ زدن کنید.

مخزن را با چه مقدار رنگ باید پر کنیم؟
رنگ را با استفاده از رقیق کننده ها رقیق کنید این کار باعث میشود از غلظت رنگ کاسته شود تا رنگ بتواند از لولهها عبور کند. تقریبا دو سوم مخزن باید از رنگ رقیق شده پر شود.
فاصله پیستوله رنگ از دیوار باید چقدر باشد؟
سر پاشنده نباید خیلی دور از سطح دیوار باشد. سر پیستوله باید در فاصله ای بین دوازده الی سی سانتی متری دیوار قرار بگیرد و جهت حرکت آن به صورت عمودی از سمت چپ به راست یا افقی از بالا به پایین است.
چگونه پمپ و پیستوله را تمیز کنیم؟
قطعات مختلف دستگاه را با استفاده از تینر و یک تکه پارچه تمیز کنید. برای تمیز کردن دستگاه و جلو گیری از رسوب رنگ یک چهارم مخزن را با حلال نفتی یا همان تینر پرکنید سپس ماشه را فشار دهید. این کار را تا جایی انجام بدهید که تینر مخزن تخلیه شود. این عمل باعث جلو گیری از رسوب رنگ در دستگاه و تمیز ماندن آن برای کارهای بعدی میشود.

مزایای استفاده از پیستوله برای رنگ آمیزی ساختمان چیست؟
یکی از مهمترین مزیتهای رنگ آمیزی ساختمان با استفاده از پمپ و پیستوله این است که دیوار به صورت یک نواخت و بدون باقی ماندن رد قلمو و غلطک رنگ آمیزی میشود از طرفی هم یک عیب دارد آن هم استفاده کردن زیاد از رنگ است. در این نوع رنگ آمیزی رنگ بیشتری استفاده میشود.

انواع پیستوله رنگ کدامند؟
پیستوله های رنگ آمیزی مختلفی برای رنگ آمیزی ساختمان وجود دارد که در ادامه چند تا از آن ها را نام برده و توضیح میدهیم.
پیستوله برقی:
مقدار غلظت رنگها متناسب با قلمو و غلطک طراحی شده است اگر بخواهیم از رنگ برای پیستوله برقی استفاده کنیم حتما باید رنگ را با استفاده از تینر روغنی یا عادی رقیق کنیم و بعد آن را داخل مخزن پیستوله برقی بریزیم. توجه داشته باشید استفاده از تینر فوری برای دستگاه ضرر دارد.
پیستوله شارژی:
پیستوله شارژی برای کارهای خاص و فضاهای کوچک طراحی شده و مهمترین ویژگی این نوع پیستوله جا به جایی راحت آنها است. اما به خاطر شارژی بودن این پیستوله محدودیتهایی وجود دارد که جزو معایب آن به حساب می آید.

نتیجه گیری
استفاده از پمپ و پیستوله برای رنگ آمیزی ساختمان گزینه مناسبی است چون ردی بر روی دیوار باقی نمیگذارد و سطح دیوار را یکسان رنگ آمیزی میکند و جلوه زیبایی به سطح دیوار میدهد. هنگام رنگ آمیزی دیوار با استفاده از پیستوله باید دو سوم مخزن آن را از رنگ رقیق شده پر کنیم همچنین بعد از تمام شدن کار باید آن را با استفاده از تینر تمیز کنیم که رنگ داخل آن رسوب نکند.
دیدگاهتان را بنویسید