رندرینگ 360 با کرونا

مقدمه
چگونه رندر 360 را نمایش بدهیم؟
معماران از برنامه تری دی مکس برای شبیه سازی در کار خود استفاده میکنند. این برنامه گرافیک سه بعدی، برنامه مورد علاقه معماران برای شبیه سازی سه بعدی سازه ها به حساب می آید. البته برای انجام دادن فرایند رندرینگ و شبیه سازی سه بعدی سازه ها از پلاگینهای دیگری مانند وی ری هم استفاده میشود.
رندر سیصد و شصت درجه یکی از پرکاربرد ترین رندر ها است که برای پرزانته در معماری استفاده میشود. رندر پرزانته خیلی پرکاربرد تر از رندر تک شات است. یکی از پارامتر هایی که برای افراد مهم است سرعت کار است که با استفاده از رندرینگ سیصد و شصت درجه، پرزانته بسیار خوبی را داشت.
یک نکته مثبتی که برنامه تری دی مکس دارد این است که میتوان مدل های سه بعدی را به راحتی وارد برنامه کرد و با استفاده از موتور های رندر کرونا و یا وی ری بر روی آن کار کرد. المنت ها و آبجکت های مختلفی در این موتورها مشاهده میشود که با تغییر دادن آنها مدل سه بعدی تغییر میکند.
در ادامه این مقاله با موما همراه باشید تا با مشکلات و تنظیمات رندر 360 کرونا بیشتر آشنا شوید.
مشکلات رندر 360 کرونا چیست؟
یکی از مشکلاتی که رندر سیصد و شصت درجه دارد این است که تبدیل کردن این شبیه سازی سه بعدی به فیلم دشوار است و باید برای آن وقت بیشتری صرف بشود تا یک نتیجه قابل قبول و خوب گرفت.
رندر 360 با پلاگین وی ری چگونه است؟
صد در صد تا به حال پروژه هایی که در آن ها از تصاویر پاناروما یا 360 درجه استفاده شده را مشاهده کردید و این سوال برایتان پیش آمده که چگونه میشود رندر سیصد و شصت درجه با کیفیت بالا گرفت؟ ما در ادامه با کمک پلاگین وی ری به شما توضیح خواهیم داد.

تنظیمات وی ری برای رندر 360 چگونه باید باشد؟
- دوربین: در ابتدای کار باید یک دوربین انتخاب کنیم این دوربین میتواند تری دی اس مکس یا وی ری باشد دوربینی که انتخاب میشود یا ایجاد میشود به عنوان نقطه مرکزی یک رندر سیصد و شصت درجه با وی ری عمل خواهد کرد. همچنین باید از استاندارد بودن تنظیمات دوربین مطمعن شویم برای مثال سرعت شاتر دوربین و تعادل رنگ در دوربین باید متناسب و استاندارد باشد. همچنین تنظیمات لنز و… هم قابل تغییر است که از اهمیت کمتری برخوردار است.
- ارتفاع دوربین: برای تنظیم کردن ارتفاع دوربین نسبت به سطح زمین قد انسان را در نظر بگیرید. میتوانید از یک متر و پنجاه سانتی متر تا دو متر ارتفاع خود را بسته به سلیقه یا خواسته خود تنظم کنید. توجه داشته باشید جهت دوربین شما باید به سمت شمال باشد و در صورتی که بخواهید مقایسه کنید باید یک مسیر طولانی را انتخاب کنید همچنین توجه داشته باشید که چرخش دوربین تاثیری بر روی محتوا نمیگذارد و تنها باید به چگونگی چرخش توجه داشت.
تنظیمات خروجی دوربین باید چگونه باشد؟
در این مرحله کمی تنظیمات وی ری را تغییر میدهیم ابتدا باید دکمه اف 10 را بر روی کیبورد خود فشار بدهید تا یک پنجره باز بشود. این پنجره، تنظیمات رندر یا همان Render setup را نمایش میدهد. اندازه خروجی را طوری تغییر دهید که نسبت منطقی دو به یک (2:1) باشد و مکان را برای ذخیره آن انتخاب کنید.
سپس نوع دوربین آن را بر روی پاناروما تنظیم کنید برای انجام دادن این کار به زیر برگ وی ری قسمت دوربین یا Camera مراجعه کنید توجه داشته باشید پاناروما را بر روی 360 درجه تنظیم کنید. زیر گزینه پاناروما گزینه Vertical FOX را بر روی 180 تنظیم کنید. این تنظیمات رندر 360 است و میتوانید با همین تنظیمات یک رندرینگ با کیفیت و خوب داشته باشید.

چگونه رندر را تبدیل به عکس 360 کنیم؟
برای تبدیل کردن رندرینگ به عکس 360 درجه یا همان پاناروما با استفاده از پلاگین وی ری میتوانیم از نرم افزار های مختلف استفاده کنیم اما یکی از بهترین برنامه ها برای انجام دادن این کار برنامه پاناروما اسمارت استودیو پرو است.
پرزانته در معماری چیست؟
افرادی که با رشته معماری آشنایی دارند میدانند که پرزانته قسمتی است که در آن کاری که انجام شده به نمایش گذاشته میشود که برای این کار بیشتر از شبیه سازی و موتور های رندر مانند کرونا و وی ری استفاده میشود. در هنر معماری هنگام تحویل یا نمایش دادن کار به دیگران میتوان از ماکت و شیت استفاده کرد.
ماکت ها که شبیه سازی های فیزیکی هستند که نمای سازه را با ابعادی بسیار کوچکتر نشان میدهد. شیت ها هم شامل مدارک و پلان ها هستند. در آن چگونگی ارائه مدارک کار شما مربوط به پرزانته میشود و این پرزانته است که در یک کلام به مخاطب میفهماند طرح شما چیست.

شیت و شیت بندی در معماری چیست؟
بعد از اتمام مراحل طراحی ساختمان هنگام ارائه طرح نوبت به کارفرما میرسد که در طی جلسهی ارائه، کارفرما باید تا تمام نقاط قوت وضعف پروژه را ببیند و دربارهی آنها تصمیم بگیرد و نظر خود را درباره پروژه مشخص کند. اما بیشتر این کارفرماها دانش نقشه خوانی و معماری را ندارند و نمیتوانند به درستی نقشه را درک کنند. پس برای نشان دادن پروژه به آن ها و رفع این مشکل از تصاویر سه بعدی و شبیه سازی کمک گرفته میشود تا جزئیات و طرح ساختمان به آن ها نشان داده بشود.
برای انجام دادن شیت بندی در معماری دو روش وجود دارد در روش اول این فرایند به طور دستی انجام میشود و در روش دوم با استفاده از برنامه های مختلف و کامپیوتر انجام میشود. روش دستی، دردسرهای بیشتری نسبت به روش کامپیوتری دارد و سرعت انجام دادن این کار به روش دستی پایین تر است. امروزه بیشتر افراد از روش کامپیوتری برای ارائه دادن شیت ها استفاده میکنند.

نتیجه گیری
برای انجام دادن رندرینگ 360 درجه که بیشتر در رشته معماری و برای نشان دادن کلیت و جزئیات یک پروژه کارایی دارد میتوانیم از دو متور کرونا و وی ری استفاده کنیم و از برنامه های مختلفی مانند تری دی مکس بهره بگیریم ولی باید توجه داشته باشیم که رندر 360 یا پاناروما دارای تنظیمات دوربین متفاوتی است و باید قبل از رندرینگ تنظیمات رندرینگ را کمی تغییر دهیم.
دیدگاهتان را بنویسید