جوشکاری پروفیل سبک

مقدمه
پروفیل سبک تولید شده از ورق فلز سرد با ضخامت 0.7 الی 1.5 سانتیمتر تولید میشود. این پروفیلها در ساخت مبلمان و تزیینات منزل در ساختمان کاربرد فراوانی دارند، به لطف ضخامت کم وزن آنها پایین است و با طراحی که دارند به نسبت مقاومت آنها بالاتر میباشد. نحوهی جوشکاری پروفیلهای سبک به کاربرد آن بستگی دارد و اینکه در ساخت چه محصولی استفاده میشود و با توجه به این موضوع میتوان با روش جوشکاری قوس الکتریکی، جوشکاری با الکترود دستی جوشکاری قوس با گاز محافظ و حتی جوشکاری با لیزر، پروفیلهای سبک را جوشکاری کرد.
با موما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با نحوه جوشکاری پروفیل سبک و ویژگی های آن بیشتر آشنا شوید.
پروفیل سبک چیست؟
برای درک بهتر مفهوم پروفیل میتوان اینگونه ان را تعریف کرد که پروفیل به معنی اجزایی است که در تمام طول و سطح مقطع به یک شکل هستند، تولید پروفیل سبک نه با کمک قالب و به صورت فلز ذوب شده بلکه با کمک قالب سرد یا خروج کاری شکل داده میشود.
ویژگیهای پروفیل سبک
- یکی از اصلیترین ویژگیهای پروفیل سبک قابلیت شکل پذیری آن است که برای فلزی مانند فولاد یک امتیاز مهم به حساب میآید، خاصیت شکل پذیری پروفیل سبک بخاطر گرید فولاد به کار رفته است.
- سطح پروفیل سبک از ظاهر یک دست و براقی بهره میبرد که باعث میشود، برای ساخت انواع لوازم تزئینی منزل و مبل یک انتخاب منحصر به فرد باشد. قیمت پروفیل سبک بخاطر امتیاز تولید در داخل کشور و بی نیازی به وارد کردن آن، مناسب است و تولید کنندگان مبل و لوازم تزیینی و دکوراسیون ساختمان میتوانند با کمک پروفیل سبک محصولات با کیفیت و ارزان را به بازار ارائه دهند.
- قابلیت رنگ شوندگی و نگهداری رنگ برای طولانی مدت از ویژگیهای دیگر پروفیل سبک است. همچنین پروفیل سبک برای استحکام بیشتر قابلیت آبکاری شدن هم دارد که از خواص شمیایی فوق العادهی آن است.
- پروفیلهای سبک به خوبی پذیرندهی فرآیند جوشکاری هستند و با انواع شرایط جوشکاری سازگار میشوند.
- پروفیل سبک همانطور که از نامش پیداست به دلیل ضخامت پایین و گرید به کار رفته در ساخت آن بسیار سبک میباشد.

نحوه جوشکاری پروفیل سبک
بهترین انتخاب برای اتصال پروفیل های سبک به یکدیگر، جوشکاری است. چرا که جوشکاری پروفیلها میتواند آنها را به خوبی به یکدیگر متصل کند و این اتصال تا سالها پایدار میماند. اما با کدام روش باید پروفیلها را جوشکاری کرد، جوشکاری مگ برای پروفیلهای سبک یک انتخاب هوشمندانه است چرا که با کمک گاز محافظ باعث میشود محل جوشکاری دچار اکسیداسیون نشود و همچنین باعث نفوذ جوش به داخل پروفیل میشود.
به طبع بعد از جوشکاری کربن جوش آرگون نیز برای جوشکاری پروفیل استفاده میشود اما برای اتصال بهتر در کنار گاز آرگون از گاز هلیوم هم استفاده میشود. جوشکاری آرگون با استفاده از یک الکترود تنگستن غیر مصرفی و در مواقع لزوم سیم جوش بعنوان پر کننده فرآیند جوشکاری را انجام میدهد.

مزایا و معایب استفاده از جوشکاری برای پروفیل سبک
اگرچه جوشکاری پروفیل سبک میتواند گزینهی خوبی برای ان باشد اما تنها راه برای اینکار نیست و با کمک پرچ یا پیچ و مهره هم میتوان پروفیل سبک را به هم متصل کرد. جوشکاری هم دارای نقاط ضعف و قوتی است که طبق آنها در شرایط مختلف استفاده میشود.
مزایای جوشکاری پروفیل سبک
- اتصال پروفیل سبک با جوشکاری در کوتاهترین زمان انجام میشود و سرعت ساخت مبل یا هر وسیلهای بالاتر خواهد رفت
- اگر جوشکاری درست انجام شود اتصال پروفیلها محکم بوده و همچنین در برابر نفوذ آب به داخل آنها مقاوم خواهد بود.
- اتصال با روش جوشکاری عمر بالایی دارد و میتواند دیست کم تا پوسیده شدن خود پروفیل باقی بماند.
- با کمک جوشکاری دیگر نیازی به پیچ مهره نیست و هزینهی تمام شده برای محصول پایین خواهد آمد.

معایب جوشکاری پروفیل سبک
- جوشکاری پروفیل به یک اپراتور با تجربه و ماهر احتیاج دارد تا کوچکترین درزی برای نفوذ رطوبت به داخل پروفیل باقی نماند.
- هزینهی جوشکاری پروفیل سبک بسته به جنس پروفیل تعیین میشود که گاهی ممکن است هزینهی نهایی را بالاتر از انتظار ببرد.
- گاهی قسمت جوشکاری شده در ساخت محصول قابل مشاهده است و باعث میشود که ظاهر محصولات چندان خوشایند نباشد.
- جوشکاری پروفیل سبک با روش اتمی هیدروژن میتواند با ظرافت انجام شود اما جوشکاری هیدروژن هزینهی بالایی را خواهد داشت که نه برای تولید کننده مناسب است و نه برای خریدار به صرفه خواهد بود.
- روشهای جوشکاری کربن و جوشکاری آرگون نیز برای پروفیل سبک مناسب است، اما کیفیت آنها تا حد زیادی به مهارت جوشکار باز میگردد.
- برای اتصالات سادهتر استفاده از جوشکاری توصیه نمیشود و پیچ و مهره بهتر و به صرفهتر عمل میکند.

قیمت جوشکاری پروفیل سبک
هزینهی جوشکاری پروفیل سبک به نسبت پیچ و مهره یا پرچ کردن آنها به صرفه است و مقاومت بالایی به آنها میدهد. البته نمیتوان در این مورد برای ساخت تمام محصولات پروفیل سبک چنین گفت؛ چرا که هزینهی برخی روشهای جوشکاری میتواند بالا باشد و معمولا برای تمام پروفیلها استفاده نمیشود مگر اینکه توسط مشتری سفارشی انجام شود.
قیمت جوشکاری پروفیل سبک، با توجه به نوع پروفیل، روش جوشکاری مورد استفاده برای آن، محصولی که قرار است با پروفیل تولید شود و پیچیدگی طرح آن تعیین میشود.

نتیجه گیری
پروفیل سبک به طور کلی به محصولی گفته میشود که تمام سطح مقطع آن یک شکل میباشد و به طور سرد شکل داده میشوند. از پروفیل سبک بخاطر ویژگیهایی همچون؛ شکل گیری آسان، سطحی براق و سیقلی و قابلیت آبکاری و رنگ کاری در سطح آن و همچنین وزن سبکی که دارد در ساخت تزئینات ساختمان و مبلمان استفاده میشود. جوشکاری پروفیل سبک یک راه حل مناسب برای ایجاد اتصال بین پروفیلها میباشد اما این روش نیز دارای مزایا و معایبی است که همیشه قابل استفاده نیست.
دیدگاهتان را بنویسید