جوشکاری نرده راه پله و تراس

مقدمه
ساختمان سازی، قسمتهایی مانند راه پله و تراس جزم فضاهای خطرناک هستند که امکان سقوط اشیاء حیوانات خانگی و افراد بسیار بالا است. برای جلوگیری از بروز خسارتهای جانی و مالی در راه پلهها و تراس از نردهی محافظ استفاده میشود. نردهها امکان تکیه دادن افراد به آن را ایجاد میکنند و از سقوط ناگهانی تا حد زیادی جلوگیری خواهند کرد. جنس نردههای راه پله و تراس میتواند از چوب، آهن، آلومینیوم و استیل باشد که هر یک مزایا و معایب خود را در هنگام استفاده خواهند داشت. روش ساخت و نصب نردههای تراس و راه پله بسته به جنس آنها میتواند با کمک پیچ و مهره یا جوش دادن آنها به یکدیگر و در بعضی موارد ترکیبی از این دو انجام شود. در این مقاله به بررسی نحوهی نصب انواع نرده راه پله و نقش جوشکاری در آن میپردازیم. پس با موما تا انتهای مقاله همراه باشید.
نصب انواع نرده راه پله و جوشکاری آن
نصب نرده و تراس استیل
ویژگیهای استیل زد زنگ باعث شده است که جزو بهترین انتخابها برای ساخت نرده و تراس باشند. تنوع طرح این نردهها برای ساختمان بسیار بالا است و علاوه بر استحکام، میتواند به زیبایی فضای راه پله و تراس بیافزاید. ساخت و نصب این مدل نرده و تراس بسته به طرح آن متفاوت است و بستگی به پیچیدگی طرح آن دارد، طرحهای سادهتر تنها با کمک پیچ و مهرهی مخصوص به راحتی قابل نصب میباشد، اما طرحهای پیچیدهتر با کمک جوشکاری ساخته شده و نصب میشوند. نحوهی جوشکاری نردهی استیل هم با جوش آرگون یا کربن کیفیت بالاتری دارد و جوش برق به دلیل کیفیت پایینتر میتواند ظاهر آن را به کلی خراب کند.
نصب نرده و تراس آهنی
نرده و تراس آهنی با به بارا آمدن نردههای استیل کمتر مورد استفاده قرار میگیرند اما به هر حال از گزینههایی هستند که همچنان کاربرد دارند. نحوهی ساخت نردههای آهنی به کمک شکل دادن اجزای ان با قالب و اتصال آنها توسط جوشکاری انجام میشود. حتی نصب آنها در راه پله هم با کمک جوشکاری به راحتی امکان پذیر است. برای نصب نردهی آهنی و حتی ساخت آن بیشترین نقش جوشکاری را شاهد خواهیم بود. چرا پیچ یا مهره میتواند به مرور زمان شل شود و سنگین بودن آهن به این اتفاق کمک میکند. اما جوشکاری نردههای آهنی به راحتی میتواند تا سالها نرده را سر پا محکم نگاه دارد.

نصب نرده و تراس آلمینیومی
آلمینیوم بخاطر وزن پایین و مقاومت بالا در تراس و راه پله بعنوان نرده میتواند گزینهی مناسبی باشد. ساخت نردههای آلمینیومی هم به کمک پیچ و مهره و هم با استفاده از جوشکاری انجام میشود. معمولا شرکتهای سازندهی نردهی آلمینیومی برای سرعت و دقت بالاتر در جوشکاری از روش جوش با لیزر بهره میبرند که فرآیند دقیتری را انجام میدهد. اما تولید کنندگان دیگر ممکن است با کمک جوشکاری آرگون هم ساخت نرده و تراس را انجام دهند.

برای ساخت نرده و تراس استفاده از پیچ و مهره بهتر است یا جوشکاری؟
برای اینکه بفهمیم جوشکاری برای ساخت نرده و تراس بهتر است یا خیر، باید به عوامل مختلف توجه کنیم.
جنس نرده و تراس برای اینکه انتخاب کنیم چگونه انها را متصل کنیم اولین معیار میباشد. اگر جنس نرده از چوب باشد نه پیچ و مهره و نه جوشکاری مناسب است و باید ان را به روشهای مخصوص خود جوشکاری کرد. همچنین جوشکاری نرده و تراس آهنی با استفاده از پیچ و مهره چندان متداول نیست و مقاومت پایینی هم دارد، به همین دلیل ساخت نرده و تراس بیشتر از جوشکاری استفاده میشود که با سرعت بالا و محکم میتواند اتصال نرده را انجام دهد.
اما برای جوشکاری نردهی استیل و آلمینیومی باید از روشهای دیگر جوشکاری در صورت نیاز استفاده کرد تا خطا به حداقل برسد. اما نوع اتصال طبق شرایط انتخاب میشود. اگر نردهها دارای طرحهای سادهتر باشند با پیچ و مهره میتوان اتصال بهتری را ایجاد کرد، اما برای ساختن نرده و تراس با طرح پیچیدهتر باید از جوشکاری استفاده کرد.

نکات مهم در جوشکاری نرده و تراس
ظرافت در ساختن نرده و تراس
یکی از مهمترین نکات در ساخت نرده و تراس، ظرافت در ساخت آنها است. زیرا نقش مهمی در زیبایی فضا دارد. قسمت جوشکاری شده اگر به اندازهی کافی ظریف و دقیق نباشد در طرح دیده میشود و نشان از بی کیفیتی ساخت خواهد بود.
محکم بودن جوشها
در کنار ظرافت جوشکاری باید با نهایت استحکام انجام شود، زیرا اکثر افراد هنگام عبور و مرور در راه پله و یا حضور در تراس به نردهها تکیه میکنند.
مواد اولیهی با کیفیت
اگر مواد اولیه بی کیفیت باشد حتی مهارت جوشکار هم نمیتواند این کمبود را جبران کند. پس قبل از ساخت نرده باید به کیفیت مواد توجه کرد.
مهارت جوشکار
اصلیترین معیار برای ساخت نرده و تراس، مهارت جوشکار میباشد. جوشکار ماهر جنس مواد اولیه با کیفیت را از بی کیفیت تشخیص میدهد و بهترین روش برای جوشکاری انواع متریال را پیدا میکند و تشخیص میدهد که چه نوع جوشکاری در شرایط مختلف مناسب است.

نتیجه گیری
نرده و تراس، بهترین گزینه برای محافظت افراد در برابر سقوط از ارتفاع است و از لازمههای هر ساختمان به حساب میآید که باید بسیار محکم ساخته شود تا بتواند کار خود را به خوبی انجام دهد. جوشکاری هم یکی از راههای اصلی برای ساختن نرده و تراس میباشد. ساختن نردههای فلزی با کمک جوشکاری با ظرافت بالا و به محکمی تولید میشود. اما هر فلز طبق طرح و جنسی که دارد باید به سبکهای مختلفی انجام شود. نحوهی ساخت که به صورت تولید انبوه باشد یا اختصاصی هم در انتخاب سبکها مهم است.
دیدگاهتان را بنویسید