جوشکاری رابیتس چگونه است؟

مقدمه
رابیتس ورقههای فلزی مشبک است که برای درست کردن سقف های کاذب به کار میرود و برای زیر سازی از نبشی و میل گرد ها که به همدیگر جوش داده میشوند استفاده میشود. سقف های کاذب ممکن است بر اساس سلیقه فرد در بنا استفاده شود همچنین برای ساخت این سقف ها میتوان از رابیتس یا از کناف استفاده کرد. ورقههای فلزی رابیتس ورقههای توری شکل یا به اصطلاح مشبک هستند و از آنها در کار های دیگر مانند ایجاد صفحه برای گچ کاری یا سیمان کاری هم استفاده میشود.
در ادامه شما را با نحوه جوشکاری و رابیتس بندی ساختمان آشنا می کنیم پس تا انتهای مقاله با موما همراه باشید.
جنس ورقههای رابیتس چیست؟
ورقههای رابیتس ورقههای فولادی مشبک که ورقههایی توری شکل مربعی هستند و هرچه این مربعها کوچکتر باشند دوام و مقاومت آنها بیشتر است. ورقههای فولادی مشبک رابیتس از جنس گالوانیزه هستند و از آنها برای پوشش لولهها سیمها یا تأسیسات استفاده میشود همچنین این فلز ها ميتوانند از جنس آلمینیوم یا فولاد ضد زنگ باشند.
پارامترهای مهم در انتخاب رابیتس
- وزن رابیتس یکی از پارامترهای مهمی است که هنگام رابیتس کاری مورد توجه قرار میگیرد به خاطر این که هر چقدر وزن بیشتر باشد به این معناست که ستونهای بیشتری استفاده شده و باید توجه داشته باشیم برای نمای داخلی از رابیتس های نه ستون یا یازده ستون استفاده کنیم رابیتس سیزده ستون برای نمای داخلی خانه مناسب نیست به دلیل وزن زیاد.
- ستون، بر اساس تعداد ستونها وزن کار معلوم میشود همچنین هزینه انجام رابیتس کاری هم مشخص میشود به خاطر این که هرچقدر ستونها بیشتر بشود انجام رابیتس کاری هم دشوارتر میشود
- چشمه، چشمه ها روزنه های مربعی شکل است که انواع رابیتس از نظر چشمه به دو، سه یا چهار چشمه تقسیم میشوند و هرچه تعداد این چشمهها بیشتر بشود مقاومت رابیتسها هم بیشتر میشود.

وسایل و تجهیزات مورد نیاز برای رابیتس کاری
ترانس و ابزارهای مورد نیاز برای جوشکاری مانند سیم، الکترود، عینک جوشکاری و…
تراز و متر، بهتر است از تراز لیزری استفاده کنیم. همچنین به چرخ سنگ و صفحه آهنبر هم نیاز داریم.
نحوه اجرای رابیتس بندی
ابتدا میلگردهایی که میخواهیم از آنها برای پایه استفاده کنیم برش میدهیم سپس آن ها را به تیرهای سقف با استفاده از ترانس جوشکاری متصل میکنیم و جوش میدهیم بعد از این مرحله نوبت نصب کردن نبشیها است فقط توجه داشته باشید که نبشیها تراز باشند و اندازه پایه ها یکسان باشند تا در ادامه کار به مشکل بر نخورید. نبشیها را در فاصله شصت سانتی متری از همدیگر قرار بدهید و بین نبشیها میلگرد ها باید با فاصله سی سانتی متری از هم قرار بگیرند.
توجه داشته باشید آخرین نبشی با دیوار فاصله ای نداشته باشد اگر فاصله داشت از یک نبشی دیگر باید استفاده شود. در انتها نوبت به وصل کردن صفحه های توری شکل یا مشبک رابیتس به بدنه و زیر سازی است. رابیتس به وسیله مفتولهای مخصوصی که دارد وصل میشود و تعداد گرههای مفتولی در هر برگ رابیتس متفاوت است و هر توری رابیتس تقریبا یک و نیم متر مربع را پوشش میدهد. بعد از انجام این مراحل نوبت به گچ کاری یا درست کردن سقف کاذب میرسد.

رابیتس کاری نمای ساختمان
رابیتس کاری نمای ساختمان یکی از روشهای مناسب و کم هزینه برای ایجاد یک نمای زیبا برای ساختمان و از استحکام نسبتا بالایی برخوردار است برای نمای بیرونی ساختمان معمولا از رابیتسهای سیزده ستون و سنگینتر استفاده مي کنند.
نیرو و زمان لازم در رابیتس کاری
در رابیتس کاری و نصب سقف کاذب به یک جوشکار ماهر و یک نیروی کمکی نیاز است که میلههای برش خورده را به تیرهای سقف جوش بدهند همچنین به یک گچ کار ماهر هم برای گچ کاری و زدن سقف کاذب نیاز است. این سه نیروی کاری در یک روز تقریبا میتوانند بین سی تا چهل متر مربع را اندود نمایند. استفاده از افراد با دانش و تجربه بیشتر در مورد این کار و همچنین دکوراسیون داخلی باعث بهتر شدن کار نهایی و زیبایی آن میشود.

مزایای استفاده از رابیتس
- آسیب کمتری به سقف وارد میشود: در صورت استفاده از این سازه امکان ترک خوردن سقف کمتر خواهد بود
- ایمنی بیشتر نسبت به یونولیت و تیرچه در مواقع اضطراری مانند آتش سوزی یا زلزله
- به دلیل استفاده شدن از گالوانیزه در ساختار رابیتس، این سازه مقاوم و ضد زنگ شده است
- نصب راحت تر و سرعت بیشتر در انجام کار: برای انجام این کار به نیرو های کمی نیاز است همچنین نیرو های مورد نیاز حتما نباید متخصص باشند. انجام این کار به راحتی و در مدت زمان کمی انجام میشود.
- سقف های کاذب و رابیتس جای مناسبی برای قرار گیری تاسیسات، سیمها لولهها و… فراهم می کنند همچنین در زیبایی و دکوراسیون خانه تاثیر زیادی دارد.
- نیروی کار در دسترس

معایب استفاده از رابیتز
- هزینه نصب و اجرای رابیتز یکی از معایب استفاده از رابیتز است و این به خاطر زیاد بودن حجم کار جوشکاری و گچ کاری که توسط افراد ماهر انجام میگیرد است
- سنگین بودن رابیتسها باعث سخت تر شدن کار میشود البته وزن رابیتسها به تعدا ستون آنها بستگی دارد و متغییر است. معمولا رابیتسهایی که در نمای داخلی مورد استفاده قرار میگیرند از رابیتسهایی که در نمای خارجی به کار میروند سبک تر هستند.
- عایق صدا نیستند
- عدم توجه به نصب و برش میلههای بدنه و زیر سازی باعث به وجود آمدن ترک بر روی دیوار میشود همچنین در صورت نصب اشتباه وزن آن افزایش پیدا میکند.

نتیجه
رابیتسها ورقههای فلزی از جنس گالوانیزه هستند که برای زیر سازی گچ یا سیمان یا درست کردن دیوارهای کاذب به کار میروند قیمت و وزن آنها به تعداد ستونهایی که دارند بستگی دارد و یکی از مهم ترین بخشهای نصب رابیتسها مربوط به جوشکاری آنها میشود. مراحل نصب رابیتس به ترتیب: برش میلگردهای رابیتس، نصب میلگردهای رابیتز، نصب توری رابیتس و بعد از این مراحل نوبت به گچ کاری و تکمیل کردن دیوار کاذب میرسد.
دیدگاهتان را بنویسید