جوشکاری درب و پنجره ساختمان

مقدمه
در ساختمان دو مورد مهم و مورد نیاز برای اینکه با بیرون از فضای ساختمان در ارتباط باشیم و بتوانیم به آنها ورود کنیم، درب و پنجرهی ساختمان است. بدون درب، ساختمان معنی پیدا نمیکند زیرا نه کسی توان ورود به آن را دارد و نه میتواند از آن خارج شود. پس بدون شک استفاده از درب در ساختمان یک نیاز مهم محسوب میشود. پنجره نیز میتواند ارتباط ما با دنیای بیرون را هنگامی که در خانه حضور داریم حفظ کند. ساختمان بدون پنجره چندان معنی پیدا نمیکند و بسیار دلگیر و تاریک خواهد شد. همچنین معماران از پنجره بعنوان راهی برای ورود نور به ساختمان و روشنتر شدن آن استفاده میکنند. در این مقاله نحوهی جوشکاری درب و پنجره را توضیح خواهیم داد. پس تا انتهای مقاله با موما همراه باشید.
ساخت درب فلزی ساختمان با جوشکاری
دربهای فلزی به دلیل سنگینی و استحکام بالا در ورودی ساختمان استفاده میشود. ساخت درب فلزی سلاختمان با کمک جوشکاری انجام میشود. جوشکاران و آهنگران ماهر با طرح دادن به فلزات و جوشکاری آنها در کنار یکدیگر میتوانند دربهای زیبا با طرحهای متنوعی را تولید کنند. اما هرچه پیچیدگی ان بیشتر باشد به جوشکاری ظریفتر نیاز پیدا میکنند که گاهی استفاده از جوشکاری برق جوابگو نیست و باید از جوش کربن یا جوش آرگون استفاده شود که برای هریک مهارت بالایی نیاز است اما به طور کلی برای جوشکاری دربهای آهنی جوش برق جوابگو خواهد بود.
ساخت درب فلزی با جوش برق
برای جوشکاری درب فلزی ابتدا به یک دستگاه جوش یا اینورتور نیاز است. با توجه به بهینه بودن کارکرد اینورتور این دستگاه پیشنهاد میشود. برای ساخت درب فلزی از ترکیب قوطی و ورقهی آهنی استفاده میشود. قوطیهای استاندارد میتواند ۴×۴ سانتیمتر یا ۸×۸ سانتیمتر باشد. ورقههای فلزی هم بین ۴ تا ۶ میلیمتر ضخامت کافی است ضخیمتر از آن باعث سنگینی بیش از حد درب میشود و برای استفادههای بخصوص مانند دربهای پادگان نظامی یا ساختمانهای دولتی استفاده میشود.
ابعاد مورد استفاده برای ساخت درب در ارتفاع حدود ۳ متر است و بستگی به کاربری ساختمان دارد. دربهای پارکینگ دو تکه هستند و ابعاد بزرگتری هم دارند. دربها میتوانند به سادگی به همین شکل ساخته شوند یا اینکه با کمک دستگاه خم روی ورقهها طرح ایجاد شود. طرحهای دیگربا استفاده از قطعات آهن ساخته میشود و به مهارت آهنگر بستگی دارد.
جوشکاری دربها بعد از آماده سازی تمام اجزای درب از جمله چهار چوب، قوطیها، ورقهای آهن و لولا انجام میشود. نحوهی جوشکاری نیز به سادگی با اتصال یک سیم اینورتور و الکترود مصرفی انجام میشود. اما برای محکم کردن جوش در چند مرحله انجام خواهد شد. ابتدا نقطهی مورد نظر را با یک یا چند خال جوش نگاه میدارند، سپس شروع به یک یا دو نوبت جوشکاری برای استحکام درب میکنند. دربها با طرح پیچیده تر را نمیتوان به این شکل جوش داد و باید با جوش آرگون انجام داد تا محکم شوند.

جوشکاری دربهای آلومینیومی
دربهای فلزی اگرچه محکم هستند، اما سنگین هستند و نمیتوانند عایق خوبی برای حرارت و گرمای فضای داخل ساختمان باشند، به همین دلیل بیشتر در بیرون ساختمان استفاده میشوند.
در مقابل دربهای آلومینیومی وزن پایینی دارند و برای داخل ساختمان انتخاب خوبی هستند. این دربها معمولا با ترکیبی از آلومینیوم و شیشه دو جداره برای نگهداشتن گرما در ساختمان استفاده میشوند و بیشتر در خانههای ویلایی، ساختمانهای اداری یا تراس آپارتمان از آنها استفاده میشود. نحوهی ساخت آنها بیشتر با کمک جوشکاری غیر ذوبی و با روش جوشکاری مقاومتی نقطهای انجام میشود. در سطح دربهای آلومینیومی چندان جای جوشکاری را مشاهده نمیکنیم زیرا با دستگاه مخصوص انجام میشود و روش جوشکاری آن متفاوت است.

جوشکاری پنجرهی فلزی
پنجرههای فلزی ساختمان از ترکیب آهن و شیشه ساخته میشوند. امروزه معمولا از پنجرههای دو جداره که اکثرا هم آلومینیومی هستند استفاده میشود اما در ساختمانهای قدیمی همچنان شاهد پنجرههایی آهنی هستیم. پنجرههای آهنی با کمک جوشکاری برق ساخته میشوند و ساادهتر هستند. اما ساخت پنجرههای آلمینیومی پیچیدهتر میباشد و معمولا با دستگاههای مخصوص انجام میشود تا کاملا دقیق باشند.

انواع پنجرههای مورد استفاده در ساختمان
پنجرهها از نظر نحوهی باز شدن به چند صورت هستند.
پنجرههای لولایی ساده
اولین نوع پنجرهها پنجرهی لولایی ساده است که با کمک لولا به چهار چوب متصل میشود و به سمت داخل با بیرون در یک محور باز یا بسته میشوند. این دربها در اکثر ساختمانها مشاهده میشوند و ساختار سادهای دارند.
پنجرههای لولا دار بازشو رو به بالا
این پنجرهها با کمک لولا به چهار چوب متصل میشوند و معمولا روبه بالا و سمت بیرون ساختمان باز خواهند شد. این نوع پنجرهها کاربردهای متفاوتی دارند. معمولا در آپارتمانها و برجهایی که نمای شیشهای دارند بیشتر استفاده میشود برای پنجره با ابعاد بزرگ کاربرد دارد. در مناطق مرطوب نیز که سقف شیروانی دارند از پنین پنجرههایی استفاده میشود.
پنجرههای کشویی
پنجرههایی که به صورت کشویی باز و بسته میشوند به دو صورت هستند. یا به سمت بالا باز میشوند و یا به طرفین که بسته به نیاز افراد مورد استفاده قرار میگیرند.

نتیجه گیری
کاربرد جوشکاری در ساخت درب و پنجره بسیار مهم است. دربها و پنجرههای آهنی معمولا سادهتر جوشکاری میشود اما زمان بیشتری را باید صرف ساختن آنها کرد زیرا جوشکاری تنها یک مرحله برای ساخت درب و پنجره است و مراحل دیگر مربوط به آهنگری میشود. اما درب و پنجرههای آلمینیومی که در ساختمانهای نوساز هم بیشتر استفاده میشوند طی مراحل پیچیده تر و با کمک دستگاههای مخصوص تولید میشوند که برای ساخت به تکنولوژی و علم نیاز دارند. کاربرد جوشکاری غیر ذوبی به دلیل سرعت و دقت بالا در انجام کار برای ساخت درب و پنجرهی آلمینیومی استفاده میشود.
دیدگاهتان را بنویسید