جوشکاری آرگون چیست و چه کاربردی در ساختمان سازی دارد؟

آنچه در این مقاله میخوانید
مقدمه
جوشکاری آرگون چیست؟
جوشکاری در صنعت ساختمان کاربردهای بسیاری دارد. متداولترین روش جوشکاری برای اجزای مختلف ساختمان، روش قوص الکتریکی است. اما این روش با کمک عناصری مانند؛ الکترودهای روکش دار و گازهای فعال و غیر فعال انجام میشود.
یکی از کاربردیترین روشهای جوشکاری برای ساختمان، جوشکاری آرگون است. این روش همانطوری که از نامش پیداست برای اتصال فلزات از گاز آرگون و اتصال الکترود و میدان الکتریکی بهره میبرد. آرگون به واسطهی استفاده از گاز غیر فعال، تنگستن اتصال جریان برق و سیم جوش میتواند یک جوشکاری تمیز و با دقت را انجام دهد و هنگامی که برای جوشکاری به دقت بالایی نیاز باشد از آرگون کمک گرفته میشود. در ادامه این مقاله آموزش پیشرفته جوشکاری همراه موما باشید.
تجهیزات لازم برای جوشکاری آرگون
برای جوشکاری آرگون نیاز به تجهیزاتی مانند:
- منبع تغذیه
- سیلندر گاز محافظ
- رگولاتور
- شلنگ و بستهای گاز
- تورچ آرگون
- کابل اتصال و الکترود تنگستن
- سیم جوش یا فیلتر جوشکاری

نحوهی کار جوش آرگون
جوش آرگون با کمک تخلیهی بار الکتریکی بین دو الکترود تنگستن و سیم جوش و البته با کمک گاز آرگون انجام میشود. گاز آرگون در هنگام تخلیهی بار الکتریکی و در حرارت یونیزه میشود و باعث ذوب شدن سیم جوش و ایجاد پیوند بین دو فلز در دمای بالا خواهد شد. این دما قابل تنظیم است اما در اوج خود میتواند به ۲۰۰۰۰ درجهی سانتیگراد هم برسد.
جوشکاری آرگون با کمک ایجاد دمای بالا فلزات را به حد نیاز در کوتاهترین زمان ذوب کرده و بین آنها پیوند ایجاد میکند و سیم جوش منافذ را میبندد. استفاده از آرگون همچنین، باعث میشود تا در هنگام جوشکاری جرقه یا انفجار که از روشهای دیگر است در این نوع ایجاد نشود و در نتیجه اتصال بسیار دقیقتر و محکم انجام میشود.
کاربرد تنگستن نیز در این میان باعث میشود تا مقدار ذوب شدگی به طور نقطهای انجام شود و تغییر چشمگیری در قطعات جوش داده شده ایجاد نشود.

کاربرد جوشکاری آرگون
کاربرد جوش آرگون در صنعت ساختمان بیشتر برای نصب پروفیلهای آلومینیومی، جوش فلز برنج مس و این قبیل فلزات انجام میشود. برای مثال جوشکاری لولههای گاز ساختمان با کمک جوش آرگون انجام میشود و دلیل آن هم نیاز به اتصالی است که به راحتی نشکند و همچنین بتواند امکان نشتی گاز را در لولهها به صفر برساند.
از آنجایی که جوش آرگون در دمای بالا انجام میشود، برای خنک کردن قسمت جوش خورده از تهویهی باد و یا آبی استفاده میکنند تا به سرعت بعد از فرآیند خنک شود و آسیبی نبیند. کاربردهای دیگر جوشکاری آرگون در صنعت ساختمان شامل؛ ساخت درب و پنجرهی آهنی و آلومینیومی، ساخت حفاظ درب و پنجرهی استیل یا هر فلز دیگری که در ساخت حفاظ مناسب باشد، میشود.
علاوه بر این ساخت دربهای ورودی ساختمان و پارکینگ نیز با کمک ج شکاری آرگون انجام میشود. جوش آرگون با توجه به نقطهای بودن آن برای جوشکاری ورقهای گالوانیزهی نازک هم مناسب است که در ساختمان میتواند برای رابیتس کاری، ساخت آلاچیق و از این قبیل از آن استفاده نمود. برای اسکلت بندی ساختمان هم در جاهایی که نیاز به یک فرآیند جوشکاری تمیز و دقیقتر باشد جوش آرگون کاربرد خواهد داشت.
جوش آرگون همچنین در پتروشیمی، ساخت کشتی و خودروسازی هم یکی از حرفههای مورد نیاز میباشد.
گاهی جوش آرگون را با نام جوش آلومینیوم هم میشناسند و بعضی از افراد این دو را از یکدیگر جدا میدانند. در حالی که جوش آرگون و آلومینیوم با هم یکی هستند. در شرکتهای سازندهی محصولات مختلف نیز برای یکدست شدن هرچه بیشتر سطح جوشکاری و کیفیت بهتر در کنار آرگون از هلیوم هم بهره میبرند. اما آن هم در واقع همان جوش آرگون به حساب میآید.

معایب جوشکاری آرگون
گاز آرگون اگرچه در حالت عادی برای انسان بی خطر است اما در ترکیب با اکسیژن تبدیل به یک گاز سمی میشود که در طولانی مدت برای جوشکار ممکن است بیماریهای تنفسی و ریوی ایجاد نماید. برای به حداقل رسیدن این آسیب حتما باید از ماسکهای تنفسی هنگام کار اسنفاده کرد.
در هنگام فرآیند جوشکاری نیز اشعهی مادون قرمز بسیار قوی پخش میشود که میتواند باعث ایجاد زخم معده، پیری پوست و ناتوانیهای جنسی افراد شود. به منظور جلوگیری از نفوذ اشعه به بدن انسان هم از لباسهای مخصوصی که قرمز رنگ هستند استفاده میشود.
جوشکاری آرگون در دمای بسیار بالا انجام میشود که بدون شک در سلامت افراد موثر است و گاهی حتی باعث گرما زدگی فرد میشود.
نتیجه گیری
جوش آرگون که از شاخههای جوشکاری قوص الکترونیکی به شنار میرود، در ساختمان سازی هم کاربردهای فراوانی دارد. دلیل آن هم امکان جوش دادن آلونینیوم و مس است که توسط هر دستگاهی قابل انجام نیست.
جوشکاری آرگون همواره به مهارت بالا احتیاج دارد و استفاده از تجهیزات و لوازم ایمنی برای دور ماندن از گزند گازهای سمی و اشعهی آن الزامی خواهد بود. مهمترین کاربرد آرگون در ساختمان جوشکاری اتصالات لولههای گاز میباشد. دلیل ان هم نیاز به جوشکاری محکمتر در آنها حس میشود و نباید به گاز اجازهی نشت کردن داده شود که بخصوص برای مناطق مسکونی خطر آفرین است.
دیدگاهتان را بنویسید