تاثیر موقعیت رنگ در طراحی داخلی

آنچه در این مقاله میخوانید
مقدمه
شما از چه رنگهایی برای طراحی داخلی ساختمان مورد نظر خود استفاده کردهاید؟
به چه رنگهایی علاقه مند هستید؟
از تاثیر رنگ شناسی در طراحی و دکوراسیون داخلی اطلاعی دارید؟
در این مقاله آموزش رنگ شناسی در طراحی داخلی با موما همراه باشید تا پاسخ سوالات خود را پیدا کنید.
وقتی درباره رنگ شناسی دکوراسیون داخلی میاندیشیم باید بدانیم که استفاده از آنها و ترکیبشان با یکدیگر نباید به صورت اتفاقی صورت بگیرد. برای افراد مبتدی شاید به نظر برسد که انتخاب رنگ برای فضاهای مختلف منزل یا اداره به راحتی صورت میگیرد. چون این کار سلیقهای است، اما در واقع اینطور نیست.
با وجود اینکه انتخاب کلی رنگ طراحی داخلی سلیقهای و به انتخاب خود فرد است اما هماهنگی آن رنگ بر سایر عناصر داخلی نیاز به دانش خاصی دارد.
طراحی داخلی چیست؟
طراحی داخلی مهارتی است که طبق آن فضاهای داخلی یک ساختمان (از هر نوع که باشد)، طراحی میشود. عدهای گمان میبرند که طراحی داخلی فقط برای بعضی منازل اشرافی به کار برده میشود. اما در واقع این کار برای کل افراد با هر فضا و بودجهای قابل استفاده است. طراحی و دکوراسیون داخلی دانش هماهنگی فضا با سلیقه افراد است.
رنگ شناسی در طراحی داخلی
تنوع رنگ
حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که رنگها را با یکدیگر ترکیب نمایید. در واقع شما میتوانید با ترکیب یک یا چند رنگ یک رنگ مجزا به دست آورید. در طراحی داخلی نیز میتوان به راحتی این کار را انجام داد. رنگ شناسی این امکان را به شما میدهد که به رنگ دقیق مورد نظر خود دست پیدا کنید و تأثیر آنها را در میزان روشنایی فضای خود به خوبی ببینید.
در رنگ شناسی اولین چیزی که باید بدانید این است که ما سه رنگ اصلی داریم، قرمز، آبی و زرد. از مخلوط این رنگها باهم رنگهای ثانویه ایجاد میشوند. به طور مثال از ترکیب رنگ زرد و آبی، سبز به دست میآید و یا از ترکیب رنگ آبی و قرمز، بنفش ایجاد میشود.
شما حتی میتوانید رنگهای اصلی را در میزانهای مختلف با رنگهای ثانویه مخلوط کنید و رنگهای جدیدتری به دست آورید. خواهید دید که رنگها به صورت جفتی هستند که مکمل یکدیگر هستند و از ترکیب هر رنگ مکمل با هم، رنگهای خنثی به دست خواهید آورد.
همچنین رنگها به شکل سرد و گرم نیز دسته بندی میشوند. اگر نگاهی به طیف رنگها بیاندازید مشاهده خواهید کرد که رنگهایی مثل آبی و سرد در گروه رنگهای سرد و رنگهایی مثل قرمز و نارنجی در گروه رنگهای گرم قرار گرفتهاند. شما میتوانید بر اساس سلیقه و فضا از این رنگها در طراحی داخلی بهره گیرید.
تاثیر رنگ
هر رنگی میتواند به عنوان رنگی خاص برای هر فرد تلقی شود. رنگها میتوانند حس شادی و نشاط را در ما ایجاد کنند، میتوانند انگیزه بخش باشند و میتوانند آرامش بخش و تسکین دهنده عمل کنند. در عوض رنگهایی هم وجود دارند که میتوانند احساساتی چون افسردگی به همراه داشته باشند، میتوانند فضایی غم انگیز ایجاد کنند و حتی میتوانند کسل کننده یا بعضاً آزار دهنده باشند.
با توجه به مطلب ذکر شده بد نیست قبل از انتخاب رنگ برای طراحی داخلی ساختمان مورد نظر خود این موارد را به یاد داشته باشیم و اطلاعات خود را دربارهی رنگ شناسی کمی بالاتر ببریم. زیرا قطعا ما زمان زیادی را در آن فضا خواهیم بود و چه بهتر که فضایی دلنشین برای خود ایجاد نماییم.

نکات مهم برای انتخاب رنگ در طراحی داخلی
- در مورد هر فضایی که قرار است برای رنگ طراحی داخلی آن اقدام نمایید، خوب بیاندیشید که چه میزان زمان در آنجا خواهید بود. چه زمانهایی را در آن فضا میخواهید بگذرانید، چه اقداماتی قرار است در آنجا انجام دهید. سپس به رنگ دلخواه خود فکر کنید و آن را انتخاب کنید.
- در مورد میزان روشنایی آن فضا و مقدار تابش مستقیم آفتاب که به آنجا میتابد فکر کنید. به این فکر کنید که در طول روز چه زمانی نور آفتاب به فضا میتابد.
- به مساحت و وسعت فضایی که قرار است برای طراحی داخلی آن اقدام کنید فکر کنید و آن را در انتخاب رنگ مد نظر قرار دهید. با دقت به این موضوع رنگهای روشن و یا تیره برای فضای خود انتخاب کنید.
- اگر فضایی کوچک دارید که دلتان میخواهد بزرگتر به نظر برسد، رنگهای روشن در این زمینه به شما کمک به سزایی خواهند کرد. در عوض اگر فضایی بزرگ دارید، میتوانید به راحتی از رنگهای تیره در طراحی داخلی استفاده نمایید بدون اینکه از کوچکتر به نظر رسیدن فضای خود بترسید.
- افرادی که قرار است در فضاها و اتاقهای شما رفت و آمد داشته باشند ممکن است متوجه تغییر رنگ آن نشوند و واکنش خاصی به آن نشان ندهند. اما نکتهی قابل توجه اینجاست که قطعا رنگها بر آنها تاثیر خواهند داشت و احساساتی را در آنها بیدار خواهند کرد.
حال ممکن است این احساسات برای افراد مختلف یکسان نباشد. به عنوان مثال رنگ مشکی در بعضی افراد نشان دهندهی غم و اندوه باشد ولی در فرد دیگری احساسی متفاوت و خوب ایجاد نماید. بنابراین رنگ شناسی را نمیتوان برای همهی افراد به کار برد و این کار بیشتر سلیقهای محسوب میشود.
رنگ شناسی رنگ قهوهای
اگر مایل هستید که حس طبیعت را به فضای خود بیاورید و احساسی راحت در فضای خود ایجاد کنید، بهتر است از رنگ قهوهای استفاده نمایید. رنگ قهوهای اغلب با رنگهایی چون خاکستری، زرد، قرمز، مشکی و… ترکیب مناسبی ایجاد میکند.
با توجه به اینکه در اکثر نقاط طبیعت رنگ قهوهای وجود دارد، استفاده از رنگ قهوهای موجب می گردد که احساس امنیت در فضا ایجاد کنید.

رنگ شناسی رنگ سفید
در رنگ شناسی رنگ سفید حس تازگی و پاکیزگی را القا خواهد کرد. سفید بیشتر برای فضاهای آرام و ساده مورد استفاده قرار میگیرد. اگر دوست ندارید که کل فضای شما سفید باشد میتواند در طراحی داخلی علاوه بر سفید ترکیب رنگهای مختلفی را نیز به کار ببرید. رنگهایی چون سیاه، خاکستری و رنگهای روشن ترکیب جالبی با این رنگ خواهند داشت.
جمع بندی
در موارد بسیاری از ساختمانهای مسکونی و یا تجاری مشاهده میکنیم که هماهنگی خوبی در طراحی داخلی آنها وجود دارد. اما این اتفاق همیشگی نیست. زیرا که اگر دربارهی تاثیر رنگها بر عناصر داخلی ساختمان اطلاعی نداشته باشید، این اتفاق موجب ناهماهنگی در فضای شما خواهد شد.
رنگهایی که برای قسمتهای مختلف ساختمان خود برمیگزینید باید طیفهایی مشابه و یا هماهنگ با یکدیگر داشته باشند تا در کنار هم ظاهری دلنشین برای شما ایجاد نمایند. بنابراین بهتر است اگر از این موضوع و رنگ شناسی اطلاع خاصی ندارید از یک طراح داخلی ماهر برای این کار کمک بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید