تاثیر رنگ شناسی و دانستن هارمونی رنگها در طراحی و دکوراسیون داخلی

مقدمه
تاثیر رنگ شناسی و دانستن هارمونی رنگها در طراحی و دکوراسیون داخلی چیست؟
از چه رنگهایی برای طراحی داخلی میتوان استفاده کرد؟
رنگ شناسی و روانشناسی رنگ چه تاثیری بر انسان دارد؟
با ما همراه باشید تا جواب سوالاتتان را پیدا کنید.
وقتی نوبت به طراحی و دکوراسیون داخلی میرسد، رنگ شناسی و درک تئوری رنگها به هماهنگی و هارمونی رنگها کمک میکند. انتخاب رنگهای مناسب یک ضرورت محسوب میشود، زیرا رنگها میتوانند بر خلق و خو و احساس فرد تأثیر بگذارند. رنگها تا حد زیادی در روانشناسی و احساسات انسان نقش دارند. مردم اغلب قسمتهای مختلف خانههای خود را با طرحهای رنگی مختلف طراحی میکنند تا فضا و حالات متنوعی را ایجاد کنند. در ادامه این مقاله آموزش رنگ شناسی در دکوراسیون داخلی همراه موما بشاید تا مطالبی مفیدی را بخوانید.
روانشناسی رنگ چیست؟
روانشناسی رنگ نظریهای است که نشان میدهد هر رنگ چگونه بر خلق و خو، عملکردهای شناختی، خلاقیت و بهرهوری افراد تاثیر میگذارد. وقتی فردی رنگهای آرامبخش مانند آبی یا سبز را انتخاب میکند، احساس آرامش میکند. در حالی که اگر فردی با رنگهای پر جنب و جوش مانند قرمز، قهوهای یا نارنجی احاطه شود، احساس انرژی و اشتیاق میکند. به طوری که، رنگ های خنثی مانند سفید یا خاکستری به آنها احساس آرامش میدهد.
روانشناسی رنگ بر اساس تاثیر علمی طیف رنگهای مختلف بر روی مغز انسان تعریف میشود. اگرچه ممکن است اثرات رنگها مشابه به نظر برسد، اما مطالعات رنگ شناسی و تاثیر آن را بر روان نشان میدهد که هر فرد به طور متفاوتی به طرحهای رنگی استاندارد واکنش نشان میدهد.

تاثیر رنگ شناسی و دانستن هارمونی رنگها در طراحی و دکوراسیون داخلی
دانستن هماهنگی و هارمونی رنگها یکی از عوامل مهم در طراحی داخلی است. رنگ مبلمان، دیوارها، قطعات تزئینی، چراغها و وسایل دیگر همگی تاثیر بهسزایی در روحیه افراد دارند. آنها با ترکیب رنگها و هماهنگیهایی که شما میخواهید چیده میشوند. بنابراین، بهتر است از رنگهایی که با شخصیت و خواستههای شما متناسب است، استفاده کنید. انتخاب رنگ مناسب در محیط کار باعث افزایش بهرهوری و در محیط خانه باعث احساس آرامش و راحتی میشود.
مطالعات مختلفی که در زمینه رنگ شناسی و رواشناسی رنگها صورت گرفته است، که نشان میدهد هر فرد نسبت به هر رنگ واکنش متفاوتی نشان میدهد. به عنوان مثال، برخی از افراد رنگ سیاه را نشان دهنده نظم و عملکرد میدانند و ممکن است برخی آن را نشانه افسردگی و بی انگیزهگی بدانند.

نقش رنگهای مختلف در طراحی و دکوراسیون داخلی
رنگ شناسی و دانستن هارمونی رنگها این است که بدانید همه عناصر طراحی شما با هم تناسب دارند. آنها ممکن است با همان تم، سبک زیبایی شناختی یا خلق و خوی شما مطابقت داشته باشند. در ادامه به نقش رنگهای مختلف در طراحی و دکوراسیون داخلی میپردازیم.
-
قرمز:
رنگ شناسی، رنگ قرمز را نماد پرجنب و جوشترین رنگی میداند که احساسات را به طور کامل نشان میدهد. چه سایههای تیره مانند مارونی یا سایههای روشن قرمز ژامبونی، فضایی از عشق و رفاقت را ایجاد میکنند. استفاده از رنگ قرمز در طراحی و دکوراسیون ساختمانهای اداری باعث نشان دادن رهبری، قدرت اراده، سطح انرژی بالا و دوستی میشود. همچنین از این رنگ در اتاق نشیمن و اتاق خواب استفاده میشود زیرا به کل اتاق هیجان و نشاط میبخشد. هنگامی که در اتاق نشیمن استفاده میشود، رنگ قرمز در تمام سایههای آن الهام بخش دوستی و تحریک گفتگو است. از آنجایی که رنگ قرمز باعث تحریک احساسات، عشق، میل و اشتیاق میشود بهترین گزینه برای اتاق خواب است.
-
رنگ قهوهای:
روشنتر و ملایمتر از قرمز، رنگ قهوهای است. قهوهای با رنگ طبیعی و جوهره ملایم بخش خود میتواند در فضاهای وسیع معجزه کند تا عناصر مختلف مدرنیسم و کلاسیک را همگام کند. رنگ قهوهای در طراحی و دکوراسیون داخلی باعث احساس گرما و راحتی میشود. در مبحث رنگ شناسی، رنگ قهوهای مناسبترین رنگ در آرام کردن حواس است. از سوی دیگر در ترکیب با سایههای پرجنب و جوش( قرمز، نارنجی و…) و سایر رنگهای طبیعی، قهوهای میتواند نمادی از انعطاف پذیری و امنیت باشد. از آنجایی که رنگ قهوهای برای طراحی و دکوراسیونهای سنتی و غم انگیز استفاده میشود بهتر است با رنگهای شادی مثل سفید، قرمز، نارنجی و… ترکیب شود.
-
نارنجی:
یکی دیگر از رنگهای پر جنب و جوش نارنجی است. رنگ نارنجی نماد آفتاب و طبیعت است و تاثیر مثبتی بر روان دارد. رنگ نارنجی، بسیار شبیه قرمز بوده، همچنین الهام بخش میل، عشق، تمایلات جنسی و اشتها است. این رنگ عمدتا تأثیر آرام بخشی بر حواس دارد زیرا افراد را به یاد دراز کشیدن در ساحل و نوشیدن نوشیدنیهای استوایی میاندازد.
طبق هارمونی رنگها، رنگ نارنجی معمولا بهترین استفاده را در اتاق خوابها با رنگهای اضافی دارد که جلوههای شدید رنگ را کاهش میدهد و مناسبترین رنگ در سالنهای ورزشی برای تحریک افراد است. نارنجی میتواند اشتها را افزایش دهد، به همین دلیل برای طراحی و دکوراسیون آشپزخانه مناسب است.
-
رنگ زرد:
رنگ شناسی این رنگ نشان میدهد که زرد مترادف با نور خورشید است و در نتیجه اثر نور و شادی را گسترش میدهد. این رنگ اتاق را روشن و آفتابی میکند و تاثیر فوق العادهای بر روحیه افراد دارد. استفاده درست و ترکیب مناسب از رنگ زرد در طراحی داخلی بسیار مهم است. رنگ زرد در صورت استفاده زیاد میتواند احساس کسالت را برانگیزد. در روانشناسی رنگ، این رنگ هم پرانرژی و هم منفی در نظر گرفته میشود. اتاقهای زرد میتوانند احساسات منفی ناامیدی را در افراد ایجاد کنند. طبق هارمونی رنگها و روانشناسی آن، از رنگ زرد در طراحی و دکوراسیون داخلی فضاهایی مانند حمام، راهروها، آشپزخانه و سالنهای غذاخوری استفاده میشود.
-
رنگ آبی:
آبی یکی از آرامش بخشترین رنگها در پالت طراحی داخلی است. با توجه به اثرات روانی رنگها، آبی ذهن را آرام میکند و ضربان قلب، متابولیسم و فشار خون را کاهش میدهد. انسان را به یاد دریا یا استخرهای شنا میاندازد. آبی تنها رنگی است که در مجموع تاثیرات منفی کمی بر روان دارد.
جمع بندی
رنگ شناسی و دانستن هارمونی رنگ دو اصل اساسی طراحی داخلی هستند که اغلب نادیده گرفته میشوند. در واقع، آنها نقش کلیدی در ایجاد حس آرامش و نشاط به طراحی و دکوراسیون داخلی دارند. استفاده از رنگ مناسب در طراحی داخلی مهم است، اما نه تنها باید رنگ مناسب را در نظر بگیرید، بلکه باید سایه مناسب را نیز در نظر بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید