تاثیرات رنگ ها بر زندگی

آنچه در این مقاله میخوانید
مقدمه
رنگ و رنگ شناسی چیست؟
کاربرد و تاثیر رنگها در زندگی ما چگونه است؟
انواع رنگها کداماند؟
در ادامه مقاله تاثیر رنگ ها بر زندگی همراه با موما باشید؛ ما سوالات شما را مورد بررسی قرار میدهیم.
نخستین بار دانشمندی به نام”اسحق نیوتن” رنگها را توسط منشور به وجود آورد. در سال 1672 وی اولین مقاله خود را در مورد رنگها منتشر کرد و چهل سال بعد، هنگامی که نیوتون یک نور سفید را به یک منشور تاباند، متوجه شد که طول نور در زوایای مختلف انعکاس مییابد. او توانست مولفههای جداگانهای از طیف رنگ (رنگین کمان) را ببیند.
نیوتون با اتصال انتهای طیف (رنگ بنفش) به ابتدای طیف (رنگ قرمز) اولین چرخه رنگ را ایجاد کرد. در آن زمان مصری ها و چینی ها از روانشناسی و تاثیر رنگها، در معالجه بیماران استفاده که به آن نور درمانی یا رنگ شناسی گفته میشود، میپرداختند.
برخی از رنگها و خصوصیات آنها
قرمز
در رنگ شناسی رنگ قرمز بیشترین آستانه هیجان را در انسان به وجود میآورد، همچنین این رنگ تحریک پذیری آدمها و مشتریها در مراکز خریدها را در پی دارد.
نارنجی
نارنجی در رنگ شناسی نمایان گر گرما و حیات است و واقعاَ خود را به خوبی در تمها و ترکیبات نژادی و قومی نشان میدهد. این رنگ بیشتر برای نشان دادن تاَثیرات روانی روی سیستم اعصاب ارادی به کار میرود و اشتهای انسان را تحریک میکند. رنگ نارنجی به شکل عجیبی با رایحه میوه جات آمیخته است.
زرد
زرد روشن برابر است با سرزندگی و مهمترین رنگ برای استفاده در مراکز خرید و ویترینها است زیرا چشم به میزان زیادی زرد انعکاسی را قبل از توجه به سایر رنگها می بیند.

قهوهای، برنزه
این رنگ به عنوان ریشه دارترین، هوشیارترین و استوارترین سایه رنگها شناخته میشود، چون به شکل اجتناب ناپذیری با زمین در ارتباط است. رنگ زمین معمولاَ بیانگر واکنش مثبت است، مردم در یک طراحی داخلی با رنگ قهوهای، احساس امنیت بیشتری میکنند، این فقط نمونهای از تاثیر رنگها بر زندگی و روحیه انسان است.
آبی
یکی از رنگهایی است که ویژگی جنسیتی کمتری دارد و برای زنان و مردان خوشایند میباشد، رنگ آبی است. به دلیل ارتباط با آب و آسمان به عنوان نمادی از ثبات، تعهد، آسایش، اعتقاد و اطمینان در زندگی محسوب می شود.
سبز
رنگ سبز یکی از رنگهایی است که در جهان بیش از بقیه رنگها دیده میشود. در رنگ شناسی گفته میشود که رنگ سبز حالت آرام بخشی دارد و به عنوان سمبل شفقت و مهربانی و متعادل بودن روح و روان و رفتار شناخته میشود.

صورتی
رنگ صورتی مطمئنترین رنگی است که میتواند با انرژی خود، احساسات مربوط به مهربانی، شفقت، حامی، یکرنگی، صراحت، عشق، اعتماد و ایمان به آنچه که لازم است را تقویت کند.
زرد لیمویی
این رنگ در افزایش قدرت فعالیتهای مغزی بسیار مفید است و خصوصیت سرعت بخشی به انتقالات مغزی دارد. یعنی این رنگ باعث میشود فرد آنچه را که فرا گرفته سریعاَ حلاجی کرده و با تجزیه و تحلیل مناسب به یک نتیجه خوب برسد.
سفید
چشمان آدمی رنگ سفید را به عنوان یک رنج درخشان می بیند و به همین دلیل از این رنگ برای ایجاد تضاد در نمادها در مراکز خرید و یا هر جای دیگری که در چشم باشد، استفاده میکنند.
سیاه
یک مصرف کننده رنگ سیاه را به عنوان قویترین، نمایشیترین، چشم نواز و گرانترین محصول مینگرد. سیاه و سفید، کلاسیک و نمادینترین رنگهایی هستند که قدرت و شفافیت را به همراه نیرو و پاکی نشان میدهند و ما را بیشتر با تاثیر رنگها در زندگی آشنا میکنند.
ترکیب رنگ ها
بسته به نوع مصرف و تاثیر رنگها، ممکن است فقط از دو رنگ برای ترکیب رنگها استفاده کنند. مثلا قدرت و طراوت زرد در مقابل مشکی قدرت و نیروی بیشتری را القا می کند. یا یک قرمز ماتیکی در مقابل یک ارغوانی مخملی، قطعاَ قدرت تحریک و شهوانی بیشتری را القا می کند. گفتنی است که برخی از پیامها با استفاده بیشتر رنگها از بین میروند، البته عکس همین موضوع هم در رنگ شناسی صادق است.

رنگ ها و تاثیر آن در زندگی
امروزه تاثیر رنگها در زندگی بر کسی پوشیده نیست. در تمامی اشکال و ارتباطات غیرکلامی، رنگ یکی از سریعترین روشهای انتقال پیامها و معانی است. رنگ با تمامی احساسات آدمی در ارتباط است و ضمن تحریک آن، نماد ذهنیت انتزاعی و افکار گوناگون و همزمان بیانگر سرخوشی، آرزوی تکامل و یادآور زمان و مکانی دیگر است که باعث ایجاد حس زیبایی شناسی و یا واکنشهای احساسی در انسان میشود.
زمانی که کالاها به صورت رقابتی قیمت گذاری میشوند، رنگ مناسب میتواند تاثیر قویتری نسبت به نمونه مشابه در ذهن ایجاد کند. رنگها نه تنها باعث شناخت میشوند، بلکه ایده آل سازی هم میکنند. چشم انسان همواره توسط چیزهای جدید تحریک میشود. یک ترکیب رنگ جدید و تک می تواند به معنای توجهی آنی تلقی شود. به خصوص رنگهای روغنی رنگین کمانی، صدفی و متالیک که چشم را توسط اثرات رنگارنگ جذب میکند.
چشم انسان معمولا رنگهای گرم را زودتر از رنگهای سرد مشاهده میکند، اما میزان غلظت و شدت رنگ تاثیر گذار است. در مبحث رنگ شناسی معمولا گفته میشود که رنگهای پررنگتر نسبت به رنگهای کم رنگ نزدیکتر به نظر میآیند. رنگ با تمامی عوامل و جزئیات زندگی ما چنان رابطه تنگاتنگی دارد، که باید گفت بسان پلههایی هستند که وجود فیزیکی و روحی انسانها را با سایر جزئیات و پدیدههای جهان هستی در ارتباط قرار میدهد.
تاثیر رنگها در زندگی به گونهای است که حتی انسانها در کلمات و جملات خود نیز برای بیان احساسات درونشان از آنها استفاده کرده و آن را بیان میکنند. به عنوان مثال: فلانی از خشم، سرخ شده بود. انسان ها در رابطه با رنگها اشتراک عقیده ندارند، یعنی هر فردی نسبت به رنگی مشخص میل، اشتیاق، علاقه و یا دافعه خاصی ایجاد می کنند.

کاربرد رنگها
- رنگها در 90 ثانیه اول دیدار اثر زیادی روی احساسات ما میگذارند.
- تاثیر رنگها می تواند بیننده را ترغیب به خرید یک جنس از شما کند.
- رنگ رفتار ما را در برابر یک موضوع فقط تشدید نمیکند، بلکه اثرات خود را کاملاَ در رفتار ما نشان میدهند.
- اثر گذاری رنگ در فرهنگهای مختلف، گوناگون است.
- هر رنگ به تنهایی یک پیام مخصوص به چشم بیننده میفرستد، بنا به گفته مک لوهان محقق و دانشمند کانادایی، رسانه همان پیام است و رنگ شناسی در ارسال این پیام بسیار موثر است.
نتیجه گیری
به طور کلی حسی که انسان از تاثیر رنگها میگیرد در روح و روان او تاثیر میگذارد. تحقیقات روانشناسان بر روی رنگ شناسی نشان میدهد که رنگهای مورد علاقه هر شخص نشان از روحیه و حالات روانی او دارد و میتوان با کالبد شکافی رنگها به بیماریهای روحی و روانی اشخاص پی برد. از سوی دیگر در درمان یا انرژی بخشی به انسان در گروه سنی مختلف خیلی موثر هستند. از جمله تاثیر رنگها در زندگی میتوان به تاثیر آن در روانشناسی، دکوراسیون، کیفیت تمرینات ورزشی، خانه، کیفیت تحلیل ذهن، تفکر و خلاقیت، رنگ و کاربرد آن در معماری و هنر و… اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید