آموزش رنگ آمیزی (MDF) ام دی اف خام

مقدمه
ساخت ام دی اف خام، از خرده چوب هایی که به آنها فیبر میگویند ساخته شده است. همچنین، برای استحکام بیشتر به آن موم، چسب و رزین هم اضافه میشود. برای رنگ کردن ام دی اف خام شما باید چند لایه پرایمر به کار ببرید در بعضی مواقع ممکن است، یک سوم این پرایمرها یا بتونه ها در لبه های ام دی اف اعمال بشود و به کار برود چون لبه ها جاذبه بیشتری دارند و باید بتونه کاری شوند همچنین این عمل باعث جلوگیری از باد کردن ام دی اف در برابر آب میشود، به همین دلیل میتوان با رنگ کردن تاحدی از نفوذ آب به آن جلوگیری کرد. در ادامه این مقاله آموزش ام دی اف کاری همراه موما باشید تا نکات مهمی را در مورد رنگ کاری ام دی اف خام بخوانید.
آموزش رنگ کاری MDF
لایه اول بتونه را بزنید و بعد از آن سمباده بکشید توجه داشته باشید سمباده درجه ریز باشد برای اینکه ببینید لازم است یک لایه دیگر اضافه کنید یا خیر به ام دی اف نگاه کنید اگر رنگ روی تخته تکه تکه شده باشد شما نیاز دارید تا یک لایه دیگر به ام دی اف اضافه کنید.
هنگامی که پرایمر را به سطح و لبه های ورقه های ام دی اف زدید آن را با دستمالی مرطوب خشک کرده و ام دی اف را برای اعمال لایه رویی آماده کنید ام دی اف به دلیل جنسی که دارد جاذب است مخصوصا کنارههای این ورقهها که باید بتونه بیشتری برایشان به کار ببریم.
اگر سمباده نرم به کار ببرید و از نشستن گرد و غبار جلوگیری کنید کیفیت نهایی کار شما بسیار بهتر خواهد بود. اینکه چند لایه رنگ برای لایه رویی نیاز است به رنگی که شما انتخاب میکنید بستگی دارد ولی در اکثر مواقع برای بهتر شدن کیفیت کار و دوام بیشتر ام دی اف دولایه رنگ به آن میزنند البته اگر شما به دو طرف ام دی اف نیاز دارید پس باید دوطرف آن را رنگ و بتونه بزنید ولی اگر به یک طرف ام دی اف نیاز داشته باشید و طرف دیگر آن دیده نشود شما میتوانید یک طرف ورقه ام دی اف را رنگ و بتونه بزنید و کار شما کمتر میشود.
همچنین، شما میتوانید بعد از رنگ آمیزی ام دی اف خام به آن روکش هم اضافه کنید که این مرحله بستگی به شما دارد که بخواهید روکش اضافه کنید یا خیر.

آیا هنگام رنگ کردن باید از قلمو یا غلطک استفاده کنیم؟
برای انجام دادن این کار استفاده از غلطک بهتر است و کار راحت تر و سریع تر انجام میشود غلطک چهار اینچی انتخاب ایده آلی برای انجام این کار است. غلطک های کوچک تر باعث به وجود آمدن کمی ناصافی در سطح آن دی اف میشوند اما استفاده از غلطک بزرگتر باعث بهتر شدن کیفیت نهایی میشود. اگر شما با جزئیات به انجام این کار میپردازید به یک قلمو یک یا دو اینچ نیاز دارید تا کار را بهتر به اتمام برسانید توجه داشته باشید سمباده کشیدن را بین مراحل فراموش نکنید سمباده کشیدن باعث از بین رفتن گرد و غبار و ناصافی های روی سطح ام دی اف میشود.

ابزار مورد نیاز برای رنگ کردن ام دی اف خام
برای بهتر انجام دادن این کار شما نیاز به یک سری وسایل دارید این وسایل شامل :
- سمباده
- مواد بتونه (پرایمر)
- رنگ
- سریش
- قلمو یک یا دو اینچی
- غلطک چهار اینچی
چند دست باید ام دی اف را رنگ کرد
برای زیبایی بخشیدن و دوام بیشتر ام دی اف شما ابتدا یک دست ام دی اف را رنگ میکنید سپس از سمباده نرم استفاده میکنید تا گرد و غبار را از سطح ام دی اف بگیرید حالا لایه دوم رنگ را با ظرافت بیشتری به ام دی اف میزنیم میتوانیم از روکش هایی مانند های گلاس و… هم برای زیبایی و دوام بیشتر استفاده کنیم.
از چه رنگ هایی میتوان استفاده کرد؟
به تخته های ام دی اف رنگ های مختلفی را میتوان زد اما مهم نوع رنگی است که شما انتخاب میکنید اگر برای جنس ام دی اف از رنگ های معمولی استفاده کنید به نتیجه با کیفیت و دلخواه خود نخواهید رسید مناسب ترین نوع رنگ برای ام دی اف خام و انواع چوب رنگ مولتی سرفیس ریچ است. اما در کل رنگ هایی که برای ام دی اف و چوب های دیگر مورد استفاده قرار میگیرد شامل :
- رنگ گچ: شما میتوانید با استفاده از قلمو و رنگ گچ ام دی اف خود را رنگ بزنید اما باید توجه داشته باشید که قبل از رنگ کردن سطح ام دی اف را سمباده بزنید.
- رنگ اسپری : تنوع رنگی اسپری بسیار فوقالعاده است و شما میتوانید از هر رنگی که دوست دارید استفاده کنید برای رنگ کردن با اسپری دیگر شما نیازی به قلمو یا غلطک تک نخواهید داشت تنها کاری که باید انجام بدهید پیدا کردن محیطی مناسب برای رنگ کردن با اسپری است.
- رنگ مبتنی بر آب : رنگ های مبتنی بر آب بهترین نوع رنگ برای ام دی اف است رنگ مولتی سر فیس ریچ هم یک رنگ مبتنی بر آب است که استفاده از آن به کار نهایی شما کیفیت میدهد.
- رنگ اکریلیک : رنگ اکریلیک رنگبندی بسیار متنوعی دارد که برای رنگ کردن ام دی اف بسیار خوب و ایدهآل است همچنین به خاطر نوع رنگ و رنگبندی گسترده آن استفاده از رنگ اکریلیک برای کابینت باعث مدرن به نظر آمدن آنها میشود.

نتیجه
پس برای رنگ کردن ام دی اف شما ابتدا باید به بتونه کاری ورقههای ام دی اف بپردازید و بعد از آن به سراغ انتخاب رنگ بروید، انواع مختلفی از رنگ ها وجود دارد که شما میتوانید از آن ها برای رنگ زدن ام دی اف استفاده کنید در مرحله بعد شما برای رنگ کردن به قلمو و غلطک نیاز دارید البته اگر با اسپری به رنگ کردن بپردازید دیگر نیازی به قلمو و غلطک نخواهد بود.
برای بهتر رنگ شدن ام دی اف باید آن را دو یا حتی سه دست رنگ کرد و بعد از رنگ زدن میتوانید لایه ای مانند روکشهای گلاس به ام دی اف اضافه کنید که هم باعث زیبایی ام دی اف میشود هم دوام آن را بیشتر میکند ولی در کل ابزار مورد نیاز شما برای این کار قلمو، غلطک، رنگ، سمباده نرم، مواد بتونه یا پرایمر است.
دیدگاهتان را بنویسید